London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Kun én time fra London kan du oppleve noe av den beste historikken Sørøst-England har å by på – fra de to eldste katedralene i Storbritannia, til verdens mest komplette havneområde fra seilskutetiden.

Første stopp er Rochester, kun 35 minutter fra St Pancras. Rochester Castle har voktet en viktig krysning over Medway- elven siden 1100-tallet. I dag kan besøkende se det gjenoppbygde runde tårnet, som kontrasterer de opprinnelige rkant-tårnene fra det opprinnelige slottet fra Normannertiden. I slottets kapell er det installert et kapell som viser hvordan slottet så ut på 1300-tallet.

Rochester-katedralen er Englands nest eldste, grunnlagt i 604 e.kr. av Biskop Justus. Den nåværende bygningen stammer fra 1080 og ble et viktig pilegrimssted på 1200-tallet i kjølvannet av mordet på den skotske bakeren William of Perth. Liket hans ble brakt til katedralen, og det ble rapportert om mirakler ved graven hans. Rochester har også et kulturelt kvartal med et utvalg av kunst, håndverk og gallerier. Det er mange unike småbutikker og stilige kafeer langs de brosteinsbelagte gatene.

Charles Dickens nevnte kun London mer enn Rochester i verkene sine, og mange av bøkene hans står framme også i dag. I tillegg kan du besøke Dickens World. I Chatham har det historiske havneområdet vært i drift siden 1570. Det dekker over 80 hektar, og esteparten av de 100 bygningene og strukturene ble reist mellom 1704 –1855. I dag er Chatham verdens mest komplette eksempel på et havneområde fra seilskuteepoken. Chatham havnefront har et godt utvalg av restauranter i marinaen. På de lokale pøbbene bør ølelskere lete etter det lokale merket produsert av havneområdets Nelson-bryggeri.

En kort togtur tar deg videre til Canterbury. Skylinjen domineres av den fantastiske katedralen, som er Englands eldste. De gamle ruinene i St Augustines Abbey og St Martin’s Church utgjør sammen med katedralen Canterburys UNESCO-verdensarvsted. Selv om Canterbury har mye tradisjon, er det også en moderne og livlig by med luksushoteller, ne restauranter, vennlige pøbber og et bredt shoppingutvalg.

En ott måte å oppleve byen på er å gå langs de oppmerkede løypene eller bli med på en guidet gåtur i byens vakre gater, som alle har sin egen identitet.
Som et alternativ kan du ta en avslappende båttur langs Stour-elven. Herfra kan du beundre Canterburys vakre og historiske arkitektur med en fantastisk utsikt over byen som bakteppe.

Faktaopplysning
I 1579 grunnla det lokale parlamentsmedlemmet Richard Watts Rochester’s Poor Travellers House . Hensikten var å gi 1 natt gratis rom og forpleining til fattige reisende, en tradisjon som fortsatte fram til utbruddet av 2. verdenskrig. Åpent for besøkende

I Canterbury er det en plakett som markerer stedet hvor Grev Louis Zborowski i 1921-22 bygde to «racerbiler». Dette inspirerte forfatteren Ian Fleming til å skrive Chitty Chitty Bang Bang til sønnen Caspar i 1964. Fleming døde i Canterbury før boken ble utgitt.

Avstand til London
Det tar 35 minutter med Southeasterns høyhastighetstog fra St. Pancras til Rochester. Reisetiden til Canterbury er 1time.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no