London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Flyplasser i London og omegn

I Londonområdet er det totalt 6 internationale flyplasser, og flere små. Tilsammen betjener de det største antall passasjer i verden. I 2016 håndterte disse flyplassene tilsammen 163.231.321 passasjerer.

1. City (LCY). Plasser i Docklands, og SAS flyr to ganger pr dag. Mest  forretningsreisende som skal til og fra The City. Flyplassen har bare en rullebane. Ellers er det meste av trafikken her innenlands.

2. Heathrow (LHR) Ligger i Borough of Hillingdon. SAS og British Airways flyr hit fra Norge. Heathrow har to parallelle rullebaner og totalt 5 terminaler. De håndterer over 70 millioner passasjerer pr år. Herfra flys de fleste interkontinentale flyvninger. Er også under planlegging  en ny nordvest rullebane.
Fra flyplassen kan du ta Heathrow Express (15 min) eller Picadilly Line (ca 60 min) på tuben inn til byen. SAS operer fra Terminal 2.

3. Gatwick (LGW) er lokalisert i West Sussex,  ca 45 km sør for byen. Midt imellom London og Brighton. Flyplassen har bare en rullebane, og er den mest travle rullebanen i verden.
Her har Norwegian en av sine største baser i Europa. I tillegg brukes Gatwick av flere lavprisselskaper som Monarch, easyJet og Flybe.
En meget oversiktlig og grei flyplass både å lande og ta av fra. Oversiktlig og lett å finne fram. Norwegian har også utplassert egne innsjekkingsautomater, samt mange skranker.
Fra Gatwick kan du ta Gatwick Express, lokaltog mellom London og Brighton eller Thamslink.
Expresstoget går hvert 15. min og stanser på Victoria Station, hvor det er videre
undergrunnsforbindelse. Togturen tar  ca. 40 min.
Flyplassen har 2 terminaler, North og South terminal. Alle Norwegian fly lander på South terminal.

4. Luton (LTN) er lokalisert i Bedfordshire / Hertfordshire, og er den fjerde mest travle flyplassen i London. herfra flyr stort sett lavprisselskaper som Monarch og easyJet. Ingen norske selskaper flyr til Luton.

5. Stansted (STN) er lokalisert i Essex, ca 12 mil nord for byen, og er den tredje mest travel flyplassen i London. Stanstead brukes av Ryanair til og fra Norge. Flyplassen er hjemmebase for Harrods Aviation, og har fasiliteter til å ta imot VIP gjester. Bla bruker Air Force One med USA`president denne flyplassen.
Fra Stansted kan du ta Stanstead Express eller buss.

6. Southend (SEN) ligger i Essex, brukes mest til innenlands flyvninger, samt til Irland.  De er kjent for en meget rask håndtering av passasjerer og bagasje. De hevder at det skal ta 15 minutter fra du er ute av flyet til du er på jernbanestasjonen i flyplassen.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no