London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Første gangen jeg gikk over brua og landet på sørsiden av Themsen, var jeg skuffet. Det var den gangen ingen egentlig grunn til å ta turen over elva. Du verden så mye som har skjedd i London siden den gang!
Nå er det jo faktisk nesten 20 år siden første gang jeg var i London og siden har jeg sikkert vært i byen 100 ganger. Men, det er sjelden jeg beveger meg over på sørsiden av Themsen, hvis jeg ikke skal noe spesiellt. Nå bestemte jeg meg for å utforske også dette området og turen startet ved Tower Bridge og det svært moderne området More London.
More London, med sine moderne bygninger står virkelig i kontrast til både Tower Bridge og Tower of London, som ligger rett på andre siden av Themsen. More London er tilsynelatende først og fremst et område med kontorer, men det er nok av cafèer og parker og ikke minst en bred elvepromenade med fantastisk utsikt.
Fortsetter man langs elvepromenaden i retning mot Westminister er Hays Galleria det neste landemerket man kommer til. Dette var noe jeg ikke ante noe om på forhånd, men det er gamle havnebygninger gjort om til en slags blanding av marked og kjøpesenter, med en enorm hvalstatue, eller var det et skip?. Området har en ganske avslappet atmosfære og her ligger det faktisk også en helårs julebutikk.
Ved utgangen av Hays Galleria mot elva liger det her et par restauranter på utsiden av promenaden, dette er et av få steder man kan spise eller drikke helt i vannkanten i denne delen av Themsen. Her har man også laget til sitteplasser for de som ikke vil betale for fornøyelsen. Jeg nevner det fordi det ikke er så mange sitteplasser å finne langs elvepromenaden sånn generellt. Forøvrig er noe av det beste med sørsiden av Themsen utsikten man har til den nordlige siden!
Her finner man også musems-skipet HMS Belfast, som var en del av Royal Navy under andre verdenskrig. Skipet ligger nå fast l Themsen like utenfor Hays Galleria. Jeg gikk ikke ombord, men gikk i stedet mot London Bridge, der elvepromenaden brått er blokkert av nettop brua. Derfor må man opp og enten krysse veien eller man kan gå et kvartal innover og gå under brua der. Da kom jeg over denne koselige cafèen som ligger i en slags bakgård ved Soutwark Cathedral.
Der var det også et marked med så mye folk at jeg ikke en gang vurderte å gå inn, se nedenfor. Dette bildet er tatt like ved Borough Market, men jeg er faktisk usikker på om dette området er en del av det markedet eller om det er et eget marked. Hadde jeg snudd meg andre veien hadde jeg sett rett på togstasjonen London Bridge, som er en av Londons travleste togstasjoner. Nå ligger også Londons høyeste Skyskraper her, The Shard, som selvsagt har en utkikksplattform på toppen.
Da begynte det allerede å bli mørkt, men sånn er det i november. Allerede ved 16-tiden begynte lyset å forsvinne, men det fine med London er at det er en by som fungerer like fint om kvelden.
Jeg antar de fleste vet hvordan man kommer seg til London. Det er så mange flyselskaper som flyr til London fra Norge at prisene er behagelig lave. Hvis du vil se nærmere på et av stedene i dette innlegget vil jeg anbefale å sette retnignen mot London Bridge, enten togstasjonen eller undergrunns-stasjonen, som er på en rekke linjer. Det går også mange busser i dette området.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no