London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Regents Canal

Regents Canal er en grønn lunge som strekker seg gjennom hele London, fra Paddington til Docklands. Du kan selvsagt benytte båt, men til fots gir kanalen også en gratis og spennende pustepause fra storbyen rundt.

Kanalen er mange kilometer lang og det er mer eller mindre mulig å gå hele veien, med unntak av noen tunneler. Jeg valgte å gå ned i kanalen ved Camden, der man blant annet finner et større sluseanlegg, Camden Lock. Her er det også masse liv rundt kanalen, med cafèer og restauranter og selvsagt markeder, som Camden er berømt for.

Det er faktisk ikke helt enkelt å finne ut hvordan man kommer seg ned på kanalnivå, for inngangen er gjemt bak et lite marked fullt av boder og spisesteder og du må gå slalåm mellom alle varene og spisegjestene. Forsåvidt trivelig med marked, men nå var det ikke helt derfor jeg kom hit denne gangen.
Heldigvis så er jo kanalen relativt tydelig i landskapet og etter hvert kom jeg innpå stien som går ved siden av kanalen. Denne stien ble nok brukt av både slusevoktere og hester i sin tid, men i dag så er det en mer eller uavbrutt spaservei eller joggevei ganske sentralt i London. Du trenger ikke gå mange meterne fra Camden før roen senker seg.
En ting som er spennende med denne stien er at den ikke er bygd som gangsti, den dukker under alle bruene og i noen passasjer er det bare såvidt plass til to personer ved siden av hverandre. Det ligger kanalbåter både her og der og det er mange som bor i slike. Det er fullt lovlig og gratis, men har du ikke fast plass må du flytte båten en gang i uka. En fast plass koster selvsagt mye penger og så er det litt kaldt om vinteren, kanskje?
Det er også overraskende lite utbygd langs kanalen. Nå er det jo tett i tett med aktiviteter ved Camden, men på min vei vestover mot Regents Park var det ingen cafèer eller butikker og det var faktisk ikke så mye folk som var ute og gikk heller. Nå kan jo årsaken til det være at det er november, men været var fint i alle fall.
Det bor folk langs kanalen og jeg kan glatt tenke meg at dette er dyre boliger. Noen er helt nye leilighetskompleks med veranda helt nede i kanalkanten, mens andre hus tydeligvis har stått der lenge, kanskje helt siden kanalen ble bygd. Det er også tydelig at det bor folk i noen av kanalbåtene, som av og til er både fargerike og hjemmekoselige, utenpå i hvert fall, jeg var jo ikke inne i dem.

Det er ikke veldig langt å gå fra Camden til Regent Park så dette er en tur som alle kan ta.

Men, vær oppmerksom på at du ser ikke parken nede fra kanalen, selv om den går tvers gjennom parken. Skal du i selve parken må du gå opp en trapp, for eksempel den som ligger like ved den kinesiske båten, som ikke overraskende er en kinarestaurant. Det var den første cafèen jeg så siden Camden, men det skal være flere bortover.

Du kan gå flere områder av denne kanalen, og mange anbefaler Little Venice ved Paddington Station. Der ligger det mange husbåter, særlig om sommeren. Ikke alle delene av kanalen er like fine, men bruken av stien sprer seg utover og det har dukket opp flere cafèer og butikker både på og ved kanalen i de siste årene. Hvis du vil starte ved Camden Lock, så er Camden tbane-stasjon bare 5 minutter unna, på Northern Line.

Vil du heller bruke kanalbåt på noe av strekningen, kan vi anbefale London Waterbus.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no