London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Fjortiser i eventyrland

Norsk ungdom vil på storbyferier, og for mange står London øverst på listen. Stadig flere får reise i julegave eller konfirmasjonsgave, og får med seg en voksen som «anstand».

London er en flott førstegangsstorby for ungdommer, fordi de kan språket, og fordi det er enkelt å ta seg rundt i byen, med tube, buss og til fots.

Når det gjelder shopping, holder mange erfarne London-farere seg unna Oxford Street. Men det nytter ikke når man har med tenåringer, for her ligger den ene «viktige» butikken etter den andre, som Top Shop, Nike Store, Primark og HMV, blant mange andre.

London har som kjent så mye å by på at det er nesten umulig å velge. Men noen klassikere må en få med seg.

Madame Tussauds er en av dem. Og selv om stedet har eksistert i mer enn 200 år, har de klart å fornye seg. ­Millioner av besøkende tar hvert år turen til det populære voksmuseet for å oppleve sine favoritt-kjendiser, selv om man ikke får autografer. Men nå er det så klart «selfier» som gjelder.

En rusletur langs Themsen ved South Bank gir en den «ekte» London-følelsen, for her ser man så mye av byen på en gang. Man kan starte ved Tower Bridge og gå til Westminster Bridge, og ta seg avstikkere til museer, gallerier og kafeer underveis. ­Gatemusikanter og gjøglere liver opp, og plutselig er man ved London Eye og kan virkelig få perspektiv på verdensbyen, før man tar de obligatoriske bildene med Big Ben i bakgrunnen.

Etter en lang dag til fots, anbefales det å røske med seg ungdommene vekk fra butikker, støy og storbylarm, og oppsøke en av byens mange steder for afternoon tea.
Denne erkebritiske tradisjonen egner seg nemlig ikke bare for fine fruer oppe i årene.
Kontrasten til kaoset i gaten ­utenfor er stor. Her hersker ro og eleganse, bordene er dekket med hvite duker og sølvtøy, og betjeningen ser hver enkelt gjest.
https://tinyurl.com/23m6tn4r

■ London Eye: Verdens største pariserhjul ligger midt i smørøyet på sørsiden av Themsen. Man sitter i en av de 32 lukkede glassvognene, som hver rommer 25 personer. «Flighten» tar en halvtime. Kjøp billett på nettet på forhånd, da slipper du unna med én kø.

■ Harry Potter Studio Tour: Warner Bros filmstudio ligger 20 minutter utenfor sentrum, og er verdt turen for alle fans. Her kan man se bak kulissene til den store filmsuksessen. Man får se alt fra de fantastiske kostymene, Storsalen, Albus Humlesnurrs kontor og professor Ufferts rom, til guttenes sovesal, Gygrids hytte og motorsykkel osv. Bestill billetter på forhånd.

■ Science Museum: Rangeres av mange som det mest spennende stedet for barn og ungdom i London. Her er det interaktive utstillinger som tar for seg vitenskapens verden gjennom århundrer. Gratis inngang, men man må betale for enkelte attraksjoner.

■ Hamleys: Beregnet på barn, men også stas for ungdommer. Her er det seks etasjer med ren moro, spill og rare ting man ikke visste fantes. Butikken åpnet i 1881 og ligger i ærverdige lokaler, like ved Piccadilly Circus.

■ Musikal: Musikal er nesten obligatorisk. Mamma Mia, The Lion King, Wicked, Billy Elliot og Mathilda kan anbefales, men det finnes så klart mange flere. Kjøp billetter på forhånd.

■ Madame Tussauds: Like populær nå som da det åpnet for 200 år siden. Her møter du alt fra dronningen til kjente fotballspillere og filmstjerner. Togturen Spirit of London tar deg med på reise gjennom Londons historie. Nå er det kommet en egen Star Wars-seksjon, i samarbeid med Disney, med virkelighetstro voksfigurer av favorittheltene og skurkene i Star Wars I-IV. Kjøp billetter på forhånd

■ Natural History Museum: Her kan man se utstillinger av dinosaurer og andre forhistoriske dyr. Mest spennende er den brølende Tyrannosaurus Rex-roboten i full størrelse som rører på seg. Gratis inngang.

■ Sightseeing med buss: Vil man se mest mulig på kort tid, er en busstur et smart valg. Bli med på en av hop on-hop off-turene som går kontinuerlig, eller ta en av de vanlige rutebussene som tar deg forbi severdighetene. Med rute 11 passerer man både Big Ben, Westminster Abbey og St. Pauls Cathedral. Rute 9 og 15 egner seg også.

■ Fotball: Fotballfans kan få sine drømmer oppfylt i London, og mulighetene er mange. Byen har flere storlag, som Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea, West Ham, Fulham og Crystal Palace. Billetter kan skaffes på flere måter, men det tryggeste er å gå inn på nettsidene til Londontown, for der vet du at du får offisielle billetter.

■ London Dungeon: En utstilling av grufulle hendelser gjennom historien presentert på en morsom og spennende måte som gjør den interessant for den yngre generasjon. Noen av de mer enn 40 historiske hendelsene som er dekket, inkluderer den store brannen i London, Jack the Ripper, Judgement Day, Torturkammeret, Henry VIII, Tower of London og Den franske revolusjon. Skuespillere fyker rundt i gangene og skremmer turistene, så dette er ikke stedet for de yngste.

■ Tate Modern og Victoria & Albert Museum: Kunstinteressert ungdom vil ha glede av disse to stedene, som begge to har et enormt utvalg av kunst å vise frem. Tate Modern er nasjonalmuseet for moderne kunst, og på V & A er verdens største museum i sitt slag, med mer enn 4.5 millioner gjenstander.

Du finner hoteller, billetter til attraksjoner og fotballbilletter på http://www.londontown.no/

NYESTE INNLEGG

Hvis du er interessert i vitenskap og historie, er Greenwich Mean Time (GMT) et must-besøk. GMT er tidssonen som brukes som referansepunkt for tid over

Regent’s Canal er en pittoresk kanal som slynger seg gjennom hjertet av London. Kanalen ble bygget i 1812 for å transportere varer fra Midlands til

For naturelskere og friluftsentusiaster er Hackney Marshes et must-besøk. Dette naturreservatet ligger i Hackney i Øst-London og tilbyr et fristed fra byens travle tempo. Reservatet

Gjemt i hjertet av City of London finner du St. Dunstan in the West, en kirke med en fascinerende historie og en vakker hage med

Forbered deg på en reise tilbake i tid når du besøker Dennis Severs’ House, et restaurert 18. århundres hus i Spitalfields. Dette unike museet gir

Opplev moderne og samtidskunst på Tate Modern. Se verk av Andy Warhol, Damien Hirst, Ai Weiwei og andre kunstnere. Lær om kunstbevegelser, delta på workshops,

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no