London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Et besøk i trendige og koselige Notting Hill
På besøk i trendige og koselige Notting Hill finner man det berømte Portobello Market. Reiser du hit en lørdag ettermiddag, finner du en kaotisk blanding av engelskmenn og turister, og du skal ta deg god tid for å komme igjennom markedet. Det kan også være en fordel å ha god plass i kofferten, for her kommer du tilbake fra med både en og to bæreposer med ting du ikke hadde planlagt å kjøpe.
Absolutt et must.

Sprudlende kreativitet i Covent Gardens
Vil du se ?street performers? og amatør klovner av alle slag, er Covent Garden det rette stedet ! Her sykles det på enhjulinger og sjongleres med de rareste gjenstander. Her er det liv og røre hele dagen. I den litt rare klesbutikken David & Goliath kan man virkelig få seg en latter av t-skjorter med trykk som: «He still lives with his parents» med en pil til venstre.

London er som skapt for barn!
Science Museum (Vitenskapsmuseet) har alt for den nysgjerrige. Gratis inngang, men du må betale separat for 3D-kino.

Vegg i vegg ligger Natural History Museum som er verdens ledende. Imponerende dinosaur-modeller. Kino. Gratis inngang.

London Aquarium. Europas største med bl.a et imponerende haiakvarium i tre etasjer. Mate-tidene blir annonsert, så du kan være med på å mate bl.a. rokkene som kommer opp og «hilser på» – og det er lov å stryke dem. Kle deg lett, for det finnes ikke garderobe. Inngangsbillett.

Vegg-i-vegg ligger The London Eye, hjulet som rager 135 m til værs. Bestill billett som du bestiller en kinobillett til et visst klokkeslett på deres nettsider. Turen tar ca 20 minutter og der titter du ned på byen og kan nyte ingeniørkunsten i selve hjulet.

London Transport Museum – kanskje mer for gutter. Men her er alt av trikker, busser, tuber og jeg vet ikke hva. Inngangsbillett.

RAF Museum – nord i byen i Hendon. Lutfartsmuseum med egen barneavdeling. Gratis inngang.

Både British Museum, Victoria & Albert Museum og National Gallery har egne aktiviteter for barn – sjekk nettstedene deres. Gratis inngang.

Men for en 5-åring er kanskje det morsomste å bare sitte i andreetasjen på en vanlig rød dobbeltdekker og se på folkelivet og mylderet? Mine unger blir i hvert fall aldri lei!

Museene åpner kl. 10.00 og du sparer mye stress ved å være morgenfugl, for de er svært populære og blir travlere og travlere jo lenger utpå dagen en kommer. Unngå forskjellige Toy Museums – de er mer for voksne enn for barn.

En restaurant som alltid er populær for barn er: Rainforest Cafe, 20 Shaftesbury Avenue (www.therainforestcafe.co.uk) som er en jungel og mye artig fra dyrelivet. Ganske turistifisert, men artig for ungene. Egen butikk, så pappa må ta med tykk lommebok!

På romantisk weekend i London
En av byens beste champagnebarer ligger i 42. etasje over hverdagen: Tower 42, eller Vertigo som den også kalles – med god grunn, 25 Old Broad St. Du må forhåndsbestille, for du går gjennom en flyplassjekk før du kommer til heisen. IKKE for den med høydeskrekk!

Julie’s Restaurant & Bar, 135 Portland Rd. er et svært romantisk sted med dype farver, kandelabre og den rette intime stemningen. Bestill på forhånd, for den er en av byens eldste og beste sjekketriks!

Restaurantene i OXO Tower er ikke å forakte. Vidunderlig utsikt over Themsen, luftig atmosfære og det lille ekstra. Prøv brasseriet i stedet for restauranten lengst opp – halvparten av prisen, samme utsikt.

Momo, bare et stenkast fra travle Regent St, bringer deg inn i 1001 natt. Nordafrikansk kjøkken og det syder av atmosfære. 25 Heddon St (www.momoresto.com)

The Wolseley, 160 Piccadilly (www.thewolseley.com) er en av byens vakreste restauranter. Den går i svart og krem med en duft av gammel Wiener-restaurant. Utsøkt meny og service.

For den eksentriske: Les Trois Garcons, 1 Club Row i Shoreditch. I en meget «happening» del av byen. Store lysekroner, mange utstoppede dyr på veggene, lekkert interiør, men altså: ganske eksentrisk, men meget romantisk.

Du må alltid bestille på forhånd. Og si som det er at det er en romantisk date så skjønner de at dere ikke skal i budsjettforhandlinger.

Men det mest romantiske i London er gratis: En kveldstur på Waterloo Bridge. Det er den broen der du ser de fleste landemerkene og føler suset av storheten. Varm opp med The Kinks’ «Waterloo Sunset», Londons uoffisielle nasjonalsang, og bare nyt!

Hvor er de farligste plassene å gå i London ?
Jeg ville ikke ha gått ut alene etter mørkets frembrudd i områder av Tottenham eller Edmonton i Nord-London eller i Peckham i Øst-London. Dette er de stedene som er mest plaget av gjengkriminalitet og tilfeldig vold. Ellers er London tryggere enn de fleste storbyer forutsatt at du selv er fornuftig. Bare så det er sagt: tidligere belastede områder som Brixton, Soho og Notting Hill er nå svært trygge.
Kvinner må aldri ta såkalte minicabs alene, hold dere til de vanlige London-drosjene, «black cabs» som er sikre og trygge, og ta aldri imot tilbud om skyss på åpen gate.

Tips til bruktbutikker i London, mhp vinyl, helst rock, indie
Slike «sjapper» kommer og går. Men de som har bestått en stund er tre som ligger etter hverandre i Berwick St i Soho. Mye indie og vinyl. Det samme er med tre som ligger etter hverandre i Notting Hill – selve gaten Notting Hill rett fra Notting Hill St. – det er en for rock/indie, en for blues/soul og en for klassisk.
Og når det gjelder «indie» er Rough Trade fremdeles på seierspallen!

Ett siste tips! 
Beveg dere rundt til fots eller med undergrunnen (tube). Rundt Trafalgar finnes masse butikker og Harrods bør du ABSOLUTT besøke. Uansett om du er shoppingsugen eller ikke, så er det morro å bare gå rundt og titte. Salgshallen er enormt stor, og du finner alltid et eller annet du trenger…. 😉

NYESTE INNLEGG

Hvis du er interessert i vitenskap og historie, er Greenwich Mean Time (GMT) et must-besøk. GMT er tidssonen som brukes som referansepunkt for tid over

Regent’s Canal er en pittoresk kanal som slynger seg gjennom hjertet av London. Kanalen ble bygget i 1812 for å transportere varer fra Midlands til

For naturelskere og friluftsentusiaster er Hackney Marshes et must-besøk. Dette naturreservatet ligger i Hackney i Øst-London og tilbyr et fristed fra byens travle tempo. Reservatet

Gjemt i hjertet av City of London finner du St. Dunstan in the West, en kirke med en fascinerende historie og en vakker hage med

Forbered deg på en reise tilbake i tid når du besøker Dennis Severs’ House, et restaurert 18. århundres hus i Spitalfields. Dette unike museet gir

Opplev moderne og samtidskunst på Tate Modern. Se verk av Andy Warhol, Damien Hirst, Ai Weiwei og andre kunstnere. Lær om kunstbevegelser, delta på workshops,

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no