logo350

Londons hotteste bydel?

Londons hotteste bydel?

Greenwich

Greenwich ligger ved Themsen og mye av sjelen ligger i den marine arvet. Det store skipet Cutty Sark som seilte med det britiske Ostindiske kompaniet har kastet anker for godt. Det har blitt gjennomført et omfattende restaureringsarbeid på skipet. Premiereturen gikk til Kina allerede i 1870. Gå ikke glipp av et besøk på National Maritime Museum der du kan lære deg mer om Londons maritime historie.

Verdensarvmerket park og kjent linje
I Greenwich Park ligger The Royal Observatory og The Royal Naval College og hele området er verdensarvmerket. Parken er en miks av gammelt og nytt – de historiske bygningene på den ene siden av elva møter de moderne skyskraperne på den andre siden. På en høyde i parken ligger The Royal Observatory – Londons eneste planetarium, og det er mest kjent for at det er meridianlinjen ligger. Den tenkte linjen som strekker seg fra Nordpolen til Sydpolen er skillet mellom den østlige og vestlige delen av jordkloden, og er nullpunktet for å måle lengdegrader. Linjen er også en markering for Greenwich Mean Time (GMT) som er utgangspunktet for verdens tidssoner.

Shopping i Greenwich
Mange kommer til Greenwich for å besøke markedet som har åpnet alle dager utenom mandager. Hva som er til salgs kommer litt an på hvilken dag i uken det er, men du kan finne alt fra antikviteter og second-hand til handverk og kunst. Dessuten finnes det flere boder med mat og annet godt – perfekt når magen begynner å rumle. I Greenwich er det også mange morsomme små butikker med innredning, gaveartikler og klær – flere av dem ligger i nærheten av markedet. I sentrum ligger også mange bra restauranter så det er bare å velge og vrake.

Slik kommer du deg til Greenwich
Fra stasjonen Bank i sentrale London kan du ta DLR-toget til stasjonene Cutty Sark eller Greenwich. Du kan også ta t-banens linje Jubilee Line og gå av på North Greenwich som ligger i nærheten av O2 Arena. Et annet hyggelig alternativ er å ta elvebåten fra sentrum. Den kan du hoppe på fra Embankment der London Eye står. I 2012 åpnet også en taubane som går fra North Greenwich til den nye holdeplassen Emirates Royal Docks på den andre siden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »