London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Å tilbringe noen timer i en – eller flere – av Londons grønne lunger er noe som burde stå på timeplanen for ethvert besøk til byen. Enten du satser på de store og kjente parkene, eller de mange og mer lokale parkene i de ulike bydeler og nabolag, kommer du helt sikkert til å finne din favoritt – helt uten å måtte ta frem lommeboken. Og som man sier; det beste i livet er jo faktisk gratis.

1. Hyde Park

Londons kjente og kjære Hyde Park er en av de største byparkene i verden. Parken er hjem til over 4000 trær, en stor innsjø, enger, vakre blomsterhager og en lekeplass barna aldri har sett maken til.

Her kan du sole deg, svømme, padle, sykle, spille tennis, ri på hester og kjøre skateboard. Eller bare rett og slett sitte i gresset og glemme at du befinner deg midt i storbyen.

Parken har også to restauranter hvor du kan innta alt fra en tre-retters middag til en kopp kaffe om det er det du ønsker. Ikke gå glipp av vakre Serpentine Bridge, Diana Memorial Fountain og sist, men ikke minst, Speaker’s Corner.

2. Hampstead Heath

Hampstead Heath som ligger nord i London er det perfekte sted å besøke om du skulle trenge en liten pause fra storbyens kjas og mas. Her finner du skogsområder, enger, små innsjøer og massevis av grønt gress og flotte piknik-områder. Parken har vært inspirasjon til mange sanger, bøker og også filmer, og befinner du deg her på en varm sommerdag, ja da kan det være fristende å ta en dukkert i en av Hampstead Ponds.

3. Regent Park

Denne parken, som ble designet i 1811, er det største utendørs sports- og friluftsområdet i London. Her kan du spille fotball, softball, rugby og cricket – for å nevne noe.

Gå ikke glipp av den vakre rosehagen og London Zoo, som du også finner her. (OBS: Dyrehagen er ikke gratis.)

Utendørsteatret har forestillinger nesten daglig fra mai til tidlig i september.

4. Battersea Park

Battersea Park ble åpnet av Dronning Victoria i 1858, og er absolutt et sted du burde besøke når du befinner deg i London. Her finner du – blant annet – et kunstgalleri (The Pump House), en dyrehage, en innsjø man kan kjøre båt på, en lekeplass og hemmelige hager.

5. St. James’ Park

Denne parken, med kongelig, politisk og litterær tilknytning, ligger i hjertet av London, og like ved Buckingham Palace.

Få med deg matingen av pelikanene, som skjer hver dag klokken 14.30, og om du reiser med barn, er lekeplassen verdt et besøk.

6. Victoria Park

Midt mellom øst- og vest-London ligger Victoria Park, som opprinnelig var en kongelig park, men ble gjort offentlig i 1887. Lekeplassen her er viden kjent og du finner også dyr som dådyr, gjess og ekorn i parken. Om du er i London for å feire Halloween en gang, bør du få med deg fyrverkeriet fra denne parken.

7. Holland Park

Holland Park har en lang og spennende historie, og er en av Londons absolutt mest populære grønne lunger. Midt i parken finner du Holland House, som på 1800-tallet ble et møtested for politisk og litterære aktivister – Lord Byron brukte å være innom. Herskapshuset ble mye ødelagt av bomber under 2. Verdenskrig, men parken rundt er absolutt verdt et besøk. .

8. Kensington Gardens

Denne parken, som er hjem til Kensington Palace – hvor Prins William og Prinsesse Kate bor – er dekorert med flotte trær og vakre blomsterhager. Her finner du også den vakre italienske hagen, den kjente Peter Pan-statuen og galleriet Serpentine Gallery. Det finnes også to lekeplasser inne i parken.

9. Greenwhich Park

Greenwich er den eldste av de kongelige parkene i London. Parken er hjemmet til en flokk med vakre dådyr som gresser her og er et yndet fotoobjekt for besøkende. Fra toppen av høyden i parken har du en fantastisk utsikt ut over Themsen og sentrale London.

Parken er også en del av Greenwich World Heritage Site.

10. Primrose Hill

Primrose Hill er et høydedrag på nordsiden av Regent’s Park og hjem til mang en kjendis, som blant annet Lily Allen, Agyness Deyn, Daniel Craig, Sienna Miller, Kate Moss og Jamie Oliver. Her er husprisene astronomiske, noe som sikkert har med både de kjente naboene og utsikten over hele London å gjøre.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no