logo350

Spennende dagsturer – bare en time fra London

Spennende dagsturer – bare en time fra London

En reise til London er for mange synonymt med noen intensive dager blant byens yrende liv. Hvorfor ikke bare legge til en dag eller to og ta toget til noen av de mange byer, slott, gods og naturopplevelser som befinner seg i kort avstand?

Intellektuelle steder
Bruk muligheten til å besøke en av verdens mest kjente universitetsbyer, Oxford. Universitetet består av 38 ulike colleger, der det mest kjente er Christ Church College. De imponerende byggverkene har huset ikke mindre enn 27 nobelprisvinnere og 26 britiske statsministere.
I byen finner man områder som mange kanskje kjenner igjen fra filmene om Harry Potter og krimseriene «Inspektør Morse» og «Lewis». Bokelskere kan også gleder seg over at forfatterne bak «Ringenes Herre», «Legenden om Narnia» og «Alice i eventyrland» har studert her.
I Oxford finner man også Englands eldste botaniske hage. Tusen år gamle Oxford Castle and Prison har også et godt utvalgt av butikker. En kort busstur tar deg til Sir Winston Churchills fødested Blenheim Palace.
Slik kommer du deg hit: Direktetog i omtrent en time fra Londons sentrale stasjoner Paddington eller Marylebone.

Oxford har selvfølgelig en konkurrent i Cambridge når det kommer til fantastisk arkitektur og koselige universitetsomgivelser. Her bør man passe på å teste «punting», det vil si å stake seg fram i en båt på elven River Cam, for å deretter nyte den britiske favoritten te og scones i Orchard Tea Gardens. En botanisk hage finne man selvfølgelig også her.

Slik kommer du deg dit: Fra London Kings Cross Station eller Liverpool Street tar togreise fra 50 minutter.

Slott med det lille ekstra
Leter du etter den ultimate slottsopplevelsen? Leeds Castle i Kent markedsfører seg under slagordet «the loveliest castle in the world» og her kan hele familien more seg på kongelig vis hele dagen. Med hjelp av et interaktivt kart finner man frem til alt man må se og oppleve. Blir man sliten i bena, kan man sette seg på det lille slottstoget Elsie, fergen Black Swan eller benytte seg av segway.
De yngste blir ofte fristet av taubanene, sandkassene eller den kjempestore labyrinten. Våren 2019 åpnet også en stor lekeplass med Leeds Castle i miniatyr. De voksne vil nok heller utforske slottet og de mange hagene og utstillingene. Det overrasker kanskje at det finnes en utstilling med «historiske og fascinerende hundehalsbånd» og framvisning av rovfugler.

Slik kommer du deg dit: Ta toget fra Victoria Station til Bearsted som tar omtrent en time. Derfra går det busser til slottet hele sommerhalvåret. Fra oktober til mars tilbyr Spot Travel privat transport.

Pittoresk og sjarmerende kyst
Hvis man ønsker en kontrast til storbypulsen, bør man ta en tur til den historiske havnebyen Rye – kanskje sørøstre Englands mest sjarmerende småby. Til tross for at byen befinner seg bare en times reise fra London, har ikke de store turiststrømmene funnet veien hit. I stedet for de store kjedene og typiske turistfeller, finner man unike butikker (mye antikk, vintage og håndverk), historiske puber og lokale restauranter.
Her vandrer man rundt i brosteinsgatene og får sjansen til å oppleve Mermaid Street, en av Englands mest pittoreske gater, man kan besøke festningen Ypres Tower eller gå opp i kirketårnet for en herlig panoramautsikt.
Bare en mil inn i landet ligger vingården Chapel Down, som i tillegg til fantastisk vin, brygger sin egen øl og cider. Bli med på en guidet tur og avslutt med en sesongbasert britisk lunsj i restauranten Swan (åpent alle dager fra april til november). Med buss eller bil tar det omtrent 20 minutter fra Rye.

Slik kommer du deg dit: Reis fra London Pancreas og bytt tog på Ashford International. Reisen tar litt over en time.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »