London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål
NRKs London-korresondent har bodd i byen i mange år, og han anbefaler følgende puber.

The White Cross. Adresse Riverside (of Water Line), Richmond, Surrey TW9 1TH.
Tube: District Line til Richmond.

The Eight Bells. Adresse: 89 FulhamHigh St, Fulham, London SW6 3JS.
Tube: District Line til Putney Bridge.

The Half Moon. Adresse: 93 Lower Richmond Rd. London SW15 1EU.
Tube: District Line til East Putney.

The Dove. Adresse: 19Upper Mall, Hammersmith, London W6 9TA.
Tube: District eller Picaddilly Line til Hammersmith.

The Old Thameside Inn. Adresse: Pickford Wharf, Clink Street, London SE1 9DG.
Tube: Jubilee eller Northern Line til London Bridge.

Londons eldste pub
Ye Olde Cheshire Cheese er en av Londons eldste puber, gjenoppbygd etter brannen i 1666.
Den serverer en berømt steak-and-kidney pie.
Vanskelig å finne hvis du ikke er kjent. Den ligger i en smal sidegate til Fleet Street. Spør deg for eller ta en taxi.
Her treffer du Mick, som har jobbet her i over 40 år.
Adresse: The City, 145 Fleet St. EC4, at Wine Office Court.
Tube: Circle eller Disrtict Line til Blackfriar Station.

Londons «kuleste» restaurant.
Ligger i Covent Garden, i teaterland i West End, like ved The Royal Opera House. Egner seg for ett måltid før eller etter teaterforestillingen. Hele restauranten er innredet med teaterkulisser. Stedet eies av tyrkeren Richard Niazi, som har bodd i London i over 30 år. Ofte ser du Rolls-Royce og Bentleys med privatsjåfører utenfor restauranten. Herr Niazi er nemelig eier av ikke mindre enn 112 biler, og bruker gjerne disse til å kjøre sine gjester hjem.
Adresse: Sarastro Restaurant, 126 Drury Lane, London, WC2B 5QG

Best på dameklær.
Zara slo konkurrenten og fjorårsvinner Topshop på målstreken. Den spanske kjeden har 500 filialer rundt i verden, og tre av dem ligger rundt Oxford Circus. Disse byr på alt fra etterligninger av de siste catwalk-slagerne til helt «vanlige» klær til en billig penge.
Zara, 333 Oxford Street, 242-248 Oxford Street eller 118 Regent Street.

Best på herreklær.
Det brede utvalget av kjente merkeklær er forklaringen på at herrene går for gode, gamle Selfridges i Oxford Street, som sies å være varehuset som har fornyet seg mest det siste året. Her er seks etasjer med siste mote og alt annet som selges kan.
Selfridges, 400 Oxford Street.

Beste marked.
Spitalfields Market har tradisjoner tilbake til 1680-årene og blir nå mer og mer trendy for hver uke som går. Her selges «alt», men markedet vinner konkurransen takket være alle de unge designerne som stiller ut sine klær, vesker, smykker osv.
Spitalfields, Commercial Street.

En dag med kanalbåt fra Edgware til Camden Market.
Little Venice er et kanalområde i sentrale London, nordvest for Paddington stasjon, i bydelen Westminster.
Det utgjør en del av området Maida Vale. der sørdelen omkring gatene Maida Avenue, Warwick Crescent samt Bloomfield Road (som innrammer Browning’s Pool), utgjør Lille Venice.

Omkring 1810 ble det gravd ut et basseng der Regent’s Canal og Paddinton-armen av Grand Union Canal møtes. Bassenget het opprinnelig Paddington Broadwater. Etter at kanalene hadde mista sin funksjon i byens varetransport, har bassenget tjent som fortøyningsplass for husbåter.

Området rundt bassenget ble stykkevis utbygd fra omkring 1825 med vakre edvardianske rekkehus og treetasjes leiegårder. Little Venice opptrer første gang som navn på et hus med utsikt til kanalen i Margery Allinghams detektivroman Death of a Ghost fra 1934. Etter krigen ble navnet adoptert av eiendomsmeglere som betegnelse på området, ettersom assosiasjonene til Venezia ble antatt å ha en gustig virkning på prisene. Det meste av grunnen i Little Venice har vært i kirkas eie som en del av Maida Vale-eiendommen. På 1980-tallet ble en del hus lagt ut for salg. Tomtene ble kjøpt av eiendomsselskaper og bebygd med leiligheter.

Kanalen ble åpnet i 1820, den gang som transportåre for et samfunn i rivende utvikling. Den gikk gjennom et frodig jordbruksdistrikt, som snart ble spist opp av storbyen. Ta en prat med en av de mange beboerne i husbåtene langs kanalen. De holder til der hele året, med postkasse på land, og blomster på båttaket – og ofte en skipskatt som stryker deg langs leggen.

En vandring i kanalområdet starter gjerne der kanalbåten legger fra, i havnen nedenfor Warwick Avenue. Det er for øvrig også navnet på T-banestasjonen nærmest kanalen. Det kan være smart å ta kanalbåten de snaue fire kilometerne opp til Camden Lock (sluse) og spasere tilbake. Eller du kan gå opp og spasere tilbake igjen.
Husk uansett på å bruke en time eller to på markedet i Camden. Her finner både store og små noe interessant. Langs kanalen ligger flere mektige og kostbare villaer, tegnet av blant andre den berømte arkitekten John Nash.

På veien går ferden gjennom Maida Hill Tunnel, forbi London Zoo og en flytende kinesisk restaurant før den ender opp i Camden. Tar du en rusletur inn i Regent’s Park, som båten seiler forbi, finner du Londons kanskje vakreste grøntområde. En båttur på kanalen må ikke bestilles på forhånd. Det er bare å møte frem og hoppe om bord. Det er flere selskaper i sving, blant dem Jason og London Waterbus Company. Noen av båtene serverer te eller en kald øl underveis.

Fra Little Venice er det bare 10-15 minutters spasertur til Abbey Road og den berømte fotgjengerovergangen der Beatles lot seg fotografere i 1969 – et must for mange musikkelskere.

Fra Oxford Street går buss nummer 6 helt til Warwick Avenue. Derfra er det to hundre meter å gå til kanalen. Du kan også ta tuben fra Piccadilly Circus eller Oxford Circus (Bakerloo line) til Warwick Avenue.

Ny attraksjon I London: Sky Garden
En, for min del, nyoppdaget attraksjon i London er Sky Garden. Mange begir seg til The Shard for å få en utsikt over byen, og betaler ca 300 kroner for en tur til toppen her.

Hvorfor ikke heller da bruke The Sky Garden?
Sky garden er gratis, og tar deg 37 etasjer opp på en innglasset botanisk hage med glass på alle kanter og en utrolig utsikt. Den berømte glasskuppelen over 20 Fenchurch Street er tre etasjer av utsøkt anlagte offentlige hager og Londons mest eksklusive sosiale rom, inkludert observasjon dekk og en utendørs terrasse.

Inngangen er gratis, men du må booke tid for besøk på forhånd på http://skygarden.london/plan-your-visit
Ta undergrunnen på Circle eller District Line til Monument. Herfra er det ett par hundre meter å gå til Sky Garden.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no