logo350

LONDONTIPS: West End

LONDONTIPS: West End

West End

West End er Londons puls, og området Soho er Londons forlystelsesområde med underholdning døgnet rundt. Spesielt er nattelivet heftig her, med noe for enhver smak: Alt fra dragshows til opera, fra techno til jazz, og fra pints til cocktails. I tillegg er det fantastiske handlemuligheter her.

Hovedgaten Old Compton Street har siden 1990-tallet vært byens kvarter for homofile.

China Town i Soho ble grunnlagt på 1960-tallet og er noe helt for seg selv. Gateskiltene er på både engelsk og kinesisk, og her ligger det restauranter og spesialbutikker som selger alt fra silkeklær til grillede ender som henger på rekke og rad i vinduene.

Piccadilly Circus er sentrum, og her starter shoppinggatene Regent Street og Oxford Street. Den er en av de mest kjente plassene, og det er intens aktivitet døgnet rundt med støyende trafikk, shopping og lysende neonskilt i alle regnbuens farger. På plassen står det også en statue av kjærlighetsguden Eros.

Mayfair er innbegrepet av eksklusiv shopping med finere, bredere gater og vakre bytorg samt grønne områder. Hovedåren er Bond Street med stilfull shopping og luksusvarer i den dyrere enden samt finere afternoon tea. Her ligger også auksjonshuset Sotherby’s.

Hvis du liker å gå rundt i varehus er Selfridges på Oxford Street en opplevelse. Varehuset er bl.a. kjent fra TV-serien ved samme navn, som handler om amerikaneren Gordon Selfridges, som skapte varehuset og fikk slått fast at shopping handler like mye om en opplevelse som om salg. Gå for all del ikke glipp av et besøk i Food Hall, som er en fryd for øyet og smaksløkene. Oxford Street er for øvrig også verdt et besøk i seg selv, og det er en god idé å kombinere besøket med små avstikkere til de små hyggelige og rolige sidegatene.

Covent Garden er et stort bilfritt område med en kombinasjon av etablerte spesialbutikker og overdekkede boder med kunsthåndverk og pussige ting. I tillegg ligger det en stor plass der, hvor det – i tillegg til restauranter og barer – er underholdning fra gatemusikanter, sjonglører, tryllekunstnere og gateteatre. Kort sagt er Covent Garden kulturopplevelser, spisesteder og shopping samlet på ett sted.

Rett siden av Covent Garden ligger London Transport Museum. Alle kjenner Londons røde busser og undergrunnstog, og på muséet er det mange spennende utstillinger for både barn og voksne – en del av dem interaktive. Du kan bl.a. se hvordan man styrer togene i dag og kan også følge med på hvordan de kjente designene har utviklet seg gjennom tidene.

British Museum er et av verdens største muséer og kan virke overveldende. Det er en fantastisk samling av kulturskatter fra hele verden, og spesielt den egyptiske avdelingen med mumier er populær blant barna.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »