London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

En reise til London er for mange synonymt med noen intensive dager blant byens yrende liv. Hvorfor ikke bare legge til en dag eller to og ta toget til noen av de mange byer, slott, gods og naturopplevelser som befinner seg i kort avstand?

Intellektuelle steder
Bruk muligheten til å besøke en av verdens mest kjente universitetsbyer, Oxford. Universitetet består av 38 ulike colleger, der det mest kjente er Christ Church College. De imponerende byggverkene har huset ikke mindre enn 27 nobelprisvinnere og 26 britiske statsministere.
I byen finner man områder som mange kanskje kjenner igjen fra filmene om Harry Potter og krimseriene «Inspektør Morse» og «Lewis». Bokelskere kan også gleder seg over at forfatterne bak «Ringenes Herre», «Legenden om Narnia» og «Alice i eventyrland» har studert her.
I Oxford finner man også Englands eldste botaniske hage. Tusen år gamle Oxford Castle and Prison har også et godt utvalgt av butikker. En kort busstur tar deg til Sir Winston Churchills fødested Blenheim Palace.
Slik kommer du deg hit: Direktetog i omtrent en time fra Londons sentrale stasjoner Paddington eller Marylebone.

Oxford har selvfølgelig en konkurrent i Cambridge når det kommer til fantastisk arkitektur og koselige universitetsomgivelser. Her bør man passe på å teste «punting», det vil si å stake seg fram i en båt på elven River Cam, for å deretter nyte den britiske favoritten te og scones i Orchard Tea Gardens. En botanisk hage finne man selvfølgelig også her.

Slik kommer du deg dit: Fra London Kings Cross Station eller Liverpool Street tar togreise fra 50 minutter.

Slott med det lille ekstra
Leter du etter den ultimate slottsopplevelsen? Leeds Castle i Kent markedsfører seg under slagordet «the loveliest castle in the world» og her kan hele familien more seg på kongelig vis hele dagen. Med hjelp av et interaktivt kart finner man frem til alt man må se og oppleve. Blir man sliten i bena, kan man sette seg på det lille slottstoget Elsie, fergen Black Swan eller benytte seg av segway.
De yngste blir ofte fristet av taubanene, sandkassene eller den kjempestore labyrinten. Våren 2019 åpnet også en stor lekeplass med Leeds Castle i miniatyr. De voksne vil nok heller utforske slottet og de mange hagene og utstillingene. Det overrasker kanskje at det finnes en utstilling med «historiske og fascinerende hundehalsbånd» og framvisning av rovfugler.

Slik kommer du deg dit: Ta toget fra Victoria Station til Bearsted som tar omtrent en time. Derfra går det busser til slottet hele sommerhalvåret. Fra oktober til mars tilbyr Spot Travel privat transport.

Pittoresk og sjarmerende kyst
Hvis man ønsker en kontrast til storbypulsen, bør man ta en tur til den historiske havnebyen Rye – kanskje sørøstre Englands mest sjarmerende småby. Til tross for at byen befinner seg bare en times reise fra London, har ikke de store turiststrømmene funnet veien hit. I stedet for de store kjedene og typiske turistfeller, finner man unike butikker (mye antikk, vintage og håndverk), historiske puber og lokale restauranter.
Her vandrer man rundt i brosteinsgatene og får sjansen til å oppleve Mermaid Street, en av Englands mest pittoreske gater, man kan besøke festningen Ypres Tower eller gå opp i kirketårnet for en herlig panoramautsikt.
Bare en mil inn i landet ligger vingården Chapel Down, som i tillegg til fantastisk vin, brygger sin egen øl og cider. Bli med på en guidet tur og avslutt med en sesongbasert britisk lunsj i restauranten Swan (åpent alle dager fra april til november). Med buss eller bil tar det omtrent 20 minutter fra Rye.

Slik kommer du deg dit: Reis fra London Pancreas og bytt tog på Ashford International. Reisen tar litt over en time.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no