London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Heller ikke markeder som Camden Market og Portobello Road Market bør forbigås. I Camden Town, kan du kjøpe alt fra 60-tallsmøbler og militærklær til rare smykker og kald øl. Dessverre står det britiske pundet sterk om dagen, noe som ikke gjør London like attraktiv som bare få år siden.
Om du vil, kan du vie en hel uke på berømte severdigheter som f.eks. The Tower, Big Ben, Buckingham Palace, Trafalgar Square og St Pauls Cathedral.

Også Londons gallerier og museer er verdt en reise i seg selv, selv om du allerede har besøkt Madame Tussauds vokskabinett, British Museum og kunstelskernes Tate Gallery. Museum of the Moving Image, Serpentine Gallery og Saatchi Collection er tre hete tips blant de moderne.

Hva sier du til en rolig ballongferd over Tower Bridge eller et besøk på «Millennium Dome» hvor et karneval med flyvende akrobater gjør entrè. Rundt 7000 puber og mengder av restauranter med mat fra alle verdenshjørner står klare til å gi deg nye krefter før kveldens gjøremål. De verdensberømte teatrene i West-End og Londons legendariske rock- og jazzklubber venter på deg.
Har du ikke planlagt noe spesielt, kan du jo bare streife rundt i denne verdensmetropolen og suge inn atmosfæren, kjenne varmen og vennligheten som møter deg overalt. Ta også en kjøretur i de karakteristiske taxiene og de røde, toetasjers bussene, eller vandre i Hyde Park og lytte til talene ved Speakers Corner.

Mange såkalte «landsbyer» er blitt slukt opp av storbyen, men disse trivelige lokalsamfunn har klart å beholde mye av sin sjarm og identitet. Unn deg selv noen timer fri fra shopping, museumsbesøk og travle gater. Steder som Greenwich Village, Richmond, Islington, Hampstead og Kew ligger alle knappe 30 minutter fra London sentrum.

Allerede ved ankomst på Greenwich Pier, fornemmer man den maritime atmosfæren. I tørrdokk på havnen hilses vi velkommen av ærverdige «Cutty Sark» og beveger vi oss inn i «The Village». Her finner vi flere forretninger med maritimt utstyr av både gammel og ny dato. «The Royal Observatory» er også noe en bør få med seg i Greenwich. Fra Westminster, Charing Cross eller London Bridge, går det båter ut til Greenwich Pier.
Velger du å ta turen ut til Hampstead, er det også nok av fristelser. Her ligger det utsøkte gallerier med billedkunst, skulpturer, smykker, glass og trendy cafèer på rekke og rad. Røde, georgianske mursteinshus, gamle kirker, skyggefulle gravlunder, parker og torg, terrasser og bratte smug. Alt dette gjør Hampstead til en annen verden, i en annen tid.

Vandrer du rundt i London anbefaler vi også at du rusler ned til Covent Garden, Londons gamle blomstermarked. Ingen vet hva man vil oppleve i Covent Garden før man er der. En ting er i hvert fall sikkert, det blir handel og vandel og mye hygge. Ta deg en kopp kaffe eller et glass øl, lytt til gatemusikantene og få med deg et gjøglershow med halsbrekkende og gøyale vendinger.
Rusler du inn under glasstaket i de store hallene, finner du spennende markedsboder og andre spennende butikker. Med andre ord, London har få storbykonkurrenter i verden, og vi kan ikke annet enn å ønsker deg god reise.

Canterbury er en by i Kent, liggende 90 km sørøst for London. Canterbury er en av Englands eldste og mest interessante byer og sete for den engelske kirkes primas, erkebiskopen av Canterbury, som riktignok mest residerer i London.

yens stolthet er uten tvil den berømte katedralen. Denne domkirken ble bygget i perioden mellom 1000- og 1400-tallet og ble startet i romers stil og avsluttet i gotisk stil. Canterbury var alt i romertiden en betydelig by og var senere hovedstad i Kent, da under navnet Cantwaraburh. Dette er kanskje den vakreste katedral i hele England. Selv om katedralen er reist i ulike stilarter, har sluttresultatet blitt til en av verdens mektigste byggverk.

En annen kjent episode som setter Canterbury katedralen på kartet, er drapet på erkebiskop Thomas Becket i 1170, noe som førte til at Canterbury ble et sted folk valfartet. Byen ble sterkt skadd ved tyske bombeangrep under den annen verdenskrig, så den gamle bydelen er delvis rekonstruert etter krigen. Selv om byen er et meget populært valfartsted, har mange reagert på at man nå er begynt å ta betaling for å entre katedralen.

Covent Garden/Soho/Bloomsbury
I området rundt Piccadilly Circus og Covent Garden hersker det hektisk aktivitet fra morgen til kveld. Det er de elegante butikkene på The Strand, Oxford Street med sine mange forretninger og fortaurestaurantene som setter stemningen om dagen. Om kvelden er det teatrene som trekker til seg mennesker som liker musikaler, opera og klassisk musikk. Om natten kan Soho by på en mengde restauranter, barer og sexshops.

Liberty, 214 Regent Street.
Dette merket er berømt over hele verden for sine stoffer og for en butikk som holder på sin referanse for unge moteskaperes klær.

Hamleys, 188-196 Regent Street.
Tusenvis av leker og spill. 7 etasjer til å more seg i, og visninger og muligheter for å prøve lekene i alle avdelingene.

City/St.Paul
City er spøkelsesaktig i helgene, men i uken når finansverden er åpen våkner strøket til liv. Dette er ikke stedet du gjør uforglemmelige kjøp. Labyrinten av små gater skjuler mane overraskelser. Moderne bygninger ligger side om side med gamle puber, høyverdige bygg og nærmere førti kirker. Hvis gentlemen ennå finnes, er sjansen for å se en størst i dette området.

I dette området finner du både St.Pauls Cathedral og Tower Of London. begge deler er absolutt verd ett besøk. I St.Paul er sjansen stor for at du blir vitne til en messe, eller korguttenes øvelse. Besøker du Tower bør du sette av noen timer. Her får du ett innblikk i landets blodige historie med bla. Henrik den 8.

A Stiff Drink & A Close Shave, 8-10 Brusfield Street.
Butikken for deg som ikke liker å løpe fra butikk til butikk. Her finner du tre etasjer med kvalitetsmote for menn med særpreg. her kan du kle deg opp fra topp til tå.

Southwalk/Tower Bridge
Strøket var lenge sentrum for bordeller, vertshus og teater. Siden åpningen av Design Museum i 1989 og Tate Modern i 2000 har området fått en ansiktsløfting. Mellom dem ligger den vakre promenadegaten Queens Walk der de velstående har valgt å slå seg ned.
Desverre er dette en del av byen jeg ikke har tilbragt særlig tid i, og har desverre ikke mange råd å komme med.

Mayfair/Marylebone
Mayfair går for å være Londons mest fasjonable strøk. I Marylbone i nord er det mer livlig, pessielt rundt Marylebone High Street. I dette området finner du både Madame Tussaud og Sherlock Holms Museum.

Hard Rock Cafe.
Ligger helt nede mot Park Lane Street; rett ovenfor Achilles Statue i hjørnet av Hyde Park.
T-bane: Hyde Park Corner

Madame Tussauds Museum.
Marylbone Road NW1.
T-bane: Baker Street
Når du kommer opp fra T-banen, tar du rett til vesntre. Da ser du museet rett fram.
Dette museet er ett must for alle som besøker byen for første gang. Vær oppmerksom på at det kan være flere timer lange køer her i sommerhalvåret. Bestill billetter på forhånd. Da går du forbi køen. Kan bestilles på internett eller via Ticketservice i Oslo.

Sherlock Holms Museum
221 Baker Street
T-bane: Baker Street
Når du først er på disse kanter bør du få med deg Sherlock Holms museet. Når du kommer opp fra Baker Street undergrunn, svinger du til høyre oppover Baker Street.
Utenfor Baker Street stasjon finner du ofte en utkledd Sherlock Holms som viser vei.

På turen opp Baker Street passerer du også Beatles Store. her kan du kompletere din Beatles samling med rariteter og CDer.

I dette området finner du også Selfridges i Oxford Street, og HMW sin stor butikk i musikk og DVD. HMW ligger i krysset Oxford Street/South Molton Street. Kommer du opp fra Bond Street stasjon ser du HMW rett over gaten.

Er du ute etter herreklær finner du designerbutikker nedover South Molton Street og forlengelsen av denne gaten, Avery Road. Men prisene er stive.

Chelsea/South Kensington/Belgravia
En spasertur i elegante og fasjonable kulisser. Fra de prestisjetunge museene i South Kensington kan du gå til luksusartiklenes sentrum: Harrods og Sloane Street.

Harrods
87-135 Brompton Road.
T-bane: Knightsbridge
Endelig har jeg besøkt Harrods. På min 7. tur til London, beveget jeg meg inn i denne høyborgen. Harrods er en legende som ikke kan beskrives. La det være klart, dette er ett kjøpesenter, men av det mest eksklusive slaget verden har sett. Ikke prøv å kjøp noe her, du ruineres. Men benytt anledningen til å titte rundt og beveg deg gjerne oppover i etasjene til Food Halls som er viet matvareprodukter. De er ett syn!
Her vil du sannsynligvis treffe på både kjendiser og rike arabiske koner, som har Rolls Roysen med privatsjåføren stående ute å vente.

Christies
85 Old Brompton Road
T-bane: Knightsbridge
En enestående mulighet til å besøke det berømte auksjonshuset. her selges gjenstander til rimelige priser.

Harvey Nicholas
Knightsbridge
T-bane: Knightsbridge
Det mest elegante stormagasin i London. Det utkonkurrrerer Harrods når det gjelder kolleksjoner av kjente merker. En mye besøkt Sushibar i 6.etasje.

Kensington/Notting Hill
Kensinton var et feriested allerede før Kensington Palace ble kongelig residens i 1689. Nord i Notting Hill Gate er tilstrømningen av unge fremadstormende og berømtheter enorm. Prisene på boliger har gått rett opp, og området har ikke lenger ryktet på seg som getto.

Portobello Road Market
Hver dag i Notting Hill, men best på lørdager. Men vær tidlig ute (se mer under Markeder)

I dette området finner du også Bayswater, hvor de fleste turisthoteller befinner seg. her ligger hotellene på rad og rekke. Disse brukes av de fleste norske turoperatører.

Urban Outfitters
36-38 Kensington High Street
T-bane: High Street Kensington
Et organisert rot av moteklær, tilbehør, ting til huset, kort og blader. Og selvfølgelig en bar. En kollosal forretning som er vel verd ett besøk

Paul Smith
Westbourne House
122 Kensington Park Road
T-bane: Notting Hill Gate
Praktfull butikk med dame-, herre- og barneklær til stjernene i engelsk herremote. Et must.

Docklands.
Ikke engang durkdrevne Londonbesøkende vet noe særlig om Øst-London og Docklands. Unn deg en sightseeing-togtur gjennom Jappe-London nye, fasjonable glass- og skyskraperbydel. For å få den maksimale utbytte bør du bruke Dockland Light Rail. Førerløst tog som går på betongstylter mellom glass- og stålhøyhusene. Tidligere var dette Londons slum, men framstår i dag som Europas største byfornyelse i moderne tid. Du kan benytte ditt vanlige Travelcard for sone 1 og 2.
Selv tok jeg Jubilee Line fra Willesden Green til Westminster. Gikk over til District Line og tok denne til Tower Hill. Herfra følges skiltene til Tower Gateway Dockland Light Railway. På denne spaserturen ser du Tower Hill på din høyre side, og det går en tunnel under veien direkte ned til Tower Hill hvis du vil ta med dette på samme turen.
Jeg tok toget til Cutty Shark station. her kan du beskue den gamle skuta, vandre en tur i Greenwich parken og beskue Greenwich Mean Time. På turen ned hit kjøres du i god høyde over bakken, og får sett de nye husene.
På tilbaketuren til jeg toget til Canary Whart. Denne stasjonen ligger inne i ett kjempemessig kjøpesenter. Herfra er den bare en kort spasertur over til T-banen som du kan ta direkte tilbake til Willesden Green.

Sentrumstur
Jubilee Line ned til Bond Street. Vandret ned South Molen Street for å se på herremoter. Her finner du bla. Brown Labels i 50 South Molton Street som selger designerklær til reduserte priser. Videre ned i Avery Row hvor du i nr 23 finner Paul Smith som også selger designerklær. Selv om klærne er betydelig redusert i pris, må du regne med å betale 100 pund for en skjorte.
Går videre til Oxford Circus og inn i Regent Street mot Piccadilly Circus. Nedover denne gaten finner du endel eksklusive forretninger. her finner du bla. leketøysforretninge Hamleys og Disney Store. Når du er nesten helt nede ved Picadilly Circus vil du på høyre side av vegen i 79-88 Regent Street finne Cafe Connect. Stikk en tur innom her for en kaffe og noen praktfulle kaker.
I dette området finner du også mange forretninger som selger klær i Kasmirull.
Er du først ved Eros statuen på Picadilly Circus, er ikke turen lang til en runde i Chinatown.
Ved Picadilly Circus finner du også Hollywood Planet og Trocadero Senter.

På Trocadero finner du bla en gedigen kino med 8 saler. Her går filmer hele dagen. Her er også en Imax-kino.

Science Museum
Dette museet er vel verd ett besøk. Inngangen er gratis, men det er ofte spessialutstillinger som er gratis. Her er også en Imax-kino, men her må du betale. Museet er en drømmeverden både for store og små. Her finner du bilens historie, romfartshistorie, flyhistorie med kollosale gjenstander.
Museet ligger i Exhibition Toad, rett til vesntre når du kommer ut av T-banestasjonen South Kensington.

 

 

 

NYESTE INNLEGG

Hvis du er interessert i vitenskap og historie, er Greenwich Mean Time (GMT) et must-besøk. GMT er tidssonen som brukes som referansepunkt for tid over

Regent’s Canal er en pittoresk kanal som slynger seg gjennom hjertet av London. Kanalen ble bygget i 1812 for å transportere varer fra Midlands til

For naturelskere og friluftsentusiaster er Hackney Marshes et must-besøk. Dette naturreservatet ligger i Hackney i Øst-London og tilbyr et fristed fra byens travle tempo. Reservatet

Gjemt i hjertet av City of London finner du St. Dunstan in the West, en kirke med en fascinerende historie og en vakker hage med

Forbered deg på en reise tilbake i tid når du besøker Dennis Severs’ House, et restaurert 18. århundres hus i Spitalfields. Dette unike museet gir

Opplev moderne og samtidskunst på Tate Modern. Se verk av Andy Warhol, Damien Hirst, Ai Weiwei og andre kunstnere. Lær om kunstbevegelser, delta på workshops,

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no