logo350

Shopping Notting Hill London

Shopping Notting Hill London

Er du i London, så gjør som Julia Roberts i filmen «Notting Hill». Spander en dag i denne lille åsen der de rike lever side om side med de kuleste fattige.

Julia Roberts spiller en filmstjerne på handletur i området rundt Portobello Road i Notting Hill. Også i virkelighetens Notting Hill er sjansen stor for at du vil løpe på en kjendis eller to. Madonna, Jack Nicholson, George Michael og Liam Gallagher er bare noen av dem som er observert her.
Gwyneth Paltrow feiret bursdagen sin på hypertrendy Pharmacy restaurant, og Stella McCartney, John Cleese og Damon Albarn bor her.

Det gjør også Richard Curtis, som har skrevet manus og er produsent for filmen «Notting Hill». Handlingen er lagt til bokhandelen der Curtis selv er stamkunde, og som Hugh Grant driver i filmen.
Mens den virkelige bokhandelen har vært en suksess, er Hugh Grants bokhandel et rotehull som går med underskudd.

Lekeplass for de rike

Fra å være et område der ingen velsituerte mennesker ville sette sin fot for 20 år siden, har Notting Hill blitt en lekeplass for de rike. Kunstneriske pengelense folk flyttet inn, etterfulgt av rikmannsbarn som tilbrakte et par ville år her, før de slo seg til ro. Etter hvert ble hus pusset opp, og de dyre butikkene flyttet inn.

Nå er innbyggerne bekymret for at det som gjør området interessant – blandingen av forskjellige folk og rare butikker – vil forsvinne med stigende huspriser. Og at folk, som dem du møter i filmen «Notting Hill», ikke lenger vil ha råd til å bo her.

Nå blir nemlig eiendomsmeglere i Notting Hill ringt opp av amerikanere som har sett filmen, og ønsker seg store luftige leiligheter etter amerikansk format, med utsikt til Buckingham Palace. Men det finnes ikke her. Bydelen har Londons typiske høye, tynne «townhouse» fra midten av forrige århundre, beliggende på en «hill» de fleste nordmenn ville kalle en slak bakke, uten noen utsikt å snakke om.

Designerne har flyttet inn i det dyre området nær Notting Hill undergrunnsstasjon. I den andre enden av Portobello Road lever folk fortsatt i enklere kår. Dette er den enden de fleste turister ikke finner.

Her oppe ligger den lille franske bistroen Marche aux Puces (Loppemarked), med sine lokale stamgjester, som Hilal. Han tilbringer dagene her med å lese poesibøker han har kjøpt i bruktbokhandelen ved siden av. I sidegaten Golbourne Road ligger antikvitetsbutikker, marokkanske matbutikker, portugisiske kafeer, fiskebutikker og en moske i herlig blanding.

Rik på karakter

Og på hjørnet ligger Portfolio, postkortbutikken som ble brukt som restaurant i «Notting Hill». Her kan man også treffe på stedets egen taxisjåfør, som bare kaller seg Chinaman, og bor i Mercedes’en han kjører.

– Jeg måtte velge mellom hus og bil, og da ble det bil først, sier han.

Butikken RR Thackeray har solgt dyremat siden 1862, men det mest spennende med Reginald Raymonds butikk er det den ikke selger: et utrolig utvalg av gamle leker som fyller opp mesteparten av butikken.

– Jeg fikk navnet fordi faren min ville ha et navn med initialene RR, det samme som Rolls-Royce, sier Reginald Raymonds.

Det er ikke bare Julia Roberts og Hugh Grant som har filmet i Notting Hills gater. Den dagen VG er på besøk, er det også filming på gang. I et veikryss midtveis i Portobello Road holder den kjente britiske skuespilleren Brenda Blethyn på å regne bort.

Noen av de innfødte begynner å bli mektig lei av at filmfolk tar seg til rette. Det går en historie fra opptakene til «Notting Hill»:
Rikt og rart i Notting Hill. Rike og fattige lever side om side i denne byen. Denne mannen bor i bilen. Foto: Jan Johannesen
De skulle skyte en scene i Portobello Road, og alt var klart. Idet de skal til å begynne, drønner musikk ut fra et åpent vindu. Etter at alle forsøk på å forhandle med mannen ikke fører frem, blir Julia Roberts sendt opp, og lykkes i sine overtalelser. Men da de forsøker på nytt, skrur naboen igjen volumet opp – med beskjed om at han ikke akter å skru av før han har hørt satsen ferdig. Notting Hill er en bydel rik på karakterer.

Shopping i Notting Hill

Brukt og antikk til en rimelig penge i nordenden av Portobello Road og sidegaten Golbourne Road. Prøv The Antique Clothing Shop.

Klær og antikviteter for fete lommebøker i Westbourne Grove. Klesdesigneren Paul Smiths nye butikk bør besøkes. The Cross i Portland Road har godt utvalg i pashminasjal for den som synes «alle» har kashmir, og at fire tusen kroner er en grei pris for et sjal.

Spise ute i Notting Hill

Området har et utall puber og restauranter, mange mellom Portobello Road og Westbourne Park Villas, som ligger helt oppe ved Royal Oak undergrunnsstasjon. Det lønner seg å bestille på forhånd.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Skjønnhet kommer ikke bare innenfra

Hudpleieproduktene som redder flyturen din hjem. Hvorfor drasse på hundrevis av hudleieprodukter hjemmefra, når du kan få alt du trenger og mer til i London? Gjør

Les mer »

Shopping gater i London

BOND STREET Bond street er designergaten, hvor du finner designerbutikkene. Det er her stjernene ser og blir sett. Her finner du kjente designere som Donna Karen,

Les mer »

Mest for damer i London

Cheval Place er en unnselig gatestump i London, der motebevisste kvinner kan gjøre røverkjøp på nesten nye moteklær fra verdens mest berømte designere. Hvis du er

Les mer »