logo350

LONDONTIPS: Marylebone og Camden Town

LONDONTIPS: Marylebone og Camden Town

Marylebone og Camden Town

Det er en avstressende landsbystemning i Marylebone, og den kan virke beroligende når man er i et hektisk storbymiljø. Som kontrast til det kan du nyte byen i et roligere tempo. Marylebone og Camden Town har hver sine unike personligheter.

Marylebone er et velstående kvarter med nisje- og spesialbutikker for det såkalte bedre borgerskap. Her bor det livsnytere som gjerne betaler litt ekstra for økologiske delikatesser og designerklær. I Camden Town er det derimot mer liv og røre, for om dagen arrangeres Camden Market og om kvelden byr de lokale klubbene på stand up-shows, teater og musikk.

Markedsområdet i nærheten av kanalområdet Camden Lock er stort, og det er mange forskjellige varer der – både inne og ute. Stilen er råere og litt punkete, og det er spesielt de yngre generasjonene som kommer fra hele verden for å følge med på de siste trendene innenfor musikk, klær, mote, gjenbruksvarer og tilbehør. Alle de forskjellige mennesketypene og stilartene har i over 25 år gjort Camden Market til en ungdomsmagnet, og det er ikke usannsynlig at noen av de suksessfulle designerne i Marylebone High Street begynte med å selge kreasjonene sine på Camden Market.

Som motstykke til de ensformige og litt kjedelige kjedebutikkene er det blitt trendy å handle i Marylebone High Street. Her handler man etter lite-men-bra-prinsippet, og kvalitetsbutikkene er sammensatt sånn at man er sikret et bredt utvalg.

Regent’s Park er en vakker grønn lunge, og om sommeren oppføres Shakespeare i teateret her. Her finner du også London Zoo, som har over 8000 dyr fordelt på 650 arter. Zooen gjør mye for å gjenskape miljøer som kommer så tett som mulig på de områdene som dyrene opprinnelig kommer fra.

Londons mest besøkte turistattraksjon er Madame Tussauds vokskabinett, som har over 400 livaktige figurer av alle mulige berømtheter. Det er forskjellige avdelinger med hvert sitt tema, alt fra horroravdelingen med mord og henrettelser til Blush, der man kan prøve å være superstjerne.

Det er uten grunn at kanalen og oasen kalles Little Venice, altså ‘lille Venezia’. Den lille bydelen er elegant på en avslappet måte, og du kan sitte utenfor helt nede ved kanalen og nyte stemningen og se turistbåter og prammer flyte langsomt forbi. Alternativt kan du selv ta en tur på kanalen forbi London Zoo, parken og rikmannsvillaer med tilhørende hager og husbåter.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »