London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Downton Abbey-filmen er blitt filmet forskjellige steder i Storbritannia, og fremhever noen av landets vakreste og mest ikoniske steder. Denne artikkelen tar deg med på en Downton-inspirert tur til innspillingsstedene du kan se i filmen, der noen er mer opplagte enn andre.

Dersom du er ute etter en virkelig Downton Abbey-opplevelse, er det ikke noe bedre sted å starte enn Highclere Castle. Dette slottet har vært det ikoniske stedet for Downton Abbey i løpet av alle seks sesonger av serien og også i filmen, og blir umiddelbart gjenkjent av alle trofaste fans.
Dette slottet gjør et dramatisk førsteinntrykk – slik det bør gjøre, da Downton Abbey gjenspeiler en glamorøs tid. Tomten på over 400 hektar omgir den viktorianske bygningen som er hjemmet til greven og grevinnen av Carnavon, en familie som har bodd på stedet siden 1679. Forfatteren av Downton Abbey, Julian Fellowes, er en venn av familien og hadde faktisk Highclere i tankene da han skrev serien og deretter filmen.
Bampton i Oxfordshire, sørvest-England
Den sjarmerende lille landsbyen Bampton i Oxfordshire fikk en kjærkommen retur i filmen Downton Abbey. Det var her mange av de ytre scenene fra Downton Village og Crawleys hjem ble filmet, og du vil se mange kjente steder som kirken (filmet i St Mary’s Church), postkontoret og pubene Grantham Arms og The Dog & Duck. Old Grammar School, som representerer sykehuset i Downton Abbey, har mange minner fra TV-serien og til og med suvenirer.
Beamish Museum i County Durham, nordøst-England
Gå tilbake i tid med et virtuelt besøk via Google maps til det velkjente Beamish friluftsmuseet i County Durham, nordøst-England, som viser historien og tradisjonene fra 1800- og 1900-tallet.
Museet, som kan sees i TV-serien, ble også brukt til flere scener av filmen. Med flere forskjellige områder som er dedikert til å vise liv gjennom forskjellige tidsperioder i denne delen av England – fra en landsby i 1820-årene, komplett med vogn til en gård på 1940-tallet, tilbyr museet muligheten til å utforske tider fra fortiden i ekte Downton Abbey-stil.

Lacock i Wiltshire, sørvest i England

National Trust-landsbyen Lacock har med brosteinsbelagte gater og koselige steinhus vært et populært opptakssted i flere tiår, ikke minst forDownton Abbey! Det var her Carsons hus ble filmet utenfra, og sommeren 2018 kunne du se medlemmer av rollebesetningen filme en prosesjon gjennom byen – en scene i Downton Abbey-filmen som skildrer denne britiske kongelige tradisjonen.

Lacock Abbey stammer fra 1200-tallet, og bygdas rike historie og tradisjoner er markert i hver stein, noe som gjør det til det perfekte siste stoppet på vår Downton Abbey-tur gjennom filmens fantastiske innspillingssteder.

Downton Abbey-filmen: https://bit.ly/35r32WJ
Highclere Castle: https://bit.ly/38vhgYB
Bampton i Oxfordshire: https://bit.ly/2JZEgFF
Virtuellt besøk: https://bit.ly/35pNN0a
Beamish friluftsmuseet: http://www.beamish.org.uk/

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no