logo350

LONDONTIPS: South Bank og Southwark

LONDONTIPS: South Bank og Southwark

South Bank og Southwark

South Bank og Southwark var tidligere et litt skummelt og skittent område, men med tiden er det blitt renovert, og man har holdt på det gamle blandet med det nye, noe som har lykkes ganske godt. Området sør for Themsen er derfor et av de mest populære turistområdene i London med blant annet London Eye, det store pariserhjulet fra 2000. Hjulet har 32 kapsler med opptil 25 passasjerer i hver, som langsomt snur seg hele veien rundt på en halv time. Herfra er det en storslått utsikt, og når det er klart vær kan man se til en radius på 50 km.

Ved foten av London Eye og på strekningen langs Themsen er det masse liv i form av restauranter og kaféer samt gateartister, skatere, syklister og løpere. I sommermånedene byr South Bank på mange gratis festivaler med musikk og forskjellige slags opptredener. Spesielt om kvelden ser London vakker ut herfra med alle lysene som speiler seg i Themsen.

Kunstmuséet Tate Modern er med sine 4 millioner besøkende hvert år et populært sted. I det gamle ombygde kraftverket er det samlinger av moderne internasjonal kunst fra 1900-tallet og frem til nå av bl.a. Matisse, Picasso og Dali. Fra Tate Modern over Themsen til City går den vakre hvite gangbroen Millennium Bridge, som forbinder og får dermed de to bydelene til å henge sammen. Hver dag krysser 10 000 mennesker broen, og samtidig er det et perfekt sted å fotografere fra.

Southwark er området hvor du blant annet finner populære Borough Market, som bugner av økologi, gode råvarer og mat fra det meste av verden. Hvis du er heldig får du et glimt av Jamie Oliver, som etter sigende handler her. På strekningen mellom Borough Market og Gabriel´s Wharf er det mange små hyggelige oaser ved vannkanten.

På Themsen ligger krigsskipet HMS Belfast, som i dag er et flytende flåtemuseum. Det er med sine ni dekk det største bevarte krigsskipet i Europa fra 2. verdenskrig, og det har gjort aktiv tjeneste i hele verden.

Ønsker du flere historiske opplevelser er Imperial War Museum fra 1920 verdt et besøk. Prøv f.eks. The Blitz Experience, som er et rekonstruert beskyttelsesrom med risting og røyk, eller skyttergravsavdelingen med lyd og lukt – begge deler i 3D. Det enorme og populære krigsmuséet har gjort mye for å vise hva krigen betød for vanlige folk.

Shakespeare’s Globe Theatre and Exhibition er en gjenoppføring av det berømte runde teateret med åpen himmel. Hele sommeren vises det forestillinger på teateret, men her er det også en permanent utstilling, guidede turer og undervisning.

Er du glad i middelaldermystikk, blod og skumle ting, er London Dungeon en opplevelse. Her er det jamrende skrik og lydeffekter, og ikke minst et giljotinshow. Besøket kan derfor ikkeanbefales for folk med svake nerver.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »