logo350

Piccadilly og St.James

LONDONTIPS: Piccadilly og St.James`s

Piccadilly og St.James

Piccadilly og St.James

Gaten Picadilly, med utgangspunkt på Piccadilly Circus, er i London litt slik som Champs-Elysees er i Paris: en elegant handlegate som på egenhånd symboliserer en hel by. Ved å vandre nedover denne gaten finner du butikkene man må innom når man er på ferie i London: fra Wedgewwod til Fortnum&Mason. Siden det er mindre kaotisk og full av folk enn Oxford Street, har Piccadilly en mer avslappet atmosfære. Glem heller ikke Jermyn Street med sine herrebutikker, eller St. James Street der leverandørene til kongehuset holder hus.
Tube-station: Piccadilly Circus

1. Picadilly Circus
Dette er et av de mest berømte stedene i London. Erosstatuen spenner skadefro buen og sikter på folk som har fontenen som et samlingspunkt. Piccadilly Circus bør også ses på kvelden når lysreklamene blinker.
Ta også en tur innom sportsbutikken Lillywhites. Her finner du sportsutstyr, billige sko og klær i hele 5 etasjer.

2. Waterstone`s
Her er flere etasjer med alt av engelsk litteratur. Watertone`s er en enorm bokhandel der du finner bøker i alle sjangre. Det finnes salonger der du kan sette deg ned og tilbringe en hyggelig stund med å bla gjennom noen av de utallige verkene.
203-206 Picadilly

3. Saint James`s Church
I denne kirken, bygget i 1684, giftet Londonsosieteten seg. I slutten av hver uke foregår det et bruktmarked her (torsd-fredag 10-18) Her kan du også gå inn på kafeen og terassen som ligger i skyggen av kirken.
197 Piccadilly

4.Royal Academy of Arts
Dette museet, som også er Det britiske kunstakademi, arrangerer de største utstillinger i London. Alle er verdt et besøk. Programmet blir slått opp på fasaden. Om du ikke har god tid, så gå i alle fall for å se Michelangelos marmorskulptur Madonna med barnet.
Burlington House, Picadilly

5. Burlington Arcade
Når du går igjennom den praktfulle arkaden, føler du deg nesten som the gentry som kjøpte sine luksusartikler her på 1800- tallet.
51 Piccadilly

6. Klubbene langs Saint James`s Street
I denne gaten finnes noen av de private klubbene der aristorkratene er medlemmer. Dette er en tradisjon som fremdeles er levende, det er flere titalls klubber i dette strøket. Mennene kommer dit for å spise, drikke og diskutere med sine likemenn. En av de mest kjente er Brook`s ( på hjørnet av St. james`s og Park Place). I Carlington Club i nr 69 holder de konservative til. Ingen klubber godtar turister.

7. En kongelig pause hos Fortnum & Mason
Fortnum & Mason feiret dronningens 60 år på tronen på verdig vis. De opprettet, ved siden av St. James`s restaurant, en meget fin tesalong til ære for diamantjubileet. Hyllesten til statsoverhoder er ingen overraskelse, for dette tehuset har i over 300 år vært monarkenes favorittsted. På menyen er scones med pisket krem og husets syltetøy, minismørbrød og et rikt utvalg av kaker kan smake mens man nipper til indisk eller kinesisk te
181 Piccadilly.

Du kan eventuellt også avslutte turen med afternoon tea midt i smørøyet på Piccadilly Circus. Criterion restaurant serverer både afternoon tea, luch og middag. En utrolig stilig og tradisjonsrik restaurant. Restauranten åpnet i 1873. Criterion er i toppsjiktet iblandt de 10 historiske og eldste restauranter i verden. Vel verd et besøk.
Savini at Criterion – 224 Piccadilly

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Tower Bridge

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen er

Les mer »

Kensington Palace

Kensington Palace: En glitrende oase i hjertet av London Kensington Palace er et kongelig slott i London, og har vært hjemmet til en rekke britiske kongelige,

Les mer »

Wembley Stadium

Wembley Stadium: Et ikonisk stadion med en rik historie Wembley Stadium er et ikonisk stadion i London, og er Englands nasjonalarena. Stadionet ble bygget i 1923,

Les mer »

Churchill War Rooms

Churchill War Rooms: Et must-see for alle som er interessert i andre verdenskrig Churchill War Rooms i London ble bygget i hemmelighet i 1938, som et

Les mer »