London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

London på en weekend

London på en weekend, tips og råd

For de fleste av oss vil det være mest aktuellt med en weekendtur til storbyen. Tiden du har til disposisjon er knapp og det er lett for at du bare blir virrende rundt nede på Oxford Street uten mål og mening. Det viktige da er å planlegge godt!!

De dyreste flybillettene er fredag og søndag. Kan du feks. reise på torsdag kveld, og reise opp igjen med morgenflyet på mandagsmorgen, vil du spare mye penger på flyreisen din.
Litt avhengig av hva du foretrekker, men å tilbringe søndagen i Notting Hill er absolutt å anbefale. Etter lørdagens stress og mas med handling og løping i Oxford Street, er det godt med en rolig dag. Masse kafeer, puber og rolige restauranter minner den litt om Grunerløkka – bare ti ganger bedre.

Du bor på President hotell, vår absolutte bestselger og våre kunders favoritthotell.
Gangavstand til British Museum, Oxford Street og teatrene i West End. Stor engelsk frokost er med i prisen! Vi har lagt opp et stramt program, men spar gjerne noen av aktivitetene til din neste tur. Dette kan bli litt heseblesende for mange 😉
https://bit.ly/2ZvlLgi

DAG 1

09:30 London Eye:
Start utfluktene med en 30-minutters «flytur» i det gigantiske hjulet på Themsens sørbredde. Utsikten over storbyen er enestående, når du er på toppen ser du på en klar dag 40 km i alle retninger. Lønner seg å kjøpe billetter før du reiser, ellers kan det bli mange timer i kø.
Undergrunn: Westminster/Waterloo.
https://bit.ly/3ugXWqM

10:30 Båttur til Greenwich:
Vel nede fra «øyet» tar du båten til Greenwich. Den går fra Westminster Pier på Victoria Embankment. Spaser fra London Eye, kryss Westminster Bridge. Sving til høyre, så ligger båten like ved. Turen tar litt over en time.

12:00 Greenwich:
Nyt et par hyggelige timer i Øst-London. Start med verdensberømte «Cutty Sark», den lynraske klipperen. Se den gratis fra utsiden, eller betal for å gå om bord. Spaser gjennom Greenwich Park, og besøk Royal Observatory, still klokken etter tidskulen som faller på slaget 13.00.
https://bit.ly/2NoSAsT

På vei tilbake kan man nyte en pint på Cutty Sark pub, eller ta en lunsj på ett av spisestedene ved Greenwich Market – Londons beste kunst- og håndverksmarked. Åpent torsdag-søndag.

14:00 West End:
Ta Docklands Light Railway tilbake mot sentrum. Bytt til T-banens Jubilee Line på Canary Wharf og ta den til Green Park. Herfra er det en fin spasertur bort gaten Piccadilly mot Piccadilly Circus – der «hele London» møtes.

15:30 Te på Ambassadors Bloomsbury Number Twelve:
Noe mer typisk engelsk enn ettermiddagste finnes ikke. På Ambassadors Bloomsbury kan du velge mellom flere typer te, samt lekre smørbrød, søte kjeks og fristende kaker av mange slag. Kort spasertur fra President hotell.
https://bit.ly/3pyuau9

18:00 Covent Garden:
Gå kaloriene av etter ettermiddagste med en tur til Covent Garden, via Piccadilly Circus og Leicester Square.
Du er nå i hjertet av Londons underholdningsdistrikt, og i de gamle blomsterhallene kan du kjøpe alt mulig i de mange små bodene og butikkene.

20:00 Tid for middag:
Bestill gjerne bord på Mezzo i 100 Wardour Street – en av designguruen Terence Conrans flotte restauranter.
https://bit.ly/2NgKt1G

Ikke billig, men ikke av de dyreste heller. Vil du spise rimeligere, er gaten full av enklere steder.
Eller ta en tur til Charlotte Street, en «hemmelig» restaurantgate rett ovenfor Oxford Street – der koselige og bra restauranter ligger tett i tett.

23:00 Bar Italia:
Avslutt byturen med en cappuccino eller caffè latte på Londons mest kjente kaffebar i Frith Street – midt i Soho. Den er åpen døgnet rundt.

DAG 2

09:00 Notting Hill:
Spis frokost i trendy Notting Hill, gjerne på Electric Brasserie i Portobello Rd.
Ta en espresso, mums en bagel og kikk på verden. Etterpå kan du rusle på berømte Portobello Market, der du lett kan gjøre et kupp, kanskje på designerklær?

11:00 Tate Modern m/lunch:
Galleribesøk hører med i ferien. Tate Modern er det nyeste og mest oppsiktsvekkende London kan by på. Det er gratis, og det er åpent søn.-tors. kl. 10-18, fre./lør. kl. 10-22. Bygningen er verd et besøk i seg selv. Lunsj i restauranten på toppen anbefales – også på grunn av utsikten.
Undergrunn: Southwark/Blackfriars.

14:00 St. Pauls-katedralen:
Etter lunsj kan turen legges til den berømte kirken direkte fra Tate – over Millennium Bridge – en flott og moderne gangbro. St. Paul er et mesterverk av arkitektur og konstruksjon.
Ta turen ned i krypten, gå trappene opp til Whispering Gallery og opplev akustikken.
T-bane: St. Pauls.
https://bit.ly/2NK4KMC

15:00 Tower of London:
Her kan du beundre kronjuvelene, se de fantastiske middelalderbygningene og kjenne historien på nært hold.
Se Bloody Tower, Traitor’s Gate og de mer enn 90 inskripsjonene fra fortvilte fanger i Beauchamp Tower. Åpent alle dager.
T-bane: Tower Hill.
https://bit.ly/3sbC3XX

18:00 Chinatown:
Ta tidlig middag på en av restaurantene i den kinesiske bydelen midt i Soho. Maten er rimelig, og stort sett velsmakende. En anbefaling; Wong Kei, 43-46 Wardour Street.
T-bane: Piccadilly Circus.
https://bit.ly/3aGZxi1

20:00 På musikal:
Du har selvsagt bestilt billett til et av de utallige showene i «Teaterland».
Her går «Mamma Mia», «Operafantomet», «Les Misérables» og «Løvenes konge» Et musikalbesøk er et must på enhver London-ferie.
https://bit.ly/2NGYpld

22:30 Siste runde:
Avslutt to hektiske døgn med et glass eller to på nærmeste pub. Prøv gjerne The Salisbury i St. Martin’s Lane, eller The Ship i Wardour Street.
https://bit.ly/3qCb2MY

Aktiviteter
Det spørs hvor kjent du er, eller om dette er ditt første besøk. Jeg kan gi deg noen tips og advare deg mot noen feller, men det viktigste er at du har det hyggelig.
Du vil nok bli overrasket hvis du går i Oxford Street hvor mange norske stemmer du vil høre. London er ett yndet turistmål for normenn hele året.
De fleste vil nok starte dagen på Oxford Street for å se på folkelivet, men unngå å kjøpe for mye her. Det er dyrt!!
Let etter butikker med «outlets». Disse har spesialisert seg på merkeklær og merkevarer til en billig pris.
Ett meget godt alternativ til Oxford Street er Brick Lane i East End. Her finner du mange spennende butikker med litt andre priser.

En lørdag bør du absolutt sette av til Camden Town og Camden Market. Her vi du finne absolutt ALT, og kan være kjempeheldig med kjøpene dine.

Men du skal vel ikke bare shoppe? London er så mye mer enn det.
Madame Tussaud, Parlamentet, Big Ben, Downing Street No10, Westminster Abbey, Tower og War Museum.
Vil du litt ut av byen er det absolutt å anbefale en tur til Windsor, ca 1 times togtur utenfor byen. Her finner du Windsor Castle, kostskolen Eaton og Legoland.
https://bit.ly/3qDEdz7
https://bit.ly/2ZF4scB
https://bit.ly/2OQNaqR

Som normenn flest vil du vel også unne deg ett godt måltid?
I området rundt Lancaster Gate og Bayswater ligger mange gode indiske restauranter. I Chinatown ved Picadilly Circus finner du de asiatiske på rad og rekke.
Og vil du avslutte dagen perfekt med ett herremåltid bør du ta en middag på Blue Elephant i Fulham Road.
Du finner masse lunchkaffer over hele byen, men pubene har ofte også gode luncher.
https://bit.ly/2M7TCc5

Billetter
Det er ikke alltid like lett å skaffe seg biletter til teater eller fotballkamper.
Har du dårlig med tid, eller er været ubregelig er det kanskje greit å besøke et par av de største varehusene. De trenger nødvendigvis ikke alltid å være dyre, men den største fordelen er jo vareutvalget.
https://bit.ly/3qCKxXH
https://bit.ly/3k6i9ec

Handlegater
Hele Oxford Street kan jo egentlig benevnes kjøpesenter. Her ligger det store varehus, småbutikker og kjedebutikker på rekke og rad.

Er du NIKE-fan kan du jo gå amok i NIKE Town. Eller hvis du vil ha tradisjonelle klær finner du blant annet Hennes & Maurits flere steder.

Har du godt med penger å svi av, er Kensington High Street og Knightsbridge de rette stedene. Her finner du en mengde klesbutikker med vanlige klær og Haute cotour.

Covent Garden er også bra på klær, men her finner du også mange små spesialbutikker. Notting Hill kan være litt for turistifisert for mange. Men se litt nærmere på utvalget og du finner en del bra butikker med mote og interiør. Det etniske mangfoldet i bydelen gjenspeiler seg i vareutvalget.

Markeder
London har også et stort utvalg av markeder. Markedet er ikke bare en handleplass men en opplevelse i seg selv. Vareutvalget på et og samme marked kan være enormt. Du kan shoppe alt fra brukt og nytt, blomster, klær, frukt, grønnsaker, elektronikk, klokker, smykker osv. Selgerne gjør hele atmosfæren oppstemt, og du kan selv bidra til showet ved å prute. Alle prisene er ikke nødvendigvis faste!

Inne mellom shoppingen finner du alltid mat og drikke og kanskje en gatemusikant eller stand-up komiker. Åpningstiden og vareutvalget på markedene kan variere en del, så sjekk med på en turistinformasjon for siste nyheter. Som oftest er markende kun åpne i slutten av uken og på helgedager.

Portobello Road Market (Tube: Notting Hill Gate)
Petticoat Lane Market (Tube: Aldgate, Aldgate East eller Liverpool Street)
Brick lane Market (Tube: Aldgate East)
Spitalfields Market (Tube: Liverpool Street)
Colombia Road Market (Tube: Old Street)
Camden Market (Tube: Camden Town eller Chalk Farm)
Chapel Market (Tube: Angel)
Greenwich Market (Tube: Greenwich BR)
Covent Garden (Tube: Covent Garden)
Brixton Market (Tube: Brixton)
Bermondsey Market (Tube: Borough)

Det ultimate shopping paradis
Alle shopperes ultimate paradis må være Bluewater Shoppingmall. Europas største kjøpesenter kan holde deg i gang i flere dager, om du skal saumfare hele komplekset. Norske kjøpesenter blir som lurvete pølsebuer i forhold til dette gigantiske kjøpemekka. Kjøpesenteret ligger ca. 40 minutter med toget fra London sentrum.
https://bit.ly/2NJWsEM

Sluttord.
Ellers vil jeg anbefale deg å surfe rundt på sidene i vår blog å plukke opp ulike tips, eller hva du ønsker å få igjen for noen travle dager i byen.
Etter at jeg har besøkt byen utallige ganger gjennom mange år, vet jeg at du bør ikke legge opp for stramt program for du blir utrolig sliten av å gå rundt i asfaltjungelen. Ta deg pauser underveis – sett deg på en fortausrestaurant og bare nyt folkelivet.
OBS: Gå på do før du reiser til byen!! Er det noe London mangler så er det offentlige toaletter!!

https://bit.ly/3sbusJ8

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no