London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Overalt i London finner du spor av Sherlock Holmes. Men å finne mesterdetektivens residens i Baker Street 221b er ikke lett. Baker Street 221 har alltid vært en imaginær Holmes-adresse. Da Conan Doyle presenterte sin mesterdetektiv første gang, gikk Baker Street visstnok bare til nr. 80…

Det første møte med mesterdetektiven får du allerede nede på Baker Street stasjon, hvor veggene er dekorert med hans profil.
Vel oppe fra stasjonen, finner du en statue av helten. I sommersesongen vil du også treffe han rett utenfor stasjonen, hvor han deler ut kart og henvisninger til museet bort i gata.

Vel ute fra stasjonen, ser du statuen rett foran deg.
Ser du til venstre, ser du Madame Tussauds. Rett foran deg har The Original Tours bussene stoppested.
Ta til høyre langs stasjonsbygningen til første kryss.
Svinger du igjen til høyre, er du nå i Baker Street.

Museet og butikken ligger ett par hundre meter opp i gata, på VENSTRE side. På turen oppover vil du også passere den berømte Beatles butikken med masse morsomme og sjeldne klenodier. Ta deg en tur innom!!

Men i dag kan du altså bese Holmes’ trange, overmøblerte gemakker, der han huserte hos Mrs. Hudson i årene 1881-1904. Værelsene, forbundet med en smal, knirkende tretrapp, er innredet som offisielt Sherlock Holmes-museum med suvenirbutikk i første.

Spaser først oppover Baker Street og kikk inn i hotellet (det tidligere KFUK-hjemmet Bedford House) som bærer Sherlock Holmes’ navn.

Neste stopp på turen er i Northumberland Avenue (ved Charing Cross T-banestasjon) – i puben Sherlock Holmes. Foran tappekranene står den mannevonde Hunden fra Baskerville betryggende utstilt i glass og ramme.

Men det er altså i Baker Street 221b og deromkring at du kan se de fleste sporene etter Holmes og hans gode venn Dr. Watson. Her er fortsatt varmen fra peisglørne, skrivepulten, den slitte ørelappstolen og forstørrelsesglasset – og her er værelsene virkelighetsnært befolket av rollefigurene i voks.
Ta turen inn.

I likhet med mange andre på øyriket liker Morse, Oxfords mest berømte detektiv, å løse kryssord. Nesten like mye som han liker å drikke øl. For det er på puben at Morse tenker mest og best. Den perfekte lykken er å sitte på en pub med en pint som andre har spandert på ham, samtidig som han løser kryssord.

Tusenvis av turister kommer hit hvert eneste år for å vandre i de samme gatene som Morse, drikke ekte øl i de samme pubene, og entre de samme portene inn til collegene. Bevæpnet med guidebøker og kamera leter de entusiastisk etter Morses fotspor, i et forsøk på å forstå mer av hans liv. Et mysterium som de aldri oppklarer, er hvor ungkarshulen hans er.

Oxford bør oppleves til fots, for her er mye å se og mange historier som bør lyttes til. 800 års fargerik historie, ærverdige universitetsbygninger, berømte personer, buktende kanaler og rare tradisjoner. Vi passerer Randolp Hotel i Beaumont Street. Bygningen ligger som et gotisk skrekk-kabinett fra en fjern fortid. Hotellet kan lokke med sin egen Morse Bar, men stedet har ikke den fornemme stilen som tidlig på 1900-tallet, da den fristet gjestene med «ladies coffeeroom, night porter and American elevator».

Ett av vannhullene som Morse søker tilflukt i for å la tankene strømme, er The White Horse i Broad Street. I det som eieren hevder er byens minste, eldste og mest berømte pub kan du hvile deg fra turistene som flokker seg gjennom gatene.

Puben har hatt mange navn opp gjennom årene. Før den fikk navnet White Horse, het den The Elephant.

På White Horse sitter turistene og planlegger neste spasertur. Noen av dem legger ikke merke til skiltet som henger over døren på vei ut: Mind your head!

Ordene som kommer etter de lave dunkene når hoder treffer bjelken over døren, avslører at turistene kommer fra mange land.

Tradisjonsrike The Bear Inn i Alfred Street er en av byens minste puber. Her finnes trolig verdens største samling av slips ? over 7000 stykker. Eieren Alan Course gjorde noe impulsivt en kveld på 1950-tallet, som siden skulle bli en tradisjon: Han klippet av slipset til en av gjestene, uten å spørre om lov først. Siden har han svingt saksen med grasiøs presisjon.

Som belønning for at du har bidratt til utsmykningen av puben, spanderer verten en halvliter.

NYESTE INNLEGG

Opplev moderne og samtidskunst på Tate Modern. Se verk av Andy Warhol, Damien Hirst, Ai Weiwei og andre kunstnere. Lær om kunstbevegelser, delta på workshops,

Beundre en samling av vestlig europeisk kunst fra 1300-tallet til 1900-tallet på National Gallery. Se verk av Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Claude Monet

Gå ned i denne fascinerende krypten, den største i London, og se gravene til berømte personer som admiral Nelson og Sir Winston Churchill. Lær om

Opplev den pittoreske Regent’s Canal på en spasertur, sykkeltur eller båttur. Beundre den vakre arkitekturen langs kanalen, stopp ved koselige kafeer og puber for mat

Denne store parken i Nordvest-London tilbyr en oase av fred og ro midt i den travle byen. Gå tur, sykle, jogge eller bare slapp av

Dette UNESCO-verdensarvsteder er et botanisk eventyr med over 50 000 forskjellige plantearter fra hele verden. Gå deg vill i vakre hager, besøk historiske palasser som

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no