London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

South Bank og Southwark

South Bank og Southwark var tidligere et litt skummelt og skittent område, men med tiden er det blitt renovert, og man har holdt på det gamle blandet med det nye, noe som har lykkes ganske godt. Området sør for Themsen er derfor et av de mest populære turistområdene i London med blant annet London Eye, det store pariserhjulet fra 2000. Hjulet har 32 kapsler med opptil 25 passasjerer i hver, som langsomt snur seg hele veien rundt på en halv time. Herfra er det en storslått utsikt, og når det er klart vær kan man se til en radius på 50 km.

Ved foten av London Eye og på strekningen langs Themsen er det masse liv i form av restauranter og kaféer samt gateartister, skatere, syklister og løpere. I sommermånedene byr South Bank på mange gratis festivaler med musikk og forskjellige slags opptredener. Spesielt om kvelden ser London vakker ut herfra med alle lysene som speiler seg i Themsen.

Kunstmuséet Tate Modern er med sine 4 millioner besøkende hvert år et populært sted. I det gamle ombygde kraftverket er det samlinger av moderne internasjonal kunst fra 1900-tallet og frem til nå av bl.a. Matisse, Picasso og Dali. Fra Tate Modern over Themsen til City går den vakre hvite gangbroen Millennium Bridge, som forbinder og får dermed de to bydelene til å henge sammen. Hver dag krysser 10 000 mennesker broen, og samtidig er det et perfekt sted å fotografere fra.

Southwark er området hvor du blant annet finner populære Borough Market, som bugner av økologi, gode råvarer og mat fra det meste av verden. Hvis du er heldig får du et glimt av Jamie Oliver, som etter sigende handler her. På strekningen mellom Borough Market og Gabriel´s Wharf er det mange små hyggelige oaser ved vannkanten.

På Themsen ligger krigsskipet HMS Belfast, som i dag er et flytende flåtemuseum. Det er med sine ni dekk det største bevarte krigsskipet i Europa fra 2. verdenskrig, og det har gjort aktiv tjeneste i hele verden.

Ønsker du flere historiske opplevelser er Imperial War Museum fra 1920 verdt et besøk. Prøv f.eks. The Blitz Experience, som er et rekonstruert beskyttelsesrom med risting og røyk, eller skyttergravsavdelingen med lyd og lukt – begge deler i 3D. Det enorme og populære krigsmuséet har gjort mye for å vise hva krigen betød for vanlige folk.

Shakespeare’s Globe Theatre and Exhibition er en gjenoppføring av det berømte runde teateret med åpen himmel. Hele sommeren vises det forestillinger på teateret, men her er det også en permanent utstilling, guidede turer og undervisning.

Er du glad i middelaldermystikk, blod og skumle ting, er London Dungeon en opplevelse. Her er det jamrende skrik og lydeffekter, og ikke minst et giljotinshow. Besøket kan derfor ikkeanbefales for folk med svake nerver.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no