logo350

The Queen’s Platinum Jubilee 2022

The Queen’s Platinum Jubilee 2022

The Queen’s Platinum Jubilee 2022

Den 6. februar ble Hennes Majestet Dronningen den første britiske monarken som feirer et platinajubileum, som markerer 70 års tjeneste for folket i Storbritannia og samveldet.

For å feire dette enestående jubileet, vil arrangementer finne sted gjennom hele året, som kulminerer med en fire dagers bankholiday i Storbritannia fra torsdag 2. til søndag 5. juni. Bankholiday vil gi en mulighet for lokalsamfunn og mennesker i hele Storbritannia til å komme sammen for å feire den historiske milepælen.

Torsdag 2. juni
Dronningens bursdagsparade (Trooping the Colour): Over 1400 paraderende soldater, 200 hester og 400 musikere vil delta i den tradisjonelle paraden for å markere dronningens offisielle bursdag.

Fra Buckingham Palace vil paraden flytte ned The Mall til Horse Guard’s Parade, sammen med medlemmer av kongefamilien på hesteryggen og i vogner. Paraden avsluttes med den tradisjonelle RAF fly-past forbi, overvåket av dronningen og medlemmer av kongefamilien fra Buckingham Palace-balkongen.
Billetter til dette utrolige spektakulære er tilgjengelig for publikum.

Lørdag 4. juni
Platinafest på palasset: BBC vil iscenesette og kringkaste en spesiell livekonsert fra Buckingham Palace som vil samle noen av verdens største stjerner for å feire de mest betydningsfulle og gledelige øyeblikkene fra dronningens syv tiårs regjeringstid. Deler av publikum vil bli invitert til å søke om å delta på denne spesielle begivenheten, og detaljer om stemmeseddelen for britiske innbyggere for å sikre publikumsbilletter.

Royal Collection Trust
Tre spesielle utstillinger som markerer viktige hendelser i Hennes Majestets regjeringstid – tiltredelsen, kroningen og jubileene – vil bli arrangert i de offisielle kongelige residensen fra juli 2022.

Ved sommeråpningen av statsrommene i Buckingham Palace vil portretter av dronningen tatt av fotografen Dorothy Wilding mellom 1953 og 1956 vises, sammen med gjenstander av Hennes Majestets personlige smykker som bæres under møtene.

 

Søndag 5. juni
The Big Jubilee Lunch: Hvert år siden  2009 har The Big Lunch oppmuntret lokalsamfunn til å feire sine forbindelser og bli litt bedre kjent med hverandre, og komme sammen for moro og vennskap. I 2022 vil The Big Lunch bringe jubileumsfeiringen inn i hjertet av hvert samfunn.

Folk inviteres til å dele vennskap, mat og moro med naboer som en del av platinajubileumsfeiringen. En stor jubileumslunsj kan være stor eller liten – gatefest eller piknik, te og kake eller en hagegrill. The Big Lunch gir tips og ideer for å arrangere et arrangement. Over 1400 mennesker har registrert seg for å arrangere store jubileumslunsjer så langt, med arrangementer som planlegges over hele landet.

 

På en slik royal tur, må du også unne deg å bo som de kongelige.
Vi vil derfor tilby deg en uforglemmelig opplevelse The Bailey’s hotell i fasjonable Kensington. Sjarmerende viktoriansk hus fra 1880.
En weekend med litt luksus

Vil du heller bruke pengene på opplevelser, har vi hoteller i alle prisklasser.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »