London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Marylebone og Camden Town

Det er en avstressende landsbystemning i Marylebone, og den kan virke beroligende når man er i et hektisk storbymiljø. Som kontrast til det kan du nyte byen i et roligere tempo. Marylebone og Camden Town har hver sine unike personligheter.

Marylebone er et velstående kvarter med nisje- og spesialbutikker for det såkalte bedre borgerskap. Her bor det livsnytere som gjerne betaler litt ekstra for økologiske delikatesser og designerklær. I Camden Town er det derimot mer liv og røre, for om dagen arrangeres Camden Market og om kvelden byr de lokale klubbene på stand up-shows, teater og musikk.

Markedsområdet i nærheten av kanalområdet Camden Lock er stort, og det er mange forskjellige varer der – både inne og ute. Stilen er råere og litt punkete, og det er spesielt de yngre generasjonene som kommer fra hele verden for å følge med på de siste trendene innenfor musikk, klær, mote, gjenbruksvarer og tilbehør. Alle de forskjellige mennesketypene og stilartene har i over 25 år gjort Camden Market til en ungdomsmagnet, og det er ikke usannsynlig at noen av de suksessfulle designerne i Marylebone High Street begynte med å selge kreasjonene sine på Camden Market.

Som motstykke til de ensformige og litt kjedelige kjedebutikkene er det blitt trendy å handle i Marylebone High Street. Her handler man etter lite-men-bra-prinsippet, og kvalitetsbutikkene er sammensatt sånn at man er sikret et bredt utvalg.

Regent’s Park er en vakker grønn lunge, og om sommeren oppføres Shakespeare i teateret her. Her finner du også London Zoo, som har over 8000 dyr fordelt på 650 arter. Zooen gjør mye for å gjenskape miljøer som kommer så tett som mulig på de områdene som dyrene opprinnelig kommer fra.

Londons mest besøkte turistattraksjon er Madame Tussauds vokskabinett, som har over 400 livaktige figurer av alle mulige berømtheter. Det er forskjellige avdelinger med hvert sitt tema, alt fra horroravdelingen med mord og henrettelser til Blush, der man kan prøve å være superstjerne.

Det er uten grunn at kanalen og oasen kalles Little Venice, altså ‘lille Venezia’. Den lille bydelen er elegant på en avslappet måte, og du kan sitte utenfor helt nede ved kanalen og nyte stemningen og se turistbåter og prammer flyte langsomt forbi. Alternativt kan du selv ta en tur på kanalen forbi London Zoo, parken og rikmannsvillaer med tilhørende hager og husbåter.

NYESTE INNLEGG

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Kensington Palace: En glitrende oase i hjertet av London Kensington Palace er et kongelig slott i London, og har vært hjemmet til en rekke britiske

Wembley Stadium: Et ikonisk stadion med en rik historie Wembley Stadium er et ikonisk stadion i London, og er Englands nasjonalarena. Stadionet ble bygget i

Churchill War Rooms: Et must-see for alle som er interessert i andre verdenskrig Churchill War Rooms i London ble bygget i hemmelighet i 1938, som

Highgate Cemetery: Et fredelig og stille sted å minnes de døde Highgate Cemetery ble grunnlagt i 1839, og er et av de eldste gravstedene i

Victoria and Albert Museum: En reise gjennom designhistorien Victoria and Albert Museum ble grunnlagt i 1852, og er et av de eldste museene for kunst,

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no