London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Litt praktiske tips til din Londonreise

Hvor er de farligste plassene å gå i London ?
Jeg ville ikke ha gått ut alene etter mørkets frembrudd i områder av Tottenham eller Edmonton i Nord-London eller i Peckham i Øst-London.
Dette er de stedene som er mest plaget av gjengkriminalitet og tilfeldig vold. Ellers er London tryggere enn de fleste storbyer forutsatt at du selv er fornuftig. Bare så det er sagt: tidligere belastede områder som Brixton, Soho og Notting Hill er nå svært trygge.
Kvinner må aldri ta såkalte minicabs alene, hold dere til de vanlige London-drosjene, «black cabs» som er sikre og trygge, og ta aldri imot tilbud om skyss på åpen gate.

Tips til bruktbutikker i London, mht vinyl, helst rock, indie
Slike «sjapper» kommer og går. Men de som har bestått en stund er tre som ligger etter hverandre i Berwick St i Soho.
Mye indie og vinyl. Det samme er med tre som ligger etter hverandre i Notting Hill. Selve gaten Notting Hill rett fra Notting Hill St.  det er en for rock/indie, en for blues/soul og en for klassisk.
Og når det gjelder indie er Rough Trade fremdeles på seierspallen!

Men du skal vel ikke bare shoppe? London er så mye mer enn det.
Madame Tussaud, Parlamentet, Big Ben, Downing Street No10, Westminster Abbey, Tower og War Museum.
Vil du litt ut av byen er det absolutt å anbefale en tur til Windsor, ca 1 times togtur utenfor byen. Her finner du Windsor Castle, kostskolen Eaton og Legoland.

Som normenn flest vil du vel også unne deg ett godt måltid?
I området rundt Lancaster Gate og Bayswater ligger mange gode indiske restauranter. I Chinatown ved Picadilly Circus finner du de asiatiske på rad og rekke.
Og vil du avslutte dagen perfekt med ett herremåltid bør du ta en middag på Blue Elephant i Fulham Road.
Du finner masse lunchkaffer over hele byen, men pubene har ofte også gode luncher, i allefall de som ligger i Soho og rundt Picadilly Circus.

Ett siste tips!
Beveg dere rundt til fots eller med undergrunnen (tube). Rundt Trafalgar finnes masse butikker og Harrods bør du ABSOLUTT besøke.
Uansett om du er shoppingsugen eller ikke, så er det morro å bare gå rundt og titte. Salgshallen er enormt stor, og du finner alltid et eller annet du trenger?

Gå på do før du reiser til byen!!
Er det noe London mangler så er det offentlige toaletter!!
Bruk ikke ryggsekk eller magetaske. Da ser alle at du er turist. Bruk rett og slett en plastpose og se minst mulig turist ut. T-banen og sentrumsgatene kryr av lommetyver.
Ha ikke lommeboka i baklomma. Legg igjen pass og flybilett i safen. Ha ikke for mye kontanter i lomma, og ikke oppbevar koden til bakkortet ditt sammen med kortet.
Kjøp deg kartboka London A-Z. Du finner den overalt på butikker og boder. Kjøp ikke den minste for det er

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no