London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Camden Market, MIN STORE FAVORITT
Londons mest kjente og populære marked. Nylig stemte vi nordmenn Camden Market som vår toppattraksjon i den britiske hovedstaden. Her får du kjøpt alt fra klær, cd’er og vinyl, etnisk kunst, håndarbeid, tepper og annet krimskrams. Mye skrap, men innimellom kan du gjøre varp. Særlig gother, punkere, fetisjister, og klubbere føler seg hjemme her, og finner mye spennende i bodene og butikkene. Egentlig består det vi kaller Camden Market av flere forskjellige markeder: Camden Stables Market, Camden Lock Market, Camden (Buck Street) Market, Camden Canal Market og Inverness Stree Market.
Hvor: I området rundt Camden Lock.
Tube: Camden Town eller Chalk Far,
Når: Lør/søn fra ca. 9.30 til 17.00, men noen boder har åpent hele uken

Covent Garden
Kanskje det mest kommersielle markedet i London, hvor du svært sjelden gjør skikkelige varp. Det er ikke så mange som setter opp boder på dette markedet, men likevel burde du svinge innom dersom du er i området. Ikke på grunn av markedet, men på grunn av alle de artige gateartistene som opptrer her. For å få lov å opptre, må artistene gjennom strenge auditions. Ingen panfløytemusikk eller felegnukking akkompagnert av kassettspiller her i gården, nei.
Hvor: Covent Garden
Tube: Covent Garden
Når: Hver dag 10.00 til 18.00

Borough Market
Markedet rett ved Bridget Jones leilighet over puben. Hit drar du som er opptatt av gourmetmat og skikkelige råvarer. Her får du kjøpt alt fra walisisk ost, hjemmelaget konfekt, vaktelegg, indisk chutney, tysk pølse, spansk tapas, villsvinkjøtt mm. Det er her Jamie Oliver og andre mesterkokker henter sine råvarer. Og selv om du ikke har noe kjøkken å tilberede godsaker på når du er i London, finner du masse ferdiglaget mat du kan kose deg med på en benk ved Themsen, for eksempel.
Hvor: Borough High Street, Southwark/The Borough
Tube: London Bridge
Når: Kokkene handler her hver morgen fra 04.00 til 08.00. Vanlige folk kommer lørdager mellom 10.00 og 16.00

Brixton Market
Electic Avenue, Station Road, Brixton SW9
T-bane: Brixton
Mandag-tirsdag, torsdag-lørdag.
Dette var tidligere ett område turister ble advart mot å besøke. Nå er det et hipt boligområde for middelklassen.
Brixton har fremdeles mye av sin opprinnelige sjarm og innflytelse fra karibien er sterk. På markedet vil du finne alle slag vestindiske matvarer. Du finner også klær, plater og småt ing.

Er du ute etter en spesiell hatt, antikviteter eller tomater, eller nær sagt – hva som helst. Du er nesten sikret å finne det på ett av Londons markeder. Det kan være lurt å finne ut litt om hvor man får tak i hva før man drar.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no