logo350

Våre anbefalinger pub, restauranter og shopping i London

Våre anbefalinger pub, restauranter og shopping i London

Londons beste pub
Ye Olde Cheshire Cheese er en av Londons eldste puber, gjenoppbygd etter brannen i 1666. Den serverer en berømt steak-and-kidney pie.
Vanskelig å finne hvis du ikke er kjent.
Den ligger i en smal sidegate til Fleet Street. Spør deg for eller ta en taxi. Museum Ale inneholder 5% alkohol, så vær forsiktig. Her treffer du Mick, som har jobbet her i over 40 år. The City
145 Fleet St. EC4, at Wine Office Court
0171-353 6170
Blackfriar Station, Circle/Disrtict Lines

Londons «kuleste» restaurant

Ligger i Covent Garden, i teaterland i West End, like ved The Royal Opera House. Egner seg for ett måltid før eller etter teaterforestillingen.
Hele restauranten er innredet med teaterkulisser.
Stedet eies av tyrkeren Richard Niazi, som har bodd i London i over 30 år.
Ofte ser du Rolls-Royce og Bentleys med privatsjåfører utenfor restauranten. Herr Niazi er nemelig eier av ikke mindre enn 112 biler, og bruker gjerne disse til å kjøre sine gjester hjem.
Et besøk her er et must.

Sarastro Restaurant
126 Drury Lane
TheatreLand, London, WC2B 5QG

Londons beste shopping

Her er stedene hvor London-beboerne selv foretrekker å handle når de skal kle seg opp.
Hvert år kårer ukemagasinet Time Outs lesere de beste stedene for shopping i London. Her bør det også være noen tips å ta med seg for handlende nordmenn på storbyvisitt.

– Denne kåringen kan du stole på! For her er avstemningen gjort av londonerne selv, de som daglig tråler gater og streder for å finne de beste kjøpene og de beste shoppingopplevelsene, skriver Time Out-journalist Christian Broughton i forbindelse med avsløringen av vinnerne.
Time Out kommer ut i London hver onsdag, med et opplag på 88000, og er byens mest anerkjente «hva-skjer»-magasin. Her finnes oversikten over alt som er verdt å vite når det gjelder utstillinger, konserter, teater, uteliv, shopping osv

Før man går til innkjøp av noe som helst annet, bør man skaffe seg siste nummer. Handleglade bør også skaffe seg Time Outs sjokkrosa spesialmagasin Shopping.

BESTE DAMEKLÆR:
Zara,
333 Oxford Street,
242-248 Oxford Street,
118 Regent Street.

Zara slo konkurrenten og fjorårsvinner Topshop på målstreken. Den spanske kjeden har 500 filialer rundt i verden, og tre av dem ligger rundt Oxford Circus.

Disse byr på alt fra etterligninger av de siste catwalk-slagerne til helt «vanlige» klær til en billig penge.

Utvalget av ponchoer er spesielt stort for tiden!

BESTE HERREKLÆR:
Selfridges,
400 Oxford Street.

Det brede utvalget av kjente merkeklær er forklaringen på at herrene går for gode, gamle Selfridges i Oxford Street, som sies å være varehuset som har fornyet seg mest det siste året. Her er seks etasjer med siste mote og alt annet som selges kan.

Vi kom over en mobiltelefon utstilt i en glassmonter, med en prislapp på over 200000 kroner – godt bevoktet av to stramme herrer.

BESTE HANDLEGATE:
King’s Road.

Til tross for hard konkurranse fra utfordrere som Carnaby Street og Brick Lane, beholder King’s Road tittelen. Denne eksklusive gaten består av rålekre – og rådyre – forretninger. Nevnes kan skobutikken Kate Kuba i nr. 22, varehuset Peter Jones på Sloane Square og sjokoladebutikken Rococo i nr. 321.

Eksklusive barneklær finnes hos Petit Bateau i nr. 106-108, og Gap Kids i nr. 122 er kjent for sine gode salgsvarer.

BESTE MARKED:
Spitalfields, Commercial Street.

Spitalfields Market har tradisjoner tilbake til 1680-årene og blir nå mer og mer trendy for hver uke som går. Her selges «alt», men markedet vinner konkurransen takket være alle de unge designerne som stiller ut sine klær, vesker, smykker osv.

BESTE NYE BUTIKK:
Stella McCartney,
30 Bruton Street.

Stellas flaggskip ligger i et fireetasjers stort town-house, og minner ikke så mye om en typisk designer-boutique. Betjeningen er vennlig, og prisene er nesten overkommelige. Du er velkommen til å kikke rundt i lokalene, som også har egne rom for sko og parfyme.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »