London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Hvis du er blant dem som elsker severdigheter, kultur og historie blir du ikke «arbeidsledig» i London. Vi har plukket ut velkjente og populære attraksjoner i den engelske hovedstaden.

Big Ben er navnet på klokken i tårnet på Westministerpalasset i London. Westminster huser hele det britiske parlamentet, og ligger på vestbredden av Themsen. Det tok over ett år å bygge den 96,4 meter høye klokken som sto ferdig i 1859. Under krigen overlevde den tyske flyangrep, og kun ved én anledning har den gått for sent. Desverre er Big Ben pakket inn for reparasjon i noen år framover.

I Buckingham Palace har Storbritannias kongelige bodd siden 1837. Palasset er åpent for turister og du får blant annet se paraderommene som utgjør hjertet i bygget åpent (kun på sommeren når donningen er på ferie i Edinburgh). Paraderommene er utsmykket med blant annet malerier av Rembrandt og noen av verdens vakreste møbler både fra England og Frankrike. Kjøp billetter på forhånd til Buckingham Palace.
https://tinyurl.com/833brzfx

London Eye – Europas største pariserhjul på hele 135 meter – ligger ved Themsen og sees absolutt best fra en av elvebåtene. Kjøp billett til London Eye på forhånd, unngå køen og få et fantastisk overblikk over London fra en av de tilsammen 32 gondolene.
https://londontownno.tixuk.com/…/london-eye-standard…

Tower of London finner du i nordsiden av Themsen. Borgen, eller Her Majesty Queen Elizabeth´s Royal Palace and Fortress som det egentlig heter – er kjent for å huse Englands kronjuveler. The White Tower og The Traitor´s gate er også verdt turen.
https://londontownno.tixuk.com/attractions/tower-of-london

British Museum er et av verdens største og mest anerkjente museer. Museet oppbevarer over 7 millioner gjenstander, og 50.000 av disse er utstilt over tilsammen 75.000 m2.
Museet åpnet i 1759 og kan skilte med mer enn sju millioner gjenstander. Rosettastenen – en svart granittblokk med skrifter fra oldtidens Egypt – er kanskje den mest kjente.
British Museum ligger på Great Russel Street i bydelen Camden. Best av alt: En tur på British Museum er gratis.

Madam Tussauds er så mye mer enn et voksmuseum. Med interaktive utstillinger, mulighet for å ta bilder med dine kjendisfavoritter, vil en dag her være en opplevelse for hele familien. Spar penger ved å kjøpe billetter til Madam Tussauds på forhånd, og ikke minst da unngår du den endeløse køen.
https://londontownno.tixuk.com/…/madame-tussauds…

Westminster Abbey er en av verdens vakreste kirker med en over 1000 år gammel historie. Dette er kirken hvor kongelige gifter seg, og hvor presidenter, statsministere og kjente forfattere står på gjestelisten.
https://tinyurl.com/ay39sddr

Wembley Stadium – verdens mest kjente fotballarena hvor Englands landslag spiller sine hjemmekamper. Wembley er også arena for FA-cupfinalen og Ligacup-finalen. Nye Wembley stadion ble åpnet i 2007, og kostet hele 789 millioner pund. Den har plass til 90.000 tilskuere og er med det Europas nest største fotballstadion – bare slått av Camp Nou i Barcelona. Det arrangeres omvisninger med besøk i blant annet garderobene. Du kan til og med holde i FA-cup-trofeet. PS Wembley stadion er det bygget i verden med flest toaletter – 3000.
https://londontownno.tixuk.com/…/the-wembley-stadium-tour

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no