logo350

LONDONTIPS: City of London

LONDONTIPS: City of London

City of London

City er Londons finanskvarter med høye blanke skyskrapere, som umiddelbart leder tankene hen på arbeid, penger og makt. Her bor det kun rundt 7000 mennesker, noe som ikke er så mange sett i forhold til de 350 000 som er her i løpet av dagen for å jobbe. Selv om City er et finanssentrum med moderne arkitektoniske skyskrapere i glass og stål er det også kirkespir og markeder samt smale gater og smug med navn som stammer helt fra 1600-tallet. Det moderne og historiske fletter seg inn i hverandre overalt i det tettbebygde området, og det var her det opprinnelige London ble grunnlagt av romerne.

Ønsker du å utforske området kan det være fint å ha i bakhodet at det er et stort press på undergrunnsstasjonene fra mandag morgen til fredag kveld, ettersom over 90 % av de 350 000 arbeiderne kommer til City med nettopp offentlig transport.

Den mest populære bygningen i City – som nå også er et av Londons kjennetegn – er den 180 meter høye Swiss Re-bygningen, også kalt «Sylteagurken». Kontorbygningen er stengt for offentligheten, men du kan nyte det flotte synet utenfra og se hvorfor bygningen fra 2004 har mottatt to prestisjefulle arkitekturpriser.

I kontrast til den moderne arkitekturen ble St. Paul´s Cathedral ferdiggjort i 1708. Den har Europas nest største kuppel, som er 113 meter høy og har satt rammen rundt minneverdige begivenheter som for eksempel bryllupet mellom prins Charles og Lady Diana og statsbegravelser av blant andre Lord Nelson og Winston Churchill. Går du 259 trinn opp kommer du til hviskegalleriet, der du kan hviske inn mot veggen og bli hørt på den andre siden av kuppelen.

Hvis du orker mer er det 530 trinn opp til toppen av Golden Gallery, der du blir belønnet med en fantastisk utsikt over London.

Dersom du ikke har fått nok av den flotte utsikten over London er det verdt å besøke toppen av monumentet, som er et minnesmerke over den store brannen i 1666 da 4/5 av City brant ned. Herfra får du en fantastisk utsikt over hele byen.
Ønsker du å vite mer om Londons historie og alle fasene den har gjennomgått kan det være verdt å besøke Museum of London, noe som er spennende for hele familien.

Old Bailey er den berømte rettsbygningen som huser hovedkriminalretten for Stor-London. Rammene er akkurat som i filmer og på TV, hvor jurister og dommere bærer tradisjonelle hvite parykker og svarte kåper. Det er gratis å være tilskuer i retten, men det er ingen adgang for personer under 14 år.

Tower Bridge er et av Londons mange kjennemerker. Den karakteristiske granittbekledde broen er fra slutten av 1800-tallet, og består av to viktorianske tårn sammen med en bærende ramme av stålbjelker. Kjørebanen kan heves når de store skipene på Themsen skal passere.

Londons største turistattraksjon med 2,5 millioner besøkende i året er Tower of London. Tower er en middelalderborg og en tidligere kongeresidens, våpenkammer og fengsel for fiender av kongehuset. Samtidig fungerte borgen som et forsvar mot fremmede hærer som seilet nedover Themsen. I Tower kan du – selvfølgelig under strengt oppsyn – nyte synet av landets skinnende kronjuveler, septre og kapper, som ble brukt ved kroninger.

Du kan også besøke Traitor’s Gate (forrædernes port), hvor ikke mange kom (levende) ut igjen. Dagsordenen bød på tortur i de fuktige og rottefylte cellene og verre end det – folk ble henrettet med økse eller endte i galgen.

Midt på borgplassen står White Tower, hvor du bl.a. kan se Henry den åttendes enorme rustning og hjelm i den store våpensamlingen.
I England tas gamle skikker alvorlig, og én av dem er å ha seks ravner innenfor murene på Tower. Det sies at den gamle festningen, kongehuset og hele London kommer til å forgå hvis ravnene forlater borgen. Av samme grunn er ravnenes vinger avklipte, så de blir værende.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Southbank Centre Food Market

Southbank Centre Food Market i London er en smakfull oase som lokker med en eksplosjon av kulinariske opplevelser. Beliggende langs bredden av Themsen, gir markedet en

Les mer »