logo350

Besøk Notting Hill og Kensington

Besøk Notting Hill og Kensington

Besøk Notting Hill og Kensington

Det vestlige London og postnummeret W11 bringer tankene hen på drømmen om livet i det eksklusive, fasjonable og celebre området der omgivelsene er herlige og luftige. Her ligger det innbydende kaféer, designerbutikker, glamorøse restauranter og lukkede hager, og dette er det stedet i London det er størst sjanser for å møte på kjendiser.

Kensington-området er velhavende og en drøm for museums- og kunstelskere av alle slag. Bl.a. er det populære Victoria & Albert Museum, som er verdens største museum for kunst og kunsthåndverk fra hele verden, et trekkplaster. Muséet har en blanding av klassisk kunst og popkultur, og her kan du nyte brukskunst, design, mote og fotografier.

Notting Hill har skiftet fra bohemstil til veldig dyrt, og er nå et av de hippeste områdene i London. Her ligger rekkehusene side om side i lekre pastellfarger, og her finner du også Portobello Road, som er en morsom blanding av eksisterende butikker, boder og markeder samt kaféer og puber. Det er grønnsaksmarked hver dag, og om lørdagen kan du kjøpe antikviteter, gjenbruksvarer, vintage og brukte klær. Mange av gatene rundt Portobello Road har lekre spesialbutikker, gallerier og kaféer.

Notting Hill og Kensington har også flere grønne parker som innbyr til avslapning, turer, løping og sykling. Den mest kjente er den store Kensington Gardens, som er en vakker og velpleid park for alle. Det var dronning Victorias tyske mann prins Albert som fikk idéen til det store prosjektet, og i respekt for og til minne om ham ligger Albert Memorial i utkanten av parken.

I parken ligger også Kensington Palace, som er et smukt palé, hvor flere kongelige har bodd. Her er det skiftende utstillinger samt en fast om kongelig mote gjennom tidene, med håndverket og arbeidsprosessene bak.

Tett ved Kensington Gardens ligger Hyde Park, som er en større og mer rustikk park som har fungert som Henry den åttendes jaktmark. Det er derfor også et perfekt sted å leie en hest og ri. Til ære for Lady Diana, «folkets prinsesse», ligger det her en minnefontene, Princess Diana’s Memorial Fountain.

Er det varmt, kan du ta en kjølig dukkert i friluftsbadet Serpentine Lido midt i parken – og hvis det skal være litt romantisk, kan du leie en robåt i Serpentine-innsjøen. Siden Hyde Park er svært stor, avholdes det også rockekonserter, i tillegg til at det er et populært sted for demonstrasjoner.

En annen park er den flotte Holland Park. Den ligger tett på et av Londons dyreste områder, og det er derfor litt overraskende at du også finner et vandrerhjem her. Om sommeren kan du oppleve opera under åpen himmel, og ellers har parken aktiviteter for enhver alder, smak og interesse – for eksempel lekeplasser, en japansk hage, en orangeri med kunstutstillinger og kafé og restaurant.

Natural History Museum er en stor opplevelse for både voksne og barn med bl.a. den permanente dinosaurutstillingen og Earth-galleriet. Her kan du interaktivt få teste hvordan det er å være midt i et jordskjelv. Du kan også se samlingen av edelsteiner og mineraler fra hele verden samt et stykke av månen. Muséet er en stor og flott bygning som minner litt om en domkirke, og her er det opplevelser og underholdning samt rikelig av ting å undersøke og lære mer om. Natural History Museum er et must på en storbyferie i London.

Du kan også besøke Science Museum, som er et spennende vitenskapsmuseum for alle aldre med en blanding av teknologi, medisin og industri. Her er det mye som er interaktivt, og du kan for eksempel oppleve hvordan piloter flyr et fly via simulator. Du kan også se forskjellige oppfinnelser gjennom tidene, en modell av Apollo 11 som landet på månen, og Apollo 10-kapselen. Muséet har også en IMAX-kino, og avholder i tillegg Punk Science-kvelder, der vitenskap blandes med stand up.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Søk her

Siste post

Relaterte innlegg

Choral Eveningsong St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor. Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00 Adresse: Ludgate

Les mer »

Historiske puber i London

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er

Les mer »