London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Westminster Abbey

Westminster Abbey
Ærverdige bygninger finnes det mange av i London, men de færreste kan måle seg med Westminster Abbey. Den berømte kirken ble reist på 1300-tallet og har gjennomgått flere stilforandringer siden den gang. Kirken er begravelsesplass for landets monarker og den fungerer også som kroningskirke. Westminister Abbey er en av de mer populære attraksjonene i byen som bør besøkes.

Madame Tussauds
Har du dilla på kjendiser eller ønsker deg et profilbilde der Johnny Depp holder rundt deg, så stikker du innom voksmuseet Madame Tussauds. De har avdelinger over hele verden, men utstillingen i London er en av de største. Her kan du se virkelighetstroe voksdukker av alle verdens kjente fjes!

Big Ben
Big Ben er kanskje verdens mest kjente klokke og selve ikonet på London for mange. Klokketårnet som er en del av Westministerpallasset, den rager 96.4 meter over bakken og er med det et ruvende landemerke i London. Er du på ferie i London kan du ikke la være å legge merke til Big Ben, klokken som med unntak av et par stopper har gått siden 1858.

Palace of Westminister
Palace of Westminister er et enormt kompleks som huser det britiske parlamentet. Palasset fyller en tomt på 32.4 mål, det huser også rundt 1000 rom og over 3km med ganger. Palasset er også kjent for det verdenskjente klokketårnet “Big Ben” som rager imponerende 98meter opp i luften.

Trafalgar Square
Plassen Trafalgar Square ble bygget til minne om det kjente slaget ved Trafalgar som fant sted i 1805. Trafalgar Square befinner seg i Westminister og er mest kjent for den 56 meter høye Nelson søylen. På toppen av søylen ruver en  5.5m høy bronsestatue av den britiske admiralen Nelson. Plassen blir ofte brukt til politiske demonstrasjoner og er gjerne sted for offentlige feiringer.

St. Pauls katedral
Den 108 meter høye St. Pauls katedralen ble tegnet av Cristopher Wren etter inspirasjon fra Peterskirken i Roma og byggingen startet i 1675. Wren fikk frie tøyler når han designet katedralen og det resulterte i en enorm kuppel som den dag i dag er et kjent landemerke som er synlig fra store deler av London. Før den eksisterende katedralen ble bygget har det opp gjennom århundrene befunnet seg fire andre katedraler på samme sted. Hvor av alle har blitt ødelagt på forskjellig vis. I år 962 ble katedralen blant annet ødelagt og plyndret av norske vikinger.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no