London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Doctor… Who? Britiske Doctor Who er tidenes lengstgående TV-serie, og i november går 50-årsjubileet av stabelen i London. I den anledning presenterer vi en guide til nerdenes London, eller mer nøyaktig; Spennende opplevelser i London inspirert av britiske TV-serier og filmer.

Det er ikke bare Doctor Who som har dedikerte fans i og utenfor England. Ta for eksempel kjente karakterer som Harry Potter, James Bond og Sherlock Holmes, og du har millioner av fans verden over. Det er heller ikke lenge siden Warner Bros. Studio åpnet dørene for en Harry Potter Tour av de sjeldne. Smånerdete fans og andre interesserte kan gå en spennende tid i møte, i en by som vet å verdsetter de litt ?quirky? og ?geeky? av oss.

Doctor Who. Uansett om du er en vaskeekte Whoovian, eller passe fascinert av Doktoren som reiser i tid og rom i sin blå telefonboks, er London byen for deg. Nærmere bestemt BBC-huset i West End. Her kan du være med på en guidet tur, og kanskje spotter du også en Dalek eller to. Jubileumsfeiringen 23. november vil foregå i Londons Excel med plass til 15.000 besøkende. Tre dager til ende feires den populære kultserien, og alt er duket for en stjernespekket og fargerik sammenkomst.

Hvor: BBC, Portland Place / Excel London, 1 Western Gateway, Royal Victoria Doc.

Kleskode: For å komme inn i karakter hjelper det å hente inspirasjon fra viktoriansk tid, hvor fløyelsesjakker, stripete mønstre og selskapsløyfer gjerne utgjorde antrekket.

Sherlock Holmes. Både Hollywood og BBC har hatt suksess med sine Sherlock Holmes-konsepter, og populariteten til detektiven fra 221b Baker Street fortsetter stadig å øke. På nevnte adresse i London finner du Sherlock Holmes museet, hvor første etasje er beholdt i viktoriansk stil. Utenfor står bronsjestatuen av detektiven som er blitt et populært motiv på mangfoldige turistbilder. I Charings Cross kan du nyte en drink på selveste The Sherlock Holmes Pub.

Hvor: Museum, 221b Baker Street / Pub, 10 Northumberland Street.

Kleskode: Spesielt etter BBCs suksesserie ?Sherlock? har detektivfrakken blitt ettertraktet igjen, og den originale er å finne her. Husk også sixpencen for en autentisk look.

Harry Potter. Bøkene til J. K. Rowling er elsket over hele verden, og magiverdenen hun har skapt er nesten til å ta og føle på. Nesten. Du kommer allikevel ganske nære om du tar turen til Warner Bros. Studio, 20 minutter utenfor London. Her får du muligheten til å se scenesett, kostymer og andre godsaker fra filminnspillingene. Fra 25. mai til 2. juni har du i tillegg muligheten til å møte dyrene (les. katter og ugler) som har vært med i filmene.

Hvor: Warner Bros. Studio, Leavesden, Watford, Hertfordshire.

Kleskode: Ekte fans vil møte opp til studioturen iført frakk og tryllestav, men med en enkel, hvit skjorte og (stripete) slips glir du også lett inn i Galtvorts ganger.

James Bond. Agent 007 i britiske M16 er helten som alltid redder dagen. Opprinnelig skapt av Ian Flemming i 1953 for så å bli tatt videre til lerretet der 2012?s Skyfall er den nyeste filmen i rekken.  Det finnes en rekke guidede turer til steder i London hvor agenten har satt sitt fottavtrykk. Denneboka tipser for eksempel om hele 250 plasser som er relatert til James Bond. Få også med deg huset hvor Ian Fleming skrev de fleste James Bond-bøkene.

Hvor: Ian Flemings leilighet, 16 Victoria Square, London.

Kleskode: James Bond ses sjelden i andre antrekk enn dress, og ikke minst har han kule gadgets i form av klokker og penner med skjulte bruksområder.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no