London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

City of London

City er Londons finanskvarter med høye blanke skyskrapere, som umiddelbart leder tankene hen på arbeid, penger og makt. Her bor det kun rundt 7000 mennesker, noe som ikke er så mange sett i forhold til de 350 000 som er her i løpet av dagen for å jobbe. Selv om City er et finanssentrum med moderne arkitektoniske skyskrapere i glass og stål er det også kirkespir og markeder samt smale gater og smug med navn som stammer helt fra 1600-tallet. Det moderne og historiske fletter seg inn i hverandre overalt i det tettbebygde området, og det var her det opprinnelige London ble grunnlagt av romerne.

Ønsker du å utforske området kan det være fint å ha i bakhodet at det er et stort press på undergrunnsstasjonene fra mandag morgen til fredag kveld, ettersom over 90 % av de 350 000 arbeiderne kommer til City med nettopp offentlig transport.

Den mest populære bygningen i City – som nå også er et av Londons kjennetegn – er den 180 meter høye Swiss Re-bygningen, også kalt «Sylteagurken». Kontorbygningen er stengt for offentligheten, men du kan nyte det flotte synet utenfra og se hvorfor bygningen fra 2004 har mottatt to prestisjefulle arkitekturpriser.

I kontrast til den moderne arkitekturen ble St. Paul´s Cathedral ferdiggjort i 1708. Den har Europas nest største kuppel, som er 113 meter høy og har satt rammen rundt minneverdige begivenheter som for eksempel bryllupet mellom prins Charles og Lady Diana og statsbegravelser av blant andre Lord Nelson og Winston Churchill. Går du 259 trinn opp kommer du til hviskegalleriet, der du kan hviske inn mot veggen og bli hørt på den andre siden av kuppelen.

Hvis du orker mer er det 530 trinn opp til toppen av Golden Gallery, der du blir belønnet med en fantastisk utsikt over London.

Dersom du ikke har fått nok av den flotte utsikten over London er det verdt å besøke toppen av monumentet, som er et minnesmerke over den store brannen i 1666 da 4/5 av City brant ned. Herfra får du en fantastisk utsikt over hele byen.
Ønsker du å vite mer om Londons historie og alle fasene den har gjennomgått kan det være verdt å besøke Museum of London, noe som er spennende for hele familien.

Old Bailey er den berømte rettsbygningen som huser hovedkriminalretten for Stor-London. Rammene er akkurat som i filmer og på TV, hvor jurister og dommere bærer tradisjonelle hvite parykker og svarte kåper. Det er gratis å være tilskuer i retten, men det er ingen adgang for personer under 14 år.

Tower Bridge er et av Londons mange kjennemerker. Den karakteristiske granittbekledde broen er fra slutten av 1800-tallet, og består av to viktorianske tårn sammen med en bærende ramme av stålbjelker. Kjørebanen kan heves når de store skipene på Themsen skal passere.

Londons største turistattraksjon med 2,5 millioner besøkende i året er Tower of London. Tower er en middelalderborg og en tidligere kongeresidens, våpenkammer og fengsel for fiender av kongehuset. Samtidig fungerte borgen som et forsvar mot fremmede hærer som seilet nedover Themsen. I Tower kan du – selvfølgelig under strengt oppsyn – nyte synet av landets skinnende kronjuveler, septre og kapper, som ble brukt ved kroninger.

Du kan også besøke Traitor’s Gate (forrædernes port), hvor ikke mange kom (levende) ut igjen. Dagsordenen bød på tortur i de fuktige og rottefylte cellene og verre end det – folk ble henrettet med økse eller endte i galgen.

Midt på borgplassen står White Tower, hvor du bl.a. kan se Henry den åttendes enorme rustning og hjelm i den store våpensamlingen.
I England tas gamle skikker alvorlig, og én av dem er å ha seks ravner innenfor murene på Tower. Det sies at den gamle festningen, kongehuset og hele London kommer til å forgå hvis ravnene forlater borgen. Av samme grunn er ravnenes vinger avklipte, så de blir værende.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no