London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

1066 Country stammer fra tilknytningen til Slaget om Hastings i 1066 når normannerne beseiret de engelske styrkene og endret England for alltid. Dette året markerer det 950-årsju- bileet for slaget, og det er planlagt en rekke arrangementer.

1066 Country består i dag av byene Battle, Bexhill, Hastings, Pevensey og Rye. Området er blant de vakreste og mest historiske delene av kystområdet i Sussex.
1066 Country har også utviklet et utmerket rykte som et sted hvor man kan nyte god mat og drikke. Selv i løpet av den normanniske erobringen var Hastings et blomstrende fiske- og handelssentrum, og den opprinnelige havnen ligger dypt under dagens sentrum. I dag har Hastings den største strandfiskeflåten i Europa, noe som betyr at området spesialiserer seg på fersk sjømat, som går rett fra båten til tallerkenen i løpet av noen få minutter.
Det gamle fiskerkvartalet heter Stade, og befinner seg under klippen hvor det er en labyrint av små båthus. I nærheten ligger Jerwood-galleriet, som huser en prisbelønt samling av britisk kunst fra det 20. 21. århundret. Gallerikafeen har en terrasse med en fantastisk utsikt over stranden og en meny med delikat sjømat.

Hvert år arrangeres det flere store matfestivaler, hvor den mest kjente er Hastings Seafood & Wine Festival i september. Her kan de besøkende kose seg med deilig sjømat, lokale viner, gateunderholdning og live-musikk. Festivalen er konsentrert rundt The Stade og Rock-a-Nore Road i hjertet av gamlebyen, men flere bevertningssteder i Hastings kaster seg også på bølgen med spesialmenyer og underholdning.

Festivalområdet og salgsteltene på The Stade ved de historiske båthusene huser en rekke aktiviteter som fokuserer på mat og vin med den hensikt å tilby sjømat- og vin til personer som ønsker å prøve noe annet.

Rye Bay Scallop-uken i februar er en veldig god grunn til å besøke den vakre sjølandsbyen Rye, som har et flott utvalg av gamle hus, antikvitetsbutikker og en vakker havn. Muslingfestivalen består av en uke med smaksprøver,
kokeklasser, presentasjoner og live-musikk. Muslinger serveres på mange forskjellige måter i lokale restauranter, hoteller og kafeer. Rye arrangerer også en Villsvinuke om høsten. Det finnes mange ville villsvin i skogene rundt Rye, og byen feirer dette med et omfattende program med arrangementer og menyer som inkluderer pudding, kjøtt, pølser og stuinger!
Rye huser også Webbe’s Cookery School, en nyskapende sjømat- og vinskole hvor du kan lage lokal mat og deretter kose deg med den fantastiske lunsjen du har tilberedt!

1066 Country har også klimaet og jorden som produserer de fineste vingårdene i Storbritannia, som Seddlescombe og Carr Taylor, som spesialiserer seg på sprudlende viner.

Avstand til London
Det er lett å nå 1066 Country fra London ettersom det tar mindre enn to timer med tog fra Charing Cross eller London Victoria med Southern eller Southeastern Railways.

Faktaopplysning
I løpet av de siste 1000 årene har England kun blitt invadert én gang – av normannerne som vant slaget ved Hastings i 1066.

Hastings og Rye er to av de fem originale havnene som ble etablert på 1100-tallet som hvert år pliktet å levere 57 skip som skulle stå til kongens disposisjon 15 dager hvert år. Til gjengjeldelse fikk byene forskjellige privilegier, som skattefritak

Beste besøkstid
I september for sjømat- og vinfestivalen i Hastings. I februar for muslinguken i Rye Bay

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no