1. Roast beef med Yorkshire pudding
Kanskje den mest typiske, britiske søndagsmiddagen. Retten består av oksekjøtt tilberedt som roastbeef og en slags brødpudding som er basert på egg, mel, melk og salt. Serveres med brun saus og grønnsaker.
2. Ploughman’s lunch
Dette er navnet på en kald rett som er en gjenganger på flere engelske puber. Når du bestiller en Ploughman’s lunch blir du servert ost som stilton, cheddar eller annen britisk ost. I tillegg får du skinke, en form for chutney/syltetøy, syltet løk, salat, eple, brød og smør.
3. Fish and chips
De fleste kjenner nok til denne retten, men for å forklare det hele så er dette fiskebiter som er dyppet i frityrrøre og deretter fritert. I kjent fast food-stil blir fiskebitene servert i avispapir med frityrstekte potetbiter, salt, eddik og gjerne ketchup. Retten blir oftest laget med torsk, men lages også med hyse, sei og hai.
4. Shephard’s pie
Det oser engelsk tradisjonsmat over denne retten! Shephard’s pie lages ved å legge en mix av stekt lammekjøtt og grønnsaker nederst i en ildfast form, før du legger et lag med potetstappe over kjøttblandingen. Videre ovnsbakes retten og serveres med grønnsaker.
5. Engelsk frokost
Den engelske frokosten er perfekt for dagen derpå med sitt høye næringsinnhold, salt og masse smak. Frokosten består av stekt bacon, pølse, toast, tomat, champignon og egg. Egget er enten stekt, posjert eller tilberedt som eggerøre.