logo350

Kommer du deg greit rundt i London?

Kommer du deg greit rundt i London?

London Underground er den enkleste måten å reise rundt i byen på. De fleste klarer seg med å bruke Tuben i tillegg til å komme seg rundt til fots. Skaff deg et Tubekart eller en app (Tube Map eller Tfl Go), og planlegg dagens reise før du drar fra hotellet. Alle stasjoner er godt bemannet, og de er behjelpelig med å planlegge turen for deg.
Hvis du vil unngå stappfulle tog, begrens bruken i morgenrushet (8-10) og når alle skal på teatrene i West End (17-20) og hjem igjen fra teatrene (22-23).
Du kommer deg med toget, men egner seg ikke for deg som har klaustrofobi

Skal du på fotballkamp eller på konsert, pleier jeg å anbefale å reise fra hotellet
2-3 time før arrangementet. Du kan tenke deg trafikken når feks. 70.000 tilskuere skal til Emirates for å se Arsenal.

London Underground dekker store deler av byen med total lengde på 400 km, 11 linjer og 270 stasjoner. De frakter 5 millioner passasjerer hver dag. På det meste er 550 tog i rute samtidig. Kallenavnet «Tube» kommer fra de sirkulære rørlignende tunnelene hvor toget ikke har alt for mye avstand til tunnellveggene.
De underjordiske strekningene er anlagt på flere nivåer, noen rett under overflaten («subsurface lines»), og noen dypt nede i bakken (de opprinnelige «tube lines»). De øverste har skinnegangen bare omkring 5 meter under overflaten, mens de dype ligger på opptil 69 m!

Du trenger ikke lenger Oyster Card på offentlig komminikasjon i London. Nå kan du bruke bankkortet ditt. Bare legg det på kortleseren ved påstigning og avstigning.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »