London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

LONDONTIPS: East End

I bydelen East End finnes den største konsentrasjonen av kunstnere i Europa. Her bor det kreative designere, filmfolk og kunstnertyper i renoverte arbeidsboliger og pakkhus.

Tidligere hadde området et lavstatus-image som fattig arbeider- og immigrantkvarter, men nå er det et av de hippeste stedene i London, og en av grunnene til at miljøet er en blanding av rått, pent, skittent og kreativt.

Side om side i East End finner du klubber, gallerier, barer, butikker, gamle arbeiderpuber, sosialboliger og moskéer. Bydelen var opprinnelig det første oppholdsstedet for byens nye immigranter, noe den fremdeles bærer preg av. Dette sees blant annet på Brick Lane, som er en gate med butikker og mat fra hele verden, og mye liv fra lunsjtid og frem til kvelden.

Spesialbutikkene har alt fra tepper man ber på, krydder og sarier til designerklær.
Det overdekkede markedet Spitalsfields Market holder til i en stor viktoriansk bygning. I tillegg til boder er det nyere butikker her, og en kombinasjon av kreative og nye restauranter til de sultne.

Hvis du er interessert i å besøke religiøse severdigheter kan du for eksempel ta turen innom moskéen Brick Lane Mosque og den store kirken Christ Church, som begge er fra 1700-tallet. Kirken byr også på mange konserter og aktiviteter.
Kunstinteresserte bør stikke innom Art Gallery, et av de ledende kunstmuséene, som med sine mer enn 100 år på baken utstiller internasjonal moderne kunst.

Alternativt har du The White Cube, med lys og hvit innredning. Galleriet er svært trendy, og er derfor et must å besøke for folk som er interessert i moderne kunst.

Hoxton Square-plassen forbindes med kunstnere, spesielt YBA, Young British Artists, og rundt plassen er det gallerier, barer, kaféer og spisesteder.

For blomsterinteresserte er Columbia Road Flower Market et fantastisk syn av fargerike blomster, og det er mulighet for å besøke kaféer og spennende butikker med alt til hagen. Geffrye Museum er et fint et av slagsen, og viser engelske middelklassestuer fra 16- til 1800-tallet. Stuene har veldig forskjellige stiler, og når kalenderen viser desember dekoreres stuene med datidens julepynt.

Victoria & Albert Museum of Childhood har leker fra forskjellige tidsaldre – blant annet en stor samling av fine dukkehus.

NYESTE INNLEGG

Hvis du er interessert i vitenskap og historie, er Greenwich Mean Time (GMT) et must-besøk. GMT er tidssonen som brukes som referansepunkt for tid over

Regent’s Canal er en pittoresk kanal som slynger seg gjennom hjertet av London. Kanalen ble bygget i 1812 for å transportere varer fra Midlands til

For naturelskere og friluftsentusiaster er Hackney Marshes et must-besøk. Dette naturreservatet ligger i Hackney i Øst-London og tilbyr et fristed fra byens travle tempo. Reservatet

Gjemt i hjertet av City of London finner du St. Dunstan in the West, en kirke med en fascinerende historie og en vakker hage med

Forbered deg på en reise tilbake i tid når du besøker Dennis Severs’ House, et restaurert 18. århundres hus i Spitalfields. Dette unike museet gir

Opplev moderne og samtidskunst på Tate Modern. Se verk av Andy Warhol, Damien Hirst, Ai Weiwei og andre kunstnere. Lær om kunstbevegelser, delta på workshops,

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no