logo350

LONDONTIPS: East End

LONDONTIPS: East End

LONDONTIPS: East End

I bydelen East End finnes den største konsentrasjonen av kunstnere i Europa. Her bor det kreative designere, filmfolk og kunstnertyper i renoverte arbeidsboliger og pakkhus.

Tidligere hadde området et lavstatus-image som fattig arbeider- og immigrantkvarter, men nå er det et av de hippeste stedene i London, og en av grunnene til at miljøet er en blanding av rått, pent, skittent og kreativt.

Side om side i East End finner du klubber, gallerier, barer, butikker, gamle arbeiderpuber, sosialboliger og moskéer. Bydelen var opprinnelig det første oppholdsstedet for byens nye immigranter, noe den fremdeles bærer preg av. Dette sees blant annet på Brick Lane, som er en gate med butikker og mat fra hele verden, og mye liv fra lunsjtid og frem til kvelden.

Spesialbutikkene har alt fra tepper man ber på, krydder og sarier til designerklær.
Det overdekkede markedet Spitalsfields Market holder til i en stor viktoriansk bygning. I tillegg til boder er det nyere butikker her, og en kombinasjon av kreative og nye restauranter til de sultne.

Hvis du er interessert i å besøke religiøse severdigheter kan du for eksempel ta turen innom moskéen Brick Lane Mosque og den store kirken Christ Church, som begge er fra 1700-tallet. Kirken byr også på mange konserter og aktiviteter.
Kunstinteresserte bør stikke innom Art Gallery, et av de ledende kunstmuséene, som med sine mer enn 100 år på baken utstiller internasjonal moderne kunst.

Alternativt har du The White Cube, med lys og hvit innredning. Galleriet er svært trendy, og er derfor et must å besøke for folk som er interessert i moderne kunst.

Hoxton Square-plassen forbindes med kunstnere, spesielt YBA, Young British Artists, og rundt plassen er det gallerier, barer, kaféer og spisesteder.

For blomsterinteresserte er Columbia Road Flower Market et fantastisk syn av fargerike blomster, og det er mulighet for å besøke kaféer og spennende butikker med alt til hagen. Geffrye Museum er et fint et av slagsen, og viser engelske middelklassestuer fra 16- til 1800-tallet. Stuene har veldig forskjellige stiler, og når kalenderen viser desember dekoreres stuene med datidens julepynt.

Victoria & Albert Museum of Childhood har leker fra forskjellige tidsaldre – blant annet en stor samling av fine dukkehus.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »