London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Little Venice («Lille Venezia») er et kanalområde i sentrale London, nordvest for Paddington stasjon, i bydelen Westminster.

Omkring 1810 ble det gravd ut et basseng der Regent’s Canal og Paddinton-armen av Grand Union Canal møtes. Bassenget het opprinnelig Paddington Broadwater. Etter at kanalene hadde mista sin funksjon i byens varetransport, har bassenget tjent som fortøyningsplass for husbåter.

Området rundt bassenget ble stykkevis utbygd fra omkring 1825 med vakre edvardianske rekkehus og treetasjes leiegårder. Little Venice opptrer første gang som navn på et hus med utsikt til kanalen i Margery Allinghams detektivroman Death of a Ghost fra 1934. Etter krigen ble navnet adoptert av eiendomsmeglere som betegnelse på området, ettersom assosiasjonene til Venezia ble antatt å ha en gustig virkning på prisene. Det meste av grunnen i Little Venice har vært i kirkas eie som en del av Maida Vale-eiendommen. På 1980-tallet ble en del hus lagt ut for salg. Tomtene ble kjøpt av eiendomsselskaper og bebygd med leiligheter.

Fra Oxford Street går buss nummer 6 helt til Warwick Avenue. Derfra er det to hundre meter å gå til kanalen. Du kan også ta tuben fra Piccadilly Circus eller Oxford Circus (Bakerloo line) til Warwick Avenue.

Kanalen ble åpnet i 1820, den gang som transportåre for et samfunn i rivende utvikling. Den gikk gjennom et frodig jordbruksdistrikt, som snart ble spist opp av storbyen.

Ta  en prat med en av de mange beboerne i husbåtene langs kanalen. De holder til der hele året, med postkasse på land, og blomster på båttaket – og ofte en skipskatt som stryker deg langs leggen.

En vandring i kanalområdet starter gjerne der kanalbåten legger fra, i havnen nedenfor Warwick Avenue. Det er for øvrig også navnet på T-banestasjonen nærmest kanalen.

Det kan være smart å ta kanalbåten de snaue fire kilometerne opp til Camden Lock (sluse) og spasere tilbake. Eller du kan gå opp og spasere tilbake igjen. Husk uansett på å bruke en time eller to på markedet i Camden. Her finner både store og små noe interessant.
Vil du ta en båttur fra Little Venice til Camden Lock

Langs kanalen ligger flere mektige og kostbare villaer, tegnet av blant andre den berømte arkitekten John Nash. På veien går ferden gjennom Maida Hill Tunnel, forbi London Zoo og en flytende kinesisk restaurant før den ender opp i Camden.

Fra Little Venice er det bare 10-15 minutters spasertur til Abbey Road og den berømte fotgjengerovergangen der Beatles lot seg fotografere i 1969 – et must for mange musikkelskere.

 

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no