London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

BOND STREET
Bond street er designergaten, hvor du finner designerbutikkene. Det er her stjernene ser og blir sett. Her finner du kjente designere som Donna Karen, Prada, Louis`Vuitton, Chanel, Nicole Fahri, Armani, Versace og Ralph Lauren.
Den tradisjonelle engelske stilen finner du på Mulberry og Burberrys nye varehus.
På gatevandring i Bond Street, finner du den mindre kjente gaten South Molton Street. Her finner du enhver form for skotøy som er mulig å oppdrive. Finner du det ikke her – finnes det ikke!!

Du bør også få med deg Brown og Labels for Less hvor du kan finne designerklær til både han og henne, noen av dem til sterkt reduserte priser.

Antikviteter finner du også i denne gata. Sothebys, det verdenskjente auksjonshuset, har utstillingslokaler i Bond Street. Her er det åpent for publikum hele uken.
Du finner også Bond Street Antique Center i denne gaten.

Mer eksklusivitet finner hos Cartier, Tiffany, Asprey og Garrard. Her finner du juveler, klokker og andre eksklusive gaver.

CARNABY STREET
Denne gaten var sentrum for «The swinging London» på 60-tallet. Nå er gaten kjent for sine blomsterbutikker og caps butikker. Gaten har over 140 butikker, barer og restauranter.
Du finner også kjente merkevarebutikker som Carhartt, Diesel og Cinch her.
Hvis du foretrekker en mer «ad hoc» stil hva gjelder klær, kan vi anbefale The Dispensary.

CHELSEA
De fleste engelskmenn kan bare drømme om å bo i dette området som omfatter bla. Kings Road og Sloane Square.
I dette området finner du også High Street, ett mekka for fashion. Her finner du bla Johnsons som selger 50- og 60-talls inspirerte klær.
I Sloane Square finner du Ben de Lisi`s butikken som tilbyr det elegante aftenantrekket, eller Philip Treacy som har betjent de rike og berømte i en menneskealder.
Lulu Guiness holder til i Ellis Street og tilbyr vesker. Emma Hope tilbyr eksklusivt fottøy for damer.

COVENT GARDEN
Ett besøk i Covent Garden er ett must, både om du er innteressert i shopping, sightseeing eller vil oppleve karneval stemning. Markedet her har dominert området helt siden middelalderen. Markedet har ekspandert jevnt de siste 100 år, og var tidligere byens viktigste frukt-, blomster- og grønnsaksmarked. I våre dager finner du ett uttall av butikker, boder, restauranter og gate opptredner.
I dette området finner du også endel ekslusive forretninger som Oasis, French Connection, Hobbs og Marks&Spencer. Du finner også Mango i Neal Street, en spansk butikk med ultramoderne klær til et moderat prisnivå. På andre siden av gaten finner du også Neal Street East, en butikk med Orientalske og Sør Amerikanske gaveartikkler, klær og leker.

For mannen er Floral Street ett eldorado. Her finner du skreddere som Paul Smith og Uth som tilbyr klær til alle årstider. Liker du Hawaiklær – er stedet Robot. Foretrekker du designerklær er stedet Agnes B. De har klær til både han og henne fra franske designere, men det må være svart eller hvit!
Covent Garden er også stedet for brukte klær. Sjekk på Blackout II på Endell Street eller The Loft i Monmouth Street.

KNIGHTSBRIDGE
Den mest kjente butikken i dette området er Harrods. Denne butikken ble anlagt i 1849, men drar fremdeles inn store folkemengder med sine over 3000 avdelinger og 3000 ansatte.
For moteløven finnes også muligheter i området. I Sloane Street finner du motehus som Christian Dior, Chanel, Prada og Gucci. Du finner også både Armani og Alberta Ferretti i dette området.

OXFORD STREET
Dette er vel gaten de fleste forbinder med London. De fleste starter nok også sin runde i sentrum i Oxford Street. Her er det årlig over 200 millioner besøkende og mer enn 300 butikker. Det er ikke uten grunn at dette er byens travleste gate.
Det er vanskelig å plukke ut noen enkltbutikker i denne gate. Her finner du alt. Gaten må bare oppleves, men vi bør vel nevne noen av verdens største platebutikker som ligger her, både Virgin Megastore og HMV. Musikk er ikke spessiellt billig i London, men utvalget kan ikke sammenlignes med noen norsk butikk. Her er nye direkteimport og mye eksklusivt for en samler.

REGENT STREET
Regent Street er stedet for deg som liker vindus shopping. Her finner du alt fra leketøy og motetøy til fabrikker og mat. Den mest kjente forretningen er Liberty, som ble grunnlagt i 1875. Her finner du arbeider av designere som Mui Mui, Anya Hindmarch og Yohji Yamamoto. Du finner også avdelinger med vesker og lærvarer. Liberty er også kjent for sine vindusutstillinger til jul.
Dameklær finner du på Laura Ashley, Episode eller hos Racing Green.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no