London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Dette MÅ du gjøre:
Vi holder en knapp på Westminster – i hvert fall hvis du ikke har sett Houses of Parliament og Big Ben før.
Den beste utsikten får du fra Themsen, men hvis du ikke gidder å dra på en båttur, kan du gå ut på Westminster Bridge og få fin utsikt derfra. Du bør også ta en tur i andre etasje på en rød dobbeldecker – du kan faktisk ta bussturen forbi Westminster!
London Eye. Herfra kan du se hele London

Ikke gå glipp av:
Dra og se en musical eller et teaterstykke, og gå deretter inn i Soho. Dette området er veldig livlig på kveldstid, og er et bra sted for både homofile og heterofile.
Ta en tur til kunstgalleriet Tate Modern, og dra til Hampstead og Hampstead Heath.
Du bør ikke gå glipp av Londons markeder – Spitalfields, Borough, Camden eller Greenwich Market.

Jostein Pedersens tips og anbefalinger i London:

Hvilke er de beste sjokoladebutikkene i London?
Den er liten, men god: L’Artisan du Chocolat, 89 Lower Sloane Street, SW1. www.artisanduchocolat.com
Her får du bare fersk sjokolade – den skal spises innen to uker. Butikken er kjent for sine saltkatameller. Dessuten: et vell av smaker, inkludert lime, lavendel, basilikum og tobakk…! Sjokoladeskulpturene er verdt et butikkbesøk alene, og de arrangerer sjokoladesmakekvelder.

Hva er ditt beste råd for shopping meg beste januar salgene for oss jenter på shopping tur til london.. og som alle andre vil ha mest for pengene når man først er der!!
Pengebevisste London-jenter går på TopShop (jenter) eller TopMan for rimelige, moteriktige klær. Selv supermodellene går dit og det er virkelig moteriktig.
Marks & Spencers har opplevd en ny vår de siste par årene, men de er mer formelle og klassiske i stilen. Undertøyet fra M&S er fremdeles i en klasse for seg selv.
Litt dyrere og mer moteriktig er kjeden Jigsaw. Next er også billig og bra – for hele familien.

Du kan alltid gjøre gode kjøp på varehusene Selfridges og Harvey Nichols som i stor grad er motevarehus med enormt utvalg. Husk: gode sko, mase tid, tålmodighet og topptrimmet bankkort!

Jeg har tenkt til å ta med kjærsten min på en langweekend til London.
Jeg har vært der mange ganger, men da har det vært bare jenter. Kan du hjelpe meg med å gi meg endel steder eller ting vi kan oppleve utenom shopping

Hvis han ikke har høydeskrekk ville jeg ha tatt han med meg i The London Eye. Det store pariserhjulet som rager 135 meter over bakken. En rundtur tar ca 25 minutter og det er ganske spektakulært og kan være veldig, veldig romantisk. Bare i fjor var det over 100 brylluper der!
Mens dere er på South Bank er det fint med rusletur og kanskje besøke en av de mange hyggelige restaurantene langs elvebredden.

Like ved er London Aquarium , en av verdens beste. Hai-akvariet er imponerende og det er en egen rokkedam der det er lov å stryke dem og de kommer opp og «hilser på».

Ellers er jo alt avhengig av interesser. Både Science Museum og Natural History Museum er verdensledende. De ligger vegg-i-vegg, har gratis inngang. Regn med god tid. De åpner kl. 10.00, så jo tidligere jo bedre.

I Nord-London har du et imponerende flymuseum, RAF Museum.

Eller hva med en konsert i Royal Albert Hall? Det kommer jo an på hva som er på plakaten, men den er et staselig byggverk som dronning Victoria bygget til sin kjære prins Albert.

St Paul’s Cathedral kan også være romantisk. Inni kuppelen finnes «The Whispering Gallery» der en kan hviske til hverandre fra den ene enden til den andre.

Har han humor, kan det friste med et besøk på The London Dungeon – et ganske underholdende skrekkabinett med effekter, torturkamre, Jack the Ripper og jeg vet ikke hva.

Hva er din favoritt pub og hvor ligger den?
Det kommer an på tid og sted og humør. Det beste web-stedet for London-puber er: www.fancyapint.com med anmeldelser og vurderinger av over 2200 London-puber. Jeg ville ha begynt der

Har du noen bra tips vedr restauranter og god mat ? har du spist på Hakkasan ?

Et sikkert stikk er også Momo www.momoresto.com
Nordafrikansk og du stiger inn i 1001-natt. Det er trangt om plassen, og før du vet ordet av det, er du blitt kjent med nabobordet.

En av byens mest iøyefallende og beste thailandske er Blue Elephant www.blueelephant.com
Her er det fossefall, karpedammer, regnskog og jeg vet ikke hva, og maten har høy standard.

En av fjorårets nykommere og kåret til Årets beste av utelivsmagasinet Time Out er Arbutus. www.arbutusrestaurant.co.uk
Midt i Soho, ganske minimalistisk, men generøs meny og godt kjøkken

Vi er en gjeng på 6 gutter som reiser til London i mars. Vi skal selvsagt se fotball, men kan du anbefale noen gode steder som spiller livemusikk, gjerne rock.

Spitalfields Market – søndager fra kl. 10.00. Innendørs Est End-marked. Har ALT!

Borough Market – fredager og lørdager. Det var her Bridget Jones handlet mat i filmen. Londonerne bruker det mest pga maten, men det er mye, mye mer

Columbia Road Flower Market – søndager fra kl. 08. Blomstermarked. Virkelig den autentiske East End-følelsen. Ikke så langt fra Spitalfields.

Og hvis du absolutt må: Portobello Road midt i Notting Hill der stakkars Hugh Grant ble forelsket i Julia Roberts. Veldig populært og mye folk, så vær tålmodig!

Skal reise til påske med min 10 år gammel sønn , kan du anbefale hva vi skal finne på der?
For unge og gamle gutter:

London Aquarium – Europas største og beste

Science Museum – mye romfart, simulator og 3D-kino. Regn med hele dagen!

Natural History Museum – livaktige dinosaurer! Regn med hele dagen!

Et måltid på Rainforest Cafe www.therainforestcafe.co.uk er en opplevelse.

Hvis han er interessert i krigsskip ligger HMS Belfast på Themsen og er åpent som museum.

Hvis han er interessert i trikker og tog er London Transport Museum i Covent Garden verdt et besøk.

Fly og krigshistorie levendegjøres på the RAF Museum i Hendon i Nord-London

Skjem ham bort med et besøk på Hamleys, Europas største lekebutikk i Regent Street.

Det er alltid moro å sitte øverst og fremst på en dobbeltdekker.

Skal til London til våren med min sønn som da fyller 13 år. Har du et hotell (område) å anbefale med tanke på shopping, musical, madam Tusaud, etc.. Poden er sef. interessert i shoppe sportsutstyr, fotballdrakter. Vet du om en bra butikk, kjede?

Da vil jeg anbefale St. Giles Hotel på Bedford Avenue, en tverrgate til Tottenham Court Rd. Det er et stort, effektivt hotell, ikke det mest sjarmerende, men uhyre sentralt og populært blant nordmenn.

For sportsdrakter og utstyr: ikke gå lenger enn Lillywhites midt på Piccadilly Circus. Europas største sportsbutikk, 7 etasjer med striper og stjerner og jeg vet ikke hva! Ellers er det Niketown på Oxford Circus.

De respektive fotballklubbene har jo også sine butikker på sine arenaer

Romantisk middag:

Her er det jo smak og behag som gjelder. Den tropiske restauranten må være Rainforest Cafe som er mer en familierestaurant.

Noen forslag: Bentley’s Oyster Bar & Grill. www.bentleysoysterbarandgrill.co.uk
Stilig sted som åpnet i fjor og som har fått svært gode anmeldelser. To etasjer med litt moderne klubb-følelse. Som navnet sier, bestreber de seg på det beste både fra hav og land.

Joa Allen www.joeallen.co.uk
Institusjon i Covent Garden. Ned i kjelleren, atmosfære til tusen og teaterhistorie i veggene. Stort sett amerikansk meny og er erømt for sitt gode kjøtt.

Locanda Locatelli www.locandalocatelli.com
Byens beste italienske. Tidløst moderne interiør og himmelsk mat. Litt dyr, men det blir det når Madonna og gjengen velger det som sitt stamsted. Hvis du ikke får bord her, prøv Passione, www.passione.co.uk som er en god rival.

Langan’s Brasserie www.langansrestaurants.co.uk
Britisk, diskret, romantisk institusjon eid av bl.a. Michael Caine. Ypperlig kunst på veggene, atmosfære og et kjøkken som vet hva de gjør.

Rules www.rules.co.uk
Apropos institusjon, Rules har holdt det gående i over 200 år og Edward VIIs private rom er fremdeles i bruk. (Ikke av ham selv!) Meget britisk med bilder og utstoppede dyr på vggene, men romantisk. Godt kjøkken og det virker som om amerikanerne har stor forkjærlighet for Rules.

Vil besøke Prinsesse DIANA sin grav. Hvordan?
Dians grav er på Spencer-familiens gods Althorp og er bare åpent i august/september. Ca to timer nord for London.
Det finnes et Diana Memorial i Kensington Park som er en slags rutsjebane – dette er helt sant, altså, og på sommeren er det en slags lekepark der.
Det uoffisielle Diana-minnesmerket er fontenen over Diana og Dodi i kjelleren på Harrods, varemagasinet som Dodis far eier. Litt smakløst og overdådig, men veldig populært.

Hvilke gatropuber anbefaler du i London?

Sjekk ut: The Cow, 69 Westbourne Park Rd, W2

En annen favoritt som aldri skuffer er The Engineer www.the-engineer.com

Midt i Soho er Endurance i 90 Berwick Street som er pub om dagen og klubb om kvelden. Deres søsterpub The Perseverance (de er flinke med navn!) er stillere og mer pubaktig og ligger i 63 Lamb’s Conduit St.

Til slutt: Ebury www.theebury.co.uk som kalles gastropubenes Rolls Royce. Liten, men utsøkt meny som står i stil til interiøret: rosa lysekroner.

Vinyl-Butikk, brukt i London?
I Notting Hill Gate ligger det tre vegg-i-vegg: en for rock/pop, en for soul, r’n’b og reggae og en for klassisk musikk. Enormt utvalg og sympatiske priser.

Vakre damer….

In-stedene skifter fortere enn David Beckhams hårfrisyrer, men disse var heite i vinter: Sketch www.sketch.co.uk

Blue Bar på The Berkeley Hotel www.the-berkeley.co.uk

The Wolseley www.thewolseley.com

The Ivy www.caprico-holdings.co.uk

Fifth Floor i femte etasje på varemagasinet Harvey Nichols www.harveynichols.com

Barn på pub
Jeg liker å gå på pub, men reiser av og til med barn. Hva er reglene der – jeg vet at de ikke får servering, i hvert fall ikke alkohol, men har de lov å bli med foreldrene sine (voksne) inn på puber?»

Som regel går det greit med barn. Der barn ikke har adgang, står det oppslag om det. Dette gjelder bare på dagtid. Fra 1.7 innføres røykeloven her også, og da blir det mer attraktivt for familier å gå på pub sammen.

Flere tips til oss. Her er vår liste:

Spitalfields Market på en søndag.

En «Jack the Ripper» vandring i Øst-London.

En vandretur langs Southbank i weekenden fra London Bridge og vestover. Da får du med deg Borough Market og Southwark Cathedral, museumsskipet The Golden Hinde, Vinopolis, en spesialbutikk for vin, The Shakespeare Globe Theatre, en øl på puben The Anchor (34 Park St.), så Tate Modern og den vinglete broen over til St. Pauls (Millennium Bridge).

Kew Gardens i Richmond, en liten togtur sør for London. Best om våren når blåklokkene blomstrer, eller om sommeren, når det holdes jazzkonserter om kveldene.

Greenwich for Maritime Museum (gratis) og skipet Cutty Sark, Greenwich Market og den fine parken. Deretter DLR (lokaltog) opp til Canary Wharf for Londons glasskyskrapere i futurama-stil.

Om vinteren, stå på skøyter foran Somerset House.

National Gallery på Trafalgar Square.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no