London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Hampstead, en søt landsby i London

Det er ikke så mange som er klar over det, men London er ikke en by, det er mange! En av disse småbyene er Hampstead, som er noe av det mest eksklusive og trivelige man kan finne i denne storbyen.

Hampstead ligger nord for det man kaller sentrum og omtales gjerne som village, altså landsby, i stedet for Town, slik som f.eks Camden Town. Her finner man noen av de høyeste eiendomsprisene i London, faktisk bor det flere millionærer (i pund) her enn noe annet sted i Storbritannia.

Men, la ikke det skremme deg, Hampstead er faktisk ganske trivelig, med morsomme smug og masse cafèer og restauranter.
Den opplagte måten å komme hit på er med undergrunnen, Northern Line, der Hampstead Station ligger svært sentralt midt i sentrum av landsbyen. Jeg tok turen på en søndag, som er fin dag for et besøk fordi alle butikkene er åpne.

Etter hva jeg forstår har det sammenheng med at det tidligere var mye jøder her, og de har som kjent ikke hviledag på søndag. Min tur startet med å gå nedover til Flask Walk, en fascinerende gågate eller smug om du vil.
Denne gatestumpen er full av morsomme butikker og cafèer, der varene gjerne er spredd utover fortauet innimellom kaffedrikkende cafè-gjester. Jeg fant til og med dagens isbar i dette smuget, så da var jeg allerede fornøyd med turen.

Oddonos Gelato heter den, og har bare et par stoler utenfor, men man kan sitte inne om man har lyst. Prisen var ikke avskrekkende og isen var god.
En spasertur i boligområdene avslører fort at her bor det folk med mye penger. Ikke bare er gatene fulle av dyre biler, men hus og hager er velstelte.
Det er dog lite direkte prangende bygninger, men sammenlignet med f.eks Dalston merker man jo at dette er et mye rikere strøk.

Hamstead er enklest å nå med undergrunnen, eller tube som det kalles her. Northern Line går fra blant annet Leicester Square.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no