London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Spar penger på din neste Londontur

Hotell i London
London er stappfull av forskjellige overnattingsalternativer. Veldig generelt kan vi si at prisene blir lavere jo lenger unna sentrum du bor. Et meget sentralt og rimelig overnattingsalternativ er det velrenommerte President hotell. Prøv det du og!
https://londonhotell.no/president-hotell-london/

Hovedattraksjoner
Londons skyline er full av ikoniske severdigheter. Hvis du ønsker å besøke kjente landemerker som Westminster Abbey, Tower of London og St Paul’s Cathedral, kan det være lurt å investere i et London Pass, som dekker 80 forskjellige attraksjoner i London. Ofte gir det også raskere tilgang – så du sparer både tid og penger. Med 3-dagers pass får du mest mulig for pengene.
https://londontownno.tixuk.com/attractions/london-pass-3-day

Hvis du ikke planlegger en tradisjonell sightseeingrunde, kan du i stedet bestille billetter til attraksjoner på nettet før du reiser, og det vil ofte være betydelig billigere (for eksempel får du minst 10% rabatt på London Eye).

Byens gallerier og museer er blant de aller beste. Besøk det episke British Museum, det største museet i landet og hjem til et overflødighetshorn av uvurderlige kulturelle gjenstander fra hele verden, eller ta en tur til Tate Modern med sitt bemerkelsesverdige design og lokalisert i et tidligere kraftsenter. Den huser en permanent samling av de viktigste globale kunstnerne i moderne tid. Det er gratis adgang begge steder, noe som gjelder flere andre attraksjoner som f.eks National Gallery og kjente turistmagneter i London som vaktskiftet på Buckingham Palace.

Noe utenom det vanlige
London er en labyrint. Nabolagene fletter seg inn i hverandre, og skaper farge, ståk og energi 24 timer i døgnet. Elven Themsen er byens naturskjønne midtpunkt. Spaser på elvebreddens livlige stier langs South Bank – hvor du passerer Shakespeare’s Globe og National Theatre, som har gode oppsetninger – ofte til brøkdelen av prisen du må betale for å se en musikal i West End.

Det betyr selvsagt ikke at du ikke kan få med deg et show i West End også. Og husk, du kan spare mye penger ved å kjøpe billett på nett i forkant. Ha gjerne i bakhodet at forestillingene er ofte billigere i ukedagene i helgene. Vil du oppleve det ekte London etter mørkets frembrudd bør du sørge for å få med deg et av de rimelige arrangementene i en av byens over 300 live musikklokaler. Vi anbefaler Oslo i Hackney, KOKO i Camden eller Rough Trade-butikken i Brick Lane, som har regelmessige gratis show.
https://londontownno.tixuk.com/london-theatre/musicals-all

Generelt sett kan vi si at jo lenger unna du er de vanlige turiststedene i hjertet av London og West End, jo mer vil du merke at prisene daler – både når det gjelder mat, arrangementer, klær og andre ting. Liker du å handle kan du dra til Blitz i Øst-London, eller Absolute Vintage i Spitalfields hvor du kan finne enestående plagg til gode priser. En annen god måte å spare penger på er å oppleve London til fots. Ta turen nordover til de åpne grønne områdene i Hampstead Heath: det er veldig populært blant lokalbefolkningen, og har spektakulær utsikt mot byen.

Komme seg dit og komme seg rundt
London har så gode forbindelser som overhodet mulig. De fem hovedflyplassene betjenes av flyselskaper fra hele verden, og Eurostar sørger for direkte tilgang med tog fra Europa. I byen gjør undergrunnen, Tube, det lett å komme seg fra A til B (selskapsløver bør merke seg at den går 24 timer i døgnet på fredager og lørdager). Drosjer, busser, trikker og til og med elvebusser er andre alternative fremkomstmidler. Kjøp deg et Visitor Oyster-kort, da får du rimeligst priser på offentlig transportmidler – eller lei en Santander Cycle, som koster så lite som to pund.

Spisesteder
Londons spisesteder har et langt mer allsidig (og smakfullt) tilbud i dag enn for bare ti år siden. Spis på kvalitetsrestauranter til reduserte priser ved hjelp av rabatter fra Time Out eller Groupon, eller benytt deg av rimelige, faste lunsjmenyer på Michelin-restauranter som Social Eating House, The Ninth og Kitchen W8. Glimrende gatematboder ligger tett i tett i områder som Brixton Village og det legendariske Borough Market, og over 50 London-restauranter har fått prisen Bib Gourmands, som betyr at de tilbyr god mat til rimelige priser. Og det er akkurat sånn vi liker det.
https://www.timeout.com/london/restaurants/
https://www.groupon.co.uk/vouchers/london/restaurants

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no