London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Brighton Pier

Brighton har vært trendy helt siden kronprinsen bestemte seg for å tilbringe fritiden her sent på 1700-tallet, og er den stiligste havnebyen i landet. Den er berømt for sin alternative innstilling og sine lange strender.
Byen med kallenavnet «London-on-Sea» er et meget godt valg for en dagstur til kysten. Den er bebygd med storslagen arkitektur, men har beholdt sin hyggelige, våken-hele-natten-personlighet. Brighton er snål, kunstnerisk, underholdende og rimelig by.

La oss starte med de attraksjonene som gjør mest av seg. Det 162 meter høye British Airways i360 har tårnet over Brighton siden 2016, og gir vidstrakt utsikt over byen, havet og åsene i de omliggende South Downs.
En «flytur» tar cirka 25 minutter. Det ligger en kort spasertur unna to andre ikoner i Brighton: Brighton Palace Pier, som har gratis adgang, spillehaller og et tivoli, og den fantastiske Royal Pavilion.

Paviljongen ligner på et indisk palass som har blitt plassert på Englands sørkyst, og ble bygget som et lyststed for kronprinsen. Den er den dag i dag et spennende sted å besøke. Hvis du ønsker å besøke både paviljongen, British Airways i360 og Sea Life Brighton, verdens eldste akvarium som fremdeles er i drift så “ bør du investere i en Brighton Attractions Combi Saver Ticket, som gjør at du sparer 30 prosent.

Det koster ingenting å spasere langs havet, og byens promenade strekker seg mange kilometer. Det er en flott måte å oppleve byens forskjellige ansikter på, fra de statlige fasadene i Hove (byen er offisielt kjent som Brighton & Hove) til neonlysene til Palace Pier-området. Og disse fotogeniske trerestene du ser stikker ut av vannet?
Det er alt som er igjen av West Pier etter brannen i 2003.

Mye av attraksjonen til Brighton ligger i å spasere omkring og suge til seg atmosfæen. To sentrale områder egner seg særdeles godt til dette. The Lanes er byens historiske kjerne, en labyrint av snirklende smug med gamle puber og uavhengige butikker, mens det alternative valget med et lignende navn North Laine er et nettverk av snodige kaffer, vintage-butikker, tatoveringssalonger og mer.

Hvis mote er det du liker best, bør du ta turen tilbake til paviljongens hager, hvor du finner Brighton Museum & Art Gallery å€“ det koster bare et par pund å gå inn. Her finner du en fantastisk samling av stil, design, fin kunst og interaktive utstillinger.

Komme seg dit og komme seg rundt
Den nærmeste store flyplassen er London Gatwick (hvor Norwegian lander) som ligger mindre enn en halvtime unna med tog. Hvis du kommer fra London, er det toget som er den raskeste og letteste måte å reise på. Reisetiden fra London Victoria Station er litt over en time.
Mye av Brighton kan nås til fots, men den har en prisgunstig BTN bike share og et godt bussnettverk.

Spisesteder
Brighton har noen utmerkede restauranter. Fine spisesteder som The Salt Room og Ginger Man har alle gode lunsjmenyer. Intet besøk til byen er komplett uten fish and chips. Prøv dette hos Bardsley’s.

 

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no