London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Hvorfor: Det er billig å reise dit, og byen har et vell av muligheter både for voksne og barn. London er en av de storbyene barn absolutt vil finne interessant, spennende og lærerik.

For mor og far: Shopping, markeder, London Eye, pub-til-pub, restauranter ? eksempelvis kjendiskokker som Jamie Olivers restauranter, musikaler, fotball, British Museum, musikaler.

Noen raske tips:
1. Prøv ut de røde bussene, og sett dere i 2.etasjen!
2. Madame Tussauds, vokskabinettet
3. London Eye, pariserhjulet ved Themsens bredd
3. British Museum
4. National Army Museum
5. Covent Garden, masse artige småbutikker, gjøglere og gateselgere
6. Buckingham Palace med vaktskifte ved dronningens slott
7. Carneby Street, shoppinggate med uvanlige klær, nips og naps
8. Camden Market
9. Publunch
10. Vandre i Hyde Park & Kensington Gardens
11. Vandre i Nothing Hill
12. Tower of London
13. Palement og Big Ben

Til slutt må dere få med dere musikaler.Litt avhengig av barnas alder, men «The Lion King» er absolutt å anbefale. En annen er «Chitty Chitty Bang Bang», som kalles for barnas James Bond.
De litt større vil nok like «Fame», «We will rock You, Mamma Mia osv.

Et tips fra Oddbjørg Fossan:
«Hei, og takk for flotte og informative sider. De ble flittig brukt før vi reiste til London i august.
Vi hadde for første gang med barn til denne herlige byen (to jenter på 5 år), og hadde en flott tur som var lagt opp med tanke på dem (Lion King, Tower, Legoland Windsor, Big Ben, etc).
Vet ikke om dere har skrevet noe om den flotte lekeplassen som finnes i Kensington Gardens? ?Princess Diana?s Memorial Playground? er virkelig en oase, og vi skulle gjerne ha brukt mer tid her.

Det er ett supert lekeområde med flotte fasiliteter og en liten kafé som har ?alt?. Her er det kun adgang for voksne i følge med barn, og for barn i følge med voksne.»

For barn:
I tilfeller der en fotballinteressert far (eller mor) har jobbet i tilstrekkelig grad med podens interesse på feltet, vil fotballkamp på Highbury eller White Hart Lane stadion være en aktuell aktivitet.
Natural History Museum med utstillinger av forhistoriske dinosaurer, dyr og natur. Grøss og gru på London Dungeon, kjendiser i voks på Madame Tussauds og leker gjennom tidene på Toy Museum. London Zoo ? spesielt aktuelt kanskje for de som er interessert i Harry Potter; dette var nemlig stedet hvor Harry oppdaget sin evne til å konversere med slanger. London Eye er nesten pariserhjul, og bør kile i magen.

De største byene med sine lys, leven, store teatre, og livlige gateliv byr på gode og spennende opplevelser.

Jeg har selv reist med to gutter på 10 og 14 år på 1 ukes ferie, og de mente dette var den beste ferien de hadde hatt på mange år.
Vi har funnet fem uforglemmelige ting du kan ta med barna på i London.
Morsomme museer og severdigheter
Det hadde jo vært litt ålreit hvis barna faktisk lærte noe av Londonturen også, da. Og så gir det kanskje mamma litt bedre samvittighet for all shoppingen. Da kom det liksom noe godt ut av turen likevel.

Natural History Museum
Museet for den som er interessert i alt som har med dyr og natur å gjøre. Museet er kjempestort og inneholder alt fra forhistoriske dinosaurer til 22 millioner (!) forskjellige dyr på sprit. For tiden går utstillingen T-Rex: The Killer Question som spør om tyrannosaurusen virkelig var en drapsmaskin, eller om den var et åtseldyr, slik en forsker nylig hevdet.

– Det barna husker best etter et besøk hos oss er gjerne jordskjelvmaskinen, den gigantiske blåhvalen, de ?levende? robotiske dinosaurene og det enorme dinosaurskjelettet som møter deg ved inngangen. Dessuten ble Natural History Museum kåret til ?Large Visitor Attraction of the Year? av London Tourism Awards i år.

Ellers avslører Annika at oktoberprogrammet inneholder aktiviteter som å utforske naturobjekt og lete etter bevis for kjente teser, akkurat som en vitenskapsmann, eksperimentere med collage, trykk, 3-D og arkitekturtegning i museets tegnekonkurranse og møte noen av museets 300 vitenskapsmenn på opptaket av Darwin Centre Live. Gå til www.nhm.ac.uk for mer informasjon.
Adresse: Cromwell Road
Nærmeste tube: South Kensington

Science Museum
Science Museum viser fremskrittene forskning, teknologi og medisin har hatt siden 1700-tallet. De to utstillingene om Ringenes Herre filmen og Titanic er veldig populære. Ringenes Herre utstillingen viser hvordan filmene ble laget, hvilke spesialeffekter som ble brukt og hvordan kostymene ble skapt. Titanic utstillingen forteller historien, viser deg gjenstander som er hentet opp fra vraket, og forklarer hvilken teknologi som ble brukt for å hente dem opp. Det koster £10 (cirka 120 kr) for voksne og £7 (cirka 85 kr) å komme inn på hver av disse utstillingene. Det har blitt solgt hele 14.000 forhåndsbilletter, så her må du også bestille på forhånd for å komme inn. Det gjøres enten via websiden www.sciencemuseum.org.uk eller ved å ringe 0870 870 4868.
Adresse: Exhibition Road
Nærmeste tube: South Kensington

London Dungeon
Grøss og gru nede i kjelleren som med sterke virkemidler forteller hva som skjedde under svartedauden, i torturkamrene, da Jack the Ripper herjet og da hele London brant ned under The Great Fire. Ikke noe for skvetne mennesker. Skumle dauinger hopper fram fra mørket for å skremme livet av deg. Sjekk websiden www.thedungeons.com for en smakebit.
Adresse: 28-34 Tooley Street
Nærmeste tube: London Bridge

Maddame Tussauds
Du kommer ikke utenom denne hvis du har med deg barn til London. De livaktige voksfigurene av all verdens kjente politikere, konger, legender og artister er mektig populære, og forvent lange køer. Det nyeste er en Pop Idol scene hvor besøkende kan synge en sang for det fryktede panelet i britenes orginale konsept. Synes du Ole i Dole var slem? Da har du ikke møtt Simon Cowell. ?Du har akkurat funnet opp en ny form for tortur.? Billettene er ganske dyre, men prisene varierer etter hvilken dag du besøker. Helgene er dyrest. På en mandag koster billetten f.eks. £22 (cirka 260 kr) for voksne og £16 (cirka 190 kr) for barn. Denne billetten gjelder både Madame Tussauds, skrekkammeret og naboen London Planetarium, hvor du får en tur ut i verdensrommet og lærer om stjernene og universet. Hvis du dropper skrekkammeret er billetten billigere. Det finnes også familiebilletter. Billetter kan bestilles på websiden www.madame-tussauds.com eller på telefon 0870 400 3000.
Adresse: Marylebone Road
Nærmeste tube: Baker Street

London Aquarium
Akvariumet inneholder skapninger fra alle verdenshav, bl.a. en kjempetank med hai og havrokker. Ellers mange småakvarier med eksotiske fisker fra tropiske klimaer. Bortsett fra haiene er det morsomste kanskje det grunne bassenget fullt av flyndrer. Prøv å stikke hånden nedi vannet. Flyndrene er utrolig kosete, og kommer gjerne opp til vannflaten for å kiles litt på magen. Jeg tror ikke de vet at de vanligvis blir til middagsmat. Billetter koster £8.75 (cirka 100 kr) for voksne og £5.25 (cirka 65 kr) for barn. Du kan bestille via websiden www.londonaquarium.co.uk eller på telefon 020 7967 8007
Adresse: Belvedere Road
Nærmeste tube: Waterloo eller Westminster

Toy Museum
På dette lille museet kan du se hva slags leker barn lekte med før. De fleste er fra de siste 200 årene, men det finnes også noen riktige gamlinger, f.eks. en leiremus fra Egypt som er over 4.000 år gammel! Ellers er det dukker, teddybjørner, leketog og mye annet. Dukkehus fra forskjellige tider viser hva som var populært av dekor og interiør i ordentlige hus.
Adresse: 1 Scala Street
Nærmeste tube: Goodge Street

Klær til barn finnes i de fleste større varehus som Marks & Spencer og BhS, men kjedebutikker som Gap og Next har også godt utvalg. Dyrere barnetøy finner du i de store magasinene som Selfridges, Harrods og Harvey Nichols. Barnetøy i England er forresten tax-free for alle.

Leker er en helt annen sak. Hamleys i Regent Street bare MÅ besøkes. Her er det syv etasjer proppfulle av leker, fra Action Man til Barbie til Paddingtonbjørnen. Her kan timer brukes på å gå igjennom ønskelisten til jul. Rundt i butikken står ekspeditørene og tester ut lekene. Ikke den verste jobben du kan ha ved siden av studiene … Visste du forresten at denne britiske institusjonen i dag eies av en islending?

Ellers har selvfølgelig amerikanerne gjort sitt inntog med Disneystore rett ved siden av Hamleys. Donald Duck genser, Minnie Mus pysj, Disneyfilmer, Langbeinkrus og mye annet dill som gir barn stjerner i øynene.

Leketøysavdelingen på Harrods
Når barna vil shoppe:
Sett av et par timer til å gå i lekeavdelingen på Harrods. Hvem har vel ikke sett reportasjene fra den fantastiske lekeavdelingen på Harrods? Med fare for at øynene triller ut, la minstemann få oppleve sitt shoppingparadis.
Varemagasinet er åpent fra kl 10-18 hver dag.
Harrods Ltd., 7-135 Brompton Road, tlf.nr. 20-7730 1234.

Regents Park og Kensington Gardens.
Rolig kosetur i en av Londons fasjonable parker med noe godt i hånden; Kandiserte mandler, ristede kastanjer eller luksuriøs konfekt.

Londons mange tusen restauranter serverer mat fra 60 nasjonale kjøkken. Men det passer sjelden å ta barn med på restauranter med hvite duker og langdryge treretters middager. Det er likevel nok å velge i for barnefamilier.

Hamley’s, Metropolis & Massarellas, 188-96 Regent Street. Mer enn 100 Sega-spill i restauranten holder barna engasjert mens foreldrene velger fra menyen bestående av salat, suppe, chips og burgere.
Tube: Piccadilly Circus.

Hard Rock Cafe, 180 Old Park Lane. Legendarisk, amerikansk burger-bar som reklamerer med å ha verdens største samling av minneverdige gjenstander fra rockeverdenen.
Tube: Hyde Park Corner.

Rainforest Cafe, 20 Shaftesbury Avenue. Populær burger-restaurant med sydlandske juicer. Innredet som en regnskog, hvor apekatter og papegøyer «svinger» seg i taket og vakre gullfisk svømmer i akvariet.
Tube: Piccadilly Circus.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no