London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Emirates Air Line London

London har en uvanlig metro-linje. I motsetning til de andre linjene på tuben går Emirates Air Line absolutt ikke under bakken, den flyr derimot høyt over bakken.

Nå vil jeg vel kalle det mer en gondolbane enn en tbane, men Emirates Air Line er faktisk en del av kollektivtransporten i London og er avmerket som en egen linje på tbane-kartet. Men, som sagt dette er en gondolbane som går høyt over bakken mellom North Greenwich, O2 Arena og Royal Victoria Docks, like ved London City Airport.

Det betyr at Emirates Air Line tar deg over Themsen på en unik måte. I denne delen av London må man stort sett krysse under elva for å komme over på den andre siden. Banen går opp til 90 meters høyde, så det er god utsikt til alle sider. Du får se mye av Docklands, Themsen og området ved Royal Victoria Docks. Og du kan også se flyene og rullebanen på London City Airport.

Turen er ikke lang i kilometer, men det går i rimelig avslappende tempo, så fra du går inn på den annen siden og til du er ute på den andre siden tar det rundt 10-15 minutter. Det som var litt småekkelt var nedstigningen for det går rimelig rett ned på den andre siden, men litt moro var det også.

En ting som er kjekt er at du kan bruke Oyster-kortet på denne banen. Ellers må du innom billettkontoret, men har du dagskort så får du en rabatt.

Du finner Emirates Air Line på tbane-kartet, helt ytterst til høyre på sentrumskartet. Bruk Jubilee Line til North Greenwich. herfra er det 5-10 minutter å gå til Emirates Air. På andre siden kan du bruke DLR Royal Victoria. På begge steder må du gå et lite stykke for å komme til gondolbanen, men det er skiltet, og du ser jo banen på lang avstand.
https://tfl.gov.uk/modes/emirates-air-line/

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no