London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Besøk Notting Hill og Kensington

Det vestlige London og postnummeret W11 bringer tankene hen på drømmen om livet i det eksklusive, fasjonable og celebre området der omgivelsene er herlige og luftige. Her ligger det innbydende kaféer, designerbutikker, glamorøse restauranter og lukkede hager, og dette er det stedet i London det er størst sjanser for å møte på kjendiser.

Kensington-området er velhavende og en drøm for museums- og kunstelskere av alle slag. Bl.a. er det populære Victoria & Albert Museum, som er verdens største museum for kunst og kunsthåndverk fra hele verden, et trekkplaster. Muséet har en blanding av klassisk kunst og popkultur, og her kan du nyte brukskunst, design, mote og fotografier.

Notting Hill har skiftet fra bohemstil til veldig dyrt, og er nå et av de hippeste områdene i London. Her ligger rekkehusene side om side i lekre pastellfarger, og her finner du også Portobello Road, som er en morsom blanding av eksisterende butikker, boder og markeder samt kaféer og puber. Det er grønnsaksmarked hver dag, og om lørdagen kan du kjøpe antikviteter, gjenbruksvarer, vintage og brukte klær. Mange av gatene rundt Portobello Road har lekre spesialbutikker, gallerier og kaféer.

Notting Hill og Kensington har også flere grønne parker som innbyr til avslapning, turer, løping og sykling. Den mest kjente er den store Kensington Gardens, som er en vakker og velpleid park for alle. Det var dronning Victorias tyske mann prins Albert som fikk idéen til det store prosjektet, og i respekt for og til minne om ham ligger Albert Memorial i utkanten av parken.

I parken ligger også Kensington Palace, som er et smukt palé, hvor flere kongelige har bodd. Her er det skiftende utstillinger samt en fast om kongelig mote gjennom tidene, med håndverket og arbeidsprosessene bak.

Tett ved Kensington Gardens ligger Hyde Park, som er en større og mer rustikk park som har fungert som Henry den åttendes jaktmark. Det er derfor også et perfekt sted å leie en hest og ri. Til ære for Lady Diana, «folkets prinsesse», ligger det her en minnefontene, Princess Diana’s Memorial Fountain.

Er det varmt, kan du ta en kjølig dukkert i friluftsbadet Serpentine Lido midt i parken – og hvis det skal være litt romantisk, kan du leie en robåt i Serpentine-innsjøen. Siden Hyde Park er svært stor, avholdes det også rockekonserter, i tillegg til at det er et populært sted for demonstrasjoner.

En annen park er den flotte Holland Park. Den ligger tett på et av Londons dyreste områder, og det er derfor litt overraskende at du også finner et vandrerhjem her. Om sommeren kan du oppleve opera under åpen himmel, og ellers har parken aktiviteter for enhver alder, smak og interesse – for eksempel lekeplasser, en japansk hage, en orangeri med kunstutstillinger og kafé og restaurant.

Natural History Museum er en stor opplevelse for både voksne og barn med bl.a. den permanente dinosaurutstillingen og Earth-galleriet. Her kan du interaktivt få teste hvordan det er å være midt i et jordskjelv. Du kan også se samlingen av edelsteiner og mineraler fra hele verden samt et stykke av månen. Muséet er en stor og flott bygning som minner litt om en domkirke, og her er det opplevelser og underholdning samt rikelig av ting å undersøke og lære mer om. Natural History Museum er et must på en storbyferie i London.

Du kan også besøke Science Museum, som er et spennende vitenskapsmuseum for alle aldre med en blanding av teknologi, medisin og industri. Her er det mye som er interaktivt, og du kan for eksempel oppleve hvordan piloter flyr et fly via simulator. Du kan også se forskjellige oppfinnelser gjennom tidene, en modell av Apollo 11 som landet på månen, og Apollo 10-kapselen. Muséet har også en IMAX-kino, og avholder i tillegg Punk Science-kvelder, der vitenskap blandes med stand up.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no