London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

London med familien

Røde dobbeltdekkere, tårnet, London Eye og Harry Potter blandet med sjarmerende forsteder og koselig småbyfølelse. En tur til London er perfekt for barnefamilier! Her finner du tips som passer for både unge og gamle.

London er kanskje ikke det første du tenker på når du planlegger å reise med barn, men London er faktisk et perfekt feriested for barnefamilier. Her finner du mange spennende museer, utflukter, parker, butikker og annet morsomt å oppleve – uansett alder og smak. Det viktigste å huske på er å tilpasse både tempo og aktivitetene etter barnas alder og kontinuerlig stoppe å fylle på med energi. I London finnes et stort utvalg av koselige kafeer, noe som gjør at stoppene ikke bare fyller på med energi i små mager, men også er avslappende for de voksne.

Det beste og definitivt mest prisgunstige er å benytte seg av de fine røde dobbeltdekker bussene. Velg en fin rute og sett dere på plassene lengst frem oppe på bussen, det er vanligvis morsomt for barna. Så er det bare å nyte sightseeingturen. Enkelt og fint når føttene trenger litt hvile.

Det store pariserhjulet London Eye (https://bit.ly/2G3ESHU) er populært både for store og små. Bestill billett på forhånd for å slippe kø og nyt den fantastiske utsikten over byen. London Eye ligger i det hyggelige området South Bank, på sørsiden av Themsen. Her finner du også mange hyggelige kafeer og gateartister som er morsom underholdning før og etter pariserhjulet. Om det regner og er overskyet har du London Aquarium (https://bit.ly/2HwIymf) som også ligger i South Bank nær London Eye. Her kan du se blant annet pingviner og haier.

For de eldre barna er Tower of London (https://bit.ly/331Wxsp) en spennende opplevelse. Her finner du alt fra torturkammer og gamle fuktige fengselsgrotter til glitrende juveler. I tårnet bor store svarte kråker som var rollemodeller for kråkene i den populære TV-serien Game of Thrones.

Gå heller ikke glipp av å se Harry Potters verden (https://londonhotell.no/harry-potter-museum-london) i virkeligheten. Ta toget fra Euston til Warner Bros Studios’ gigantiske lokaler hvor store deler av de populære filmene ble spilt inn. Stå i Hogwarths store spisesal og kjenn på sagaens magi før du vender tilbake til Londons fantastiske virklighet.

Et tips er å ikke begrense utfluktene til de mest sentrale delene av byen. Forstedene til London bobler av fine områder å oppdage. East London med gaten Brick Lane som hovedpuls er hyggelig å besøke med sine vintage butikker og herlig krydret kulinariske opplevelser fra alle verdenshjørner. Også Hampstead i nordlige London nær det store grønne området Hampstead Heath med vakre Parliament Hill som er en fantastisk utsikt er koselig å tilbringe en dag i.

Et tips i London som i de fleste større byer er å unngå undergrunnen med barnevogn. Londons t-bane består av trapper og smale passasjer – ikke minst folkemengden. Men dette er hvor London skiller seg ut fra mange andre byer. Å reise mellom ulike områder er fortsatt en fryd. Du har spennende røde dobbeltdekkbusser som nesten går hvor som helst i byen, og drosjene er veldig enkle med barnevogn. Størrelsene på bilene gjør at du med de fleste vogner bare ruller de rett inn uten å måtte legge de sammen og ha de i bagasjen. Enkelt!

I nærheten ligger V&A Museum of Childhood (https://bit.ly/3662WVF) , og det er et must for familier i London som er interessert i historie. Museet er hjemmet til en rekke fascinerende, permanente utstillinger, blant annet Storbritannias største dukkesamling og det har også en rekke spesielle utstillinger som “Playing with Bulidings” – der de ber besøkende om å tenke nytt om hvordan de samhandler med rom.
T-banestasjon: Bethnal Green (Central line)

LEGOLAND Windsor (https://bit.ly/308Lbkx) ligger under én times bilkjøring fra London sentrum, og er en verdensberømt fornøyelsespark og en bucket list-aktivitet for mange familier som besøker hovedstaden. 55 ulike aktiviteter er delt inn i fantasi-land basert på de ikoniske merkevarenes mest kjente samlinger, inkludert Atlantis Submarine Voyage i Adventure Land og Splash Safari badeland i Duplo®Valley.

Slik kommer du hit: Fra London Paddington til Windsor & Eton Central, via Slough på Great Western jernbanestasjon. Eller direkte fra London Waterloo til Windsor & Eton Riverside på South West-tog. Det går shuttlebuss til parken fra holdeplasser nær begge jernbanestasjoner; vær oppmerksom på at dette er en avgiftsbelagt tjeneste som ikke drives av parken.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no