London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Underground er den enkleste måten å reise rundt i byen på. De fleste klarer seg med å bruke Tuben i tillegg til å komme seg rundt til fots. Skaff deg et Tubekart eller en app (Tube Map eller Tfl Go), og planlegg dagens reise før du drar fra hotellet. Alle stasjoner er godt bemannet, og de er behjelpelig med å planlegge turen for deg.
Hvis du vil unngå stappfulle tog, begrens bruken i morgenrushet (8-10) og når alle skal på teatrene i West End (17-20) og hjem igjen fra teatrene (22-23).
Du kommer deg med toget, men egner seg ikke for deg som har klaustrofobi

Skal du på fotballkamp eller på konsert, pleier jeg å anbefale å reise fra hotellet
2-3 time før arrangementet. Du kan tenke deg trafikken når feks. 70.000 tilskuere skal til Emirates for å se Arsenal.

London Underground dekker store deler av byen med total lengde på 400 km, 11 linjer og 270 stasjoner. De frakter 5 millioner passasjerer hver dag. På det meste er 550 tog i rute samtidig. Kallenavnet «Tube» kommer fra de sirkulære rørlignende tunnelene hvor toget ikke har alt for mye avstand til tunnellveggene.
De underjordiske strekningene er anlagt på flere nivåer, noen rett under overflaten («subsurface lines»), og noen dypt nede i bakken (de opprinnelige «tube lines»). De øverste har skinnegangen bare omkring 5 meter under overflaten, mens de dype ligger på opptil 69 m!

Du trenger ikke lenger Oyster Card på offentlig komminikasjon i London. Nå kan du bruke bankkortet ditt. Bare legg det på kortleseren ved påstigning og avstigning.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no