London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Skjermbilde 2016-04-05 kl. 09.29.03

Isle of Wight er en perfekt helårsdestinasjon som ligger mindre enn to timer fra London. Du kommer deg dit fra London med tog fra Waterloo og passasjerferge. Hvis du ønsker å seile dit på en unik måte, kan du prøve verdens eneste gjenværende luftputefartøy.

Den mest populære attraksjonen er Osborne, som ligger på øyens nordside. Dette var også ferieboligen til Dronning Victoria og Prins Albert. I dag er det English Heritage som vedlikeholder denne enorme og luksuriøse boligen og hagene. Fortene ved Isle of Wight gir et historisk innblikk i øyens strategiske rolle i forsvaret av Englands sørkyst gjennom historien.

Carisbrooke Castle stammer fra normannertiden og tilbyr årlig en levende historie til tusenvis av besøkende. Yarmouth Castle, Needles Old Battery og Fort Victoria er interessant for både personer som er interessert i militærhis- torie og tilfeldig besøkende.

Isle of Wight fikk nylig tittelen «Dinosaurøyen», og den har lenge vært blant Europas beste utgravingssteder for dino- saurfossiler. Kalkgeologien gjør at de er lette å finne. Det finnes et museum kalt Dinosaur Isle. I tillegg organiseres det turer hvor det letes etter fossiler, samtidig som deltakerne får med seg det beste av klippene og strendene langs kysten.

Den over 90 km varierte kystlinjen på øyen har et fantastisk utvalg av sand- og steinstrender. De røffe klippene, skjulte vikene og rene vannet gjør et strandbesøk til en obligatorisk del av besøket ditt. Øyen hevder også å være Storbritannias mest solrike sted!

Isle of Wight er en av Storbritannias foretrukne destinasjoner angående turgåing, og den har over 800 km med turstier. Den har også blitt kåret til en av verdens beste sykkeldestinasjon- er, og er vertskap for noen av Europas største gåtur- og sykkelfestivaler. Sykkelstien Red Squirrel går gjennom kystbygder, landsbyer, naturreservater og gamle skogområder, hvor du har mange sjanser til å se et meget sjeldent rødt ekorn.

Øyen har et meget godt rykte som festivalarrangør, og hele året er derfor fullspekket med disse. Den mest kjente musikkfestivalen er Isle of Wight-festivalen, i tillegg arrang- eres det arrangementer i verdensmusikk og jazz. Det største arrangementet er kanskje Cowes Week i august, en av verdens største seilregattaer med over 1000 båter og drøyt 100 000 tilskuere.

Det er lett å komme seg rundt på øyen, ettersom østsiden både har en moderne jernbane og en tradisjonell dampjern- bane. I tillegg er det et utmerket busstilbud, taxier og anled- ning til å leie elektriske sykler. Øyen har også en «hop on hop off»-tjeneste, hvor sykler kan medbringes. Det er et bredt utvalg av steder å besøke og ting å gjøre.

Avstand til London

  • Den gjennomsnittlige reisetiden fra London Waterloo, inkludert ferge, tar litt over 2 timer.
  • Toglinjen på øyen går fra Ryde Pier Head til Shaklin. I tillegg har Southern Vectis et meget godt busstilbud.

Beste besøkstid

  • I begynnelsen av juni for Isle of Wight-musikkfestivalen
  • I august for Cowes Week- regattaen

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no