London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Hartfield er en bitteliten by sør i England, men likevel strømmer folk til byen fra hele verden. Hvorfor? Svaret er: Ole Brumm
Hartfield var hjemstedet til forfatteren A.A. Milne, han som skrev bøkene om Ole Brumm, eller Winnie The Pooh som det heter på Engelsk. Flere av bøkene har utgangspunkt i landskapet rundt Hartfield og man får faktisk en Ole Brumm-stemning av å gå rundt i området. Men, for å være sikker er det selvsagt et Ole Brumm-senter i byen, Pooh Corner.
Det høres kanskje veldig turistifisert og kunstig ut, men Pooh Corner var faktisk veldig koselig. Det er selvsagt salg av Ole Brumm-effekter og souvenirer i alle fasonger og størrelser, men stedet har også en eventyrkrok for barna og en cafè med en idyllisk uteplass. Prisene var hyggelige, min lunsj var enn vegetar-Quiche og Te, som til sammen ikke koster mer enn 60 kroner.

Betjeningen var svært hyggelig i Pooh Corner og var behjelpelig med alle mulige spørsmål som tidtabell for bussen samtidig som de betjente butikken og fløy rundt mellom bordene og serverte. De selger også et kart som viser alle stedene i nærområdet som forbindes med Ole Brumm, og du kan spasere en tur på egenhånd.

Selv toalettet var spennende på Pooh Corner, med Ole Brumm i alle varianter på veggene. Man blir nesten sittende og lese selv etter at man er ferdig med det nødvendige. To the Loo, står det som anvisning til toalettet, det er sikkert helt tilfeldig, the «Loo» in The «Pooh» Corner, men litt småvittig.
Dette kartet som jeg nevnte er essensiellt hvis du vil se nærmere på Ole Brumm-stedene. De er ellers ganske dårlig skiltet og de er spredt utover området. Det står et skilt til Pooh Bridge, men jeg tror jeg kom omtrent halvveis da jeg ble veldig usikker på skiltingen. Det, sammen med at det var vått på bakken gjorde at jeg droppet turen, men det skal være en bru som er kjent fra bøkene.

Jeg tok i stedet en spasertur for å utforske resten av Hartfield. Det er en liten by, man må vel kalle det mer en landsby, med to tre puber og et par butikker. Jeg tror ikke det bor stort mer enn et par hundre mennesker i selve landsbyen, men det er mange gårder rundt, så nøyaktig innbyggertall vet jeg ikke. Den eneste store attraksjonen utenom Pooh Corner er en slakterbutikk i den andre enden av landsbyen. Den var både stor og spennende og solgte lokale varer.
Ellers er Hartfield et fint sted å oppleve engelsk landsbyliv, for her var alt man forventer og/eller har sett på TV, en landsbykirke, et lite samfunnshus og landsbyen er omgitt av landsbruksarealer, åser og skog i alle retninger. Det eneste som bryer idyllen er nærheten til Gatwick flyplass, så du ser og hører en del flytrafikk, men det var ikke veldig plagsomt. Faktisk er luftrommet så travelt over Sør-England at du kan oppleve å se flere fly på en gang på himmelen!

Hartfield ligger langt fra det meste og den enkleste transporten er nok egen leiebil fra f.eks Gatwick flyplass, som er 40 minutters kjøring unna. Nærmeste togstasjoner er i East Grinstead eller Tunbridge Wells, der du må skifte over til lokalbuss, som går cirka en gang i timen. Begge de nevnte togstasjoener har mange daglige direkte tog til og fra London. Det var veiarbeid når jeg besøkte Hartfield som gjorde at jeg ble satt av et stykke utenfor landsbyen og måtte gå resten av strekningen, men buss-sjåfører var veldig service-vennlig og viste og forklarte hvor jeg skulle gå. På tilbaketuren måtte jeg flagge ned bussen der jeg stod, for det var jo ikke noe buss-stopp, men også det var ikke noe problem. Antagelig stopper bussen midt i landsbyen neste gang!

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no