London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Hold deg fast til sopelimen, du vil få anledning til å komme tett på det ekte Hogwarts, skolen der Potter og hans venner lærte å kjempe mot ondskapen selv – Voldemort.
Warner Brothers har åpnet en ny attraksjon i Leavesden House nordvest for London, «The Making of Harry Potter studio tour».
Modellen av det enorme slottet ble bygget i forbindelse med den første filmen, og har blitt brukt i alle filmer siden.
Modellen, som i filmene fremstår som gigantisk og svært så romslig, er i virkeligheten 15 meter bred. Det tok et mannskap på omtrent 80 personer for å bygge det magiske slottet.
Det er lagt opp til at du skal få en følelse av hvordan slottet ser ut fra innsiden, og det vil være mulig å ta en nærmere titt på ulike filmsett som er velkjent fra filmene. Dumbledore’s kontor, samlingsstedet the Great Hall, Gryffindor common room og hytta til Hagrid er blant disse.
Bli med inn i Harry Potters magiske verden i London

 

Som eier og driver av Londontown, besøker jeg byen med jevne mellomrom.
Som dere kanskje vet, har vi vårt hovedkontor i Camdenområdet i London. De fleste av dere har også vært i kontakt med Lars, Johanna, Louise, Carina eller Tina ved Londonkontoret.
Vi har samlet noe tips og råd fra meg som turist, men også de ansatte som er bosatt i London.

Hva er mine favoritter i London?

 • Hotell:
  Jeg har prøvd de fleste av våre hoteller, og hva man velger er alltid et spørsmål om pris og beliggenhet. Min favoritt er President hotell, som jeg har brukt de siste årene.
  Et meget bra turistklassehotell, sentral beliggenhet og ikke minst en meget bra pris.
  Vårt » best value for money».
  Gangavstand til Oxford Street og British Museum. Ti minutter med banen tilPicadilly Circus, Covent Garden og West End.
  Er dere familie med barn, kan jeg foreslå Park Plaza County Hall, men dette blir endel dyrere.
  Vil du bo ved Oxford Street, er St Giles en mulighet, men dette hotellet har små rom, har mye trafikkstøy om natten, og er et veldig travelt hotell.
  Litt luksus? Da anbefales Copthorne Tara eller Millennium Gloucester hotell.
  Romantisk i eksklusive Kensington, ett hotell i sjarmerende i viktoriansk stil,  The Bailey’s hotell.
 • Musical
  Musical er et must for meg. Favorittene er klassikere som Pahntom of the Opera, Les Miserables og Broadway klassikeren An American in Paris.
  Eller kanskje mer lystige Thriller, Kinky Boots eller School of Rock (passer godt for barn og familier). Ellers bør du ikke gå glipp av den morsomste musicalen jeg noen gang har sett; Book of Mormon.
  Vil du heller se et skuespill, er utvalget meget bra med bla Mousetrap og Faulty Tower.
 • Severdigheter.
  Jeg tar meg gjerne en sightseeingtur med buss et par ganger i året. Se hvordan byen endrer seg og bygges ut, og oppleve årstidsendringer. Du oppdager alltid noe nytt og spennende. Ellers er Afternoon Tea et årlig must.
  Vår absolutte storselger er dagstur med buss til Harry Potter Studio.
  En kanalbåttur fra Little Venice til Camden Market er alltid hyggelig på en fin dag. For deg som er nybegynner, bør du absolutt få med deg London Eye, Madame Tussauds og Tower of London. Vil du se byen fra oven, er Sky Garden et fint sted. Dette er i tillegg gratis, men du må forhåndsbestille.
  De fleste museer er gratis i London. Har du med barn, vil vi anbefale Science Museum og British Museum. Eller ta en titt på topp 10 museer.
  Ta deg også en tur i Covent Garden. Her kan oppleve operastjerner, tryllekunstnere og gjøglere i skjønn forening. Og det er gratis.
  For Pink Floyd fans er utstillingen  «Their Mortal Remains» på Victoria & Albert Museum i tiden 13. mai til 1. oktober 2017 absolutt verdt et besøk.
  Vi selger både enkeltbilletter til selve utstillingen, og pakketur med Pink Floyd sightseeing og inngangsbillett.
 • Transport.
  Inne i London vil jeg absolutt anbefale Oyster Card. Dette er din billett for reiser med T-bane, buss, London Overground og DLR (Dockland Light Railway).
  Reiser  med et Oyster Card, koster mindre enn om du kjøper enkeltbillett.
  Kortet kan også brukes hvis du reiser med SAS, og lander på Heathrow. Da tar du Picadilly Line direkte til Russel Square. Her ligger de fleste av våre hoteller.
  Sjekk når det er billigst å fly til London.
  Reiser du med Norwegian, lander du på Gatwick, og med Ryanair på Stanstead. Herfra tar du tog inn til sentrum, og fra stasjonen tar enten taxi eller undergrunnen til hotellet. Bruk Black Cab drosjene, og ikke Uber. De har ord på seg for å lure turister, og kjører gjerne store omveier. Skal du bruke Uber, be om forhåndspris.
 • Shopping.
  Mange av dere drar gjerne på shoppingweekend til London. Ønsker du å besøke de store varehusene som Lacoste, MK, Gucci osv, finner du disse i Oxford Street og Regent Street. Vil du gjøre som engelskmennene, så handler de klær på Primarks.
  Billigere får du det ikke. To varehus i Oxford Street, ett ved Tottenham Court Road og et ved Marble Arch.
  Ett meget godt alternativ til Oxford Street er også Brick Lane i East End. Her finner du mage spennende butikker med litt andre priser.
  Ellers er Apple Store på Oxford Circus verdt et besøk.
  Reiser du med barn, eller skal kjøpe presanger, er Hamleys i Regent Street verd et besøk. Hamleys er verdens største og beste leketøysbutikk, og rommer syv etasjer med leker. Når barna er med, er det bare å sette av god tid. Hamleys har eksistert i 250 år og er en turistatattraksjon i seg selv – med fem millioner besøkende hvert år.  Eller hva med et besøk i den nye LEGO store på Leicester Square.
  Er du ute etter billig sportsutstyr, er Lillywhites på Picadilly Circus et must – 5 etasjer med ALT i sportsklær, sko osv. – og til en MEGET bra pris.
  Sko er gjerne halve prisen i forhold til hjemme. Er du ute etter kvalitetssko vil jeg anbefale Clarks kjeden. Butikker over hele byen. Er du ute etter de litt mer spesielle butikkene?
  Flere tips shoppingsenter i London
 • Servering.
  Det er vel ingen hemmelighet at jeg er en hund etter kaker.
  Jeg har travet ganske mye rundt og testet kafeer, og funnet min favoritt midt i gryta i London. Cafe Concerto i 79-81 Regent Street, ett par minutters gange fra Picadilly Circus.
  Må bare prøves og oppleves!!
 • Noen praktiske råd 
  Gå på do før du reiser til byen!!
  Er det noe London mangler så er det offentlige toaletter!!
  Bruk ikke ryggsekk eller magetaske. Da ser alle at du er turist. Bruk rett og slett en plastpose og se minst mulig turist ut. Ikke gjør som japanerne, de går alltid med ryggsekken på magen ;.)
  Ha ikke lommeboka i baklomma. Legg igjen pass og flybilett i safen. Ha ikke for mye kontanter i lomma, og ikke oppbevar koden til bakkortet ditt sammen med kortet.
  Du bør ikke legge opp for stramt program for du blir utrolig sliten av å gå rundt i asfaltjungelen. Ta deg pauser underveis – sett deg på en fortausrestaurant og bare nyt folkelivet.  Jeg pleier å foreslå to severdigheter pr dag, en bedre middag, og musical på kvelden.
  Trenger du flere tips, finner du det i vår blog og i «Hva skjer i London»
 • Sluttord.
  Ellers vil jeg anbefale deg å surfe rundt på sidene våre å plukke opp tips, eller hva du ønsker å få igjen for noen travle dager i byen.Etter at jeg har besøkt byen gjennom mange år, vet jeg at du bør ikke legge opp for stramt program for du blir utrolig sliten av å gå rundt i asfaltjungelen.

  For de fleste av oss vil det være mest aktuellt med en weekendtur til storbyen. Tiden du har til disposisjon er knapp og det er lett for at du bare blir virrende rundt nede på Oxford Street uten mål og mening. Det viktige da er å planlegge godt!!
  Du finner denne artikkelen for utskrift her.

NYESTE INNLEGG

Hvis du er interessert i vitenskap og historie, er Greenwich Mean Time (GMT) et must-besøk. GMT er tidssonen som brukes som referansepunkt for tid over

Regent’s Canal er en pittoresk kanal som slynger seg gjennom hjertet av London. Kanalen ble bygget i 1812 for å transportere varer fra Midlands til

For naturelskere og friluftsentusiaster er Hackney Marshes et must-besøk. Dette naturreservatet ligger i Hackney i Øst-London og tilbyr et fristed fra byens travle tempo. Reservatet

Gjemt i hjertet av City of London finner du St. Dunstan in the West, en kirke med en fascinerende historie og en vakker hage med

Forbered deg på en reise tilbake i tid når du besøker Dennis Severs’ House, et restaurert 18. århundres hus i Spitalfields. Dette unike museet gir

Opplev moderne og samtidskunst på Tate Modern. Se verk av Andy Warhol, Damien Hirst, Ai Weiwei og andre kunstnere. Lær om kunstbevegelser, delta på workshops,

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no