Kategoriarkiv: Shopping i London

Vi anbefaler hvor du gjør den gode handel

Skjønnhet kommer ikke bare innenfra

Hudpleieproduktene som redder flyturen din hjem.

Hvorfor drasse på hundrevis av hudleieprodukter hjemmefra, når du kan få alt du trenger og mer til i London? Gjør plass i kofferten for produktene som ifølge Aesop skal gjøre godt for både kropp og sjel.
Veletablerte Aesop lokker med lekre produkter for hud, hår og kropp, av høy kvalitet, spessielt tilpasset deg på reisefot. Aesop har reisekit for enhver passasjer som ønsker seg system i toalettmappen, men også mer økonomiske krukker på 200 ml.Produktene er en blanding av plantebaserte og laboratorielagede ingredienser av høyeste kvalitet, og Aesop tilbyr prosuktene du ikke finner andre steder.
Aesop Borough Market, 5 Park Street.  www.aesop.co.uk/uk
Også avdeling i Covent Garden, 7 King Street Islington
Åpent mandag 11.00-17.00, tirsdag-fredag 10.00-18.00, lørdag 09.00-17.00
PS. Prøv også Shu Uemura, 24 Neal Street, Covent Garden eller The Organic Pharmacy, 36 Neal Street, Covent Garden

Shopping gater i London

BOND STREET
Bond street er designergaten, hvor du finner designerbutikkene. Det er her stjernene ser og blir sett. Her finner du kjente designere som Donna Karen, Prada, Louis`Vuitton, Chanel, Nicole Fahri, Armani, Versace og Ralph Lauren.
Den tradisjonelle engelske stilen finner du på Mulberry og Burberrys nye varehus.
På gatevandring i Bond Street, finner du den mindre kjente gaten South Molton Street. Her finner du enhver form for skotøy som er mulig å oppdrive. Finner du det ikke her – finnes det ikke!!

Du bør også få med deg Brown og Labels for Less hvor du kan finne designerklær til både han og henne, noen av dem til sterkt reduserte priser.

Antikviteter finner du også i denne gata. Sothebys, det verdenskjente auksjonshuset, har utstillingslokaler i Bond Street. Her er det åpent for publikum hele uken.
Du finner også Bond Street Antique Center i denne gaten.

Mer eksklusivitet finner hos Cartier, Tiffany, Asprey og Garrard. Her finner du juveler, klokker og andre eksklusive gaver.

CARNABY STREET
Denne gaten var sentrum for «The swinging London» på 60-tallet. Nå er gaten kjent for sine blomsterbutikker og caps butikker. Gaten har over 140 butikker, barer og restauranter.
Du finner også kjente merkevarebutikker som Carhartt, Diesel og Cinch her.
Hvis du foretrekker en mer «ad hoc» stil hva gjelder klær, kan vi anbefale The Dispensary.

CHELSEA
De fleste engelskmenn kan bare drømme om å bo i dette området som omfatter bla. Kings Road og Sloane Square.
I dette området finner du også High Street, ett mekka for fashion. Her finner du bla Johnsons som selger 50- og 60-talls inspirerte klær.
I Sloane Square finner du Ben de Lisi`s butikken som tilbyr det elegante aftenantrekket, eller Philip Treacy som har betjent de rike og berømte i en menneskealder.
Lulu Guiness holder til i Ellis Street og tilbyr vesker. Emma Hope tilbyr eksklusivt fottøy for damer.

COVENT GARDEN
Ett besøk i Covent Garden er ett must, både om du er innteressert i shopping, sightseeing eller vil oppleve karneval stemning. Markedet her har dominert området helt siden middelalderen. Markedet har ekspandert jevnt de siste 100 år, og var tidligere byens viktigste frukt-, blomster- og grønnsaksmarked. I våre dager finner du ett uttall av butikker, boder, restauranter og gate opptredner.
I dette området finner du også endel ekslusive forretninger som Oasis, French Connection, Hobbs og Marks&Spencer. Du finner også Mango i Neal Street, en spansk butikk med ultramoderne klær til et moderat prisnivå. På andre siden av gaten finner du også Neal Street East, en butikk med Orientalske og Sør Amerikanske gaveartikkler, klær og leker.

For mannen er Floral Street ett eldorado. Her finner du skreddere som Paul Smith og Uth som tilbyr klær til alle årstider. Liker du Hawaiklær – er stedet Robot. Foretrekker du designerklær er stedet Agnes B. De har klær til både han og henne fra franske designere, men det må være svart eller hvit!
Covent Garden er også stedet for brukte klær. Sjekk på Blackout II på Endell Street eller The Loft i Monmouth Street.

KNIGHTSBRIDGE
Den mest kjente butikken i dette området er Harrods. Denne butikken ble anlagt i 1849, men drar fremdeles inn store folkemengder med sine over 3000 avdelinger og 3000 ansatte.
For moteløven finnes også muligheter i området. I Sloane Street finner du motehus som Christian Dior, Chanel, Prada og Gucci. Du finner også både Armani og Alberta Ferretti i dette området.

OXFORD STREET
Dette er vel gaten de fleste forbinder med London. De fleste starter nok også sin runde i sentrum i Oxford Street. Her er det årlig over 200 millioner besøkende og mer enn 300 butikker. Det er ikke uten grunn at dette er byens travleste gate.
Det er vanskelig å plukke ut noen enkltbutikker i denne gate. Her finner du alt. Gaten må bare oppleves, men vi bør vel nevne noen av verdens største platebutikker som ligger her, både Virgin Megastore og HMV. Musikk er ikke spessiellt billig i London, men utvalget kan ikke sammenlignes med noen norsk butikk. Her er nye direkteimport og mye eksklusivt for en samler.

REGENT STREET
Regent Street er stedet for deg som liker vindus shopping. Her finner du alt fra leketøy og motetøy til fabrikker og mat. Den mest kjente forretningen er Liberty, som ble grunnlagt i 1875. Her finner du arbeider av designere som Mui Mui, Anya Hindmarch og Yohji Yamamoto. Du finner også avdelinger med vesker og lærvarer. Liberty er også kjent for sine vindusutstillinger til jul.
Dameklær finner du på Laura Ashley, Episode eller hos Racing Green.

Shopping Notting Hill London

Er du i London, så gjør som Julia Roberts i filmen «Notting Hill». Spander en dag i denne lille åsen der de rike lever side om side med de kuleste fattige.

Julia Roberts spiller en filmstjerne på handletur i området rundt Portobello Road i Notting Hill. Også i virkelighetens Notting Hill er sjansen stor for at du vil løpe på en kjendis eller to. Madonna, Jack Nicholson, George Michael og Liam Gallagher er bare noen av dem som er observert her.
Gwyneth Paltrow feiret bursdagen sin på hypertrendy Pharmacy restaurant, og Stella McCartney, John Cleese og Damon Albarn bor her.

Det gjør også Richard Curtis, som har skrevet manus og er produsent for filmen «Notting Hill». Handlingen er lagt til bokhandelen der Curtis selv er stamkunde, og som Hugh Grant driver i filmen.
Mens den virkelige bokhandelen har vært en suksess, er Hugh Grants bokhandel et rotehull som går med underskudd.

Lekeplass for de rike

Fra å være et område der ingen velsituerte mennesker ville sette sin fot for 20 år siden, har Notting Hill blitt en lekeplass for de rike. Kunstneriske pengelense folk flyttet inn, etterfulgt av rikmannsbarn som tilbrakte et par ville år her, før de slo seg til ro. Etter hvert ble hus pusset opp, og de dyre butikkene flyttet inn.

Nå er innbyggerne bekymret for at det som gjør området interessant – blandingen av forskjellige folk og rare butikker – vil forsvinne med stigende huspriser. Og at folk, som dem du møter i filmen «Notting Hill», ikke lenger vil ha råd til å bo her.

Nå blir nemlig eiendomsmeglere i Notting Hill ringt opp av amerikanere som har sett filmen, og ønsker seg store luftige leiligheter etter amerikansk format, med utsikt til Buckingham Palace. Men det finnes ikke her. Bydelen har Londons typiske høye, tynne «townhouse» fra midten av forrige århundre, beliggende på en «hill» de fleste nordmenn ville kalle en slak bakke, uten noen utsikt å snakke om.

Designerne har flyttet inn i det dyre området nær Notting Hill undergrunnsstasjon. I den andre enden av Portobello Road lever folk fortsatt i enklere kår. Dette er den enden de fleste turister ikke finner.

Her oppe ligger den lille franske bistroen Marche aux Puces (Loppemarked), med sine lokale stamgjester, som Hilal. Han tilbringer dagene her med å lese poesibøker han har kjøpt i bruktbokhandelen ved siden av. I sidegaten Golbourne Road ligger antikvitetsbutikker, marokkanske matbutikker, portugisiske kafeer, fiskebutikker og en moske i herlig blanding.

Rik på karakter

Og på hjørnet ligger Portfolio, postkortbutikken som ble brukt som restaurant i «Notting Hill». Her kan man også treffe på stedets egen taxisjåfør, som bare kaller seg Chinaman, og bor i Mercedes’en han kjører.

– Jeg måtte velge mellom hus og bil, og da ble det bil først, sier han.

Butikken RR Thackeray har solgt dyremat siden 1862, men det mest spennende med Reginald Raymonds butikk er det den ikke selger: et utrolig utvalg av gamle leker som fyller opp mesteparten av butikken.

– Jeg fikk navnet fordi faren min ville ha et navn med initialene RR, det samme som Rolls-Royce, sier Reginald Raymonds.

Det er ikke bare Julia Roberts og Hugh Grant som har filmet i Notting Hills gater. Den dagen VG er på besøk, er det også filming på gang. I et veikryss midtveis i Portobello Road holder den kjente britiske skuespilleren Brenda Blethyn på å regne bort.

Noen av de innfødte begynner å bli mektig lei av at filmfolk tar seg til rette. Det går en historie fra opptakene til «Notting Hill»:
Rikt og rart i Notting Hill. Rike og fattige lever side om side i denne byen. Denne mannen bor i bilen. Foto: Jan Johannesen
De skulle skyte en scene i Portobello Road, og alt var klart. Idet de skal til å begynne, drønner musikk ut fra et åpent vindu. Etter at alle forsøk på å forhandle med mannen ikke fører frem, blir Julia Roberts sendt opp, og lykkes i sine overtalelser. Men da de forsøker på nytt, skrur naboen igjen volumet opp – med beskjed om at han ikke akter å skru av før han har hørt satsen ferdig. Notting Hill er en bydel rik på karakterer.

Shopping i Notting Hill

Brukt og antikk til en rimelig penge i nordenden av Portobello Road og sidegaten Golbourne Road. Prøv The Antique Clothing Shop.

Klær og antikviteter for fete lommebøker i Westbourne Grove. Klesdesigneren Paul Smiths nye butikk bør besøkes. The Cross i Portland Road har godt utvalg i pashminasjal for den som synes «alle» har kashmir, og at fire tusen kroner er en grei pris for et sjal.

Spise ute i Notting Hill

Området har et utall puber og restauranter, mange mellom Portobello Road og Westbourne Park Villas, som ligger helt oppe ved Royal Oak undergrunnsstasjon. Det lønner seg å bestille på forhånd.

Mest for damer i London

Cheval Place er en unnselig gatestump i London, der motebevisste kvinner kan gjøre røverkjøp på nesten nye moteklær fra verdens mest berømte designere.

Hvis du er motebevisst så vil du bli bortskjemt av utvalget. For topp mote gå til Knightsbridge eller Bond street. Det er ikke en eneste større motedesigner som ikke eier en «flagship shop» i et av disse områdene; Gucci, Armani, Tommy Hilfiger, Prada, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Vivienne Westwood, Versace – de er alle der. Hvis du foretrekker «street fashion» så prøv Covent Garden eller Foubetts Place (bak Carnaby street), der du finner etablerte britiske designere som Paul Smith samt dusinvis av hippe «unge butikker» som the Duffer of St. George eller Fletcher.

London har mange områder son har spesialisert seg innen en genre. Soho for eksempel har en mengde bitte små butikker som selger mat og delikatesser fra hele verden. Charing Cross Road er kjent for alle sine bokbutikker som enorme Foyles.

Ikke glem London’s mange markeder når du ser etter noe uvanlig. eller vil prøve å gjøre et kupp.

Hvis ikke noe av det overnevnte appellerer kan du alltid prøve Harrods – de fleste havner der før eller siden.

Department Stores
Army & Navy
101 Victoria Street
London SW1E 6QX
Tel: 0171 834 1234

Fenwick of Bond Street
63 New Bond Street
London W1Y
Tel: 0171 629 9161

Conran Shop
81 Fulham Road
London SW3
Tel: 0171 589 7401

55 Marlybone High Street W1
Tel: 0171 376 2448

Regent Street
Dickins and Jones
224 Regent Street
Mega-shop devoted to fashion and beauty.

Liberty
0171 734 1234
This faux-tudor store has successfully over-the-top character in its worn oak and starkly modern interiors as well as its goods. Famous for its textiles and fabrics – a mix of exotic imports and its own rather twee designs – the store now also has a reputation for stocking the funkiest classiest fashions and accessories in London.

Picadilly
Sogo
7th Floor, Haymarket House, 28 Haymarket SW1.
Japanese haven for luxurious brands – men’s and women’s wear, gifts and china.

Fortnum and Mason
0171 734 8040
181 Piccadilly
Stately old store to purr around and buy excellent foodie gifts and life’s little essentials like imported teas, chocolates, wines and tinned grouse. Table and clothes collections too.

Knightsbridge
Peter Jones
Sloan Square
Part of the excellent John Lewis department store chain.

Harrods
87 Brompton Road, SW1
This department superstore, certainly the most famous in Britain, maybe the Universe, is breathtakingly extravagant in its flash cash décor and departments stocked with every conceivable luxury. The famous food halls are worth a whirl.

Harvey Nichols
109 Knightsbridge SW1
Harvey Nicks has evolved from being the store where Sloanes went to have their tiaras polished or to buy a kilt to the most leading edge contemporary fashion store in Britain for men and women. It is now synonymous with style; its directional and it’s sexy. The fifth floor combines posh nosh bar and restaurants with a food hall.

 

Fashion
Muji
157 Kensington High Street
London W8
Tel: 0171 376 2484

Hermes
173-176 Sloane Street
London SW1x
Tel: 0171 259 5091

Red or Dead
41-43 Neal Street
Covent Garden
London WC12H
Tel: 0171 397 7571

Sally Parsons
15 Bute Street
London SW7 3EY
020 7584 8866
and
610 Fulham Road SW6 5RP
Tel: 020 7471 4848

A la Mode
36 Hans Crescent
London SW1
Tel: 020 7584 2133

MaxMara
153 New Bond Street
London
Tel: 0171 491 4748
and
32 Sloane Street

St. Christopher Place

Whistles
0171 487 4484
Contemporary womenswear.

Oxford Street
Selfridges
Oxford street?s most famous shop is Selfridges, a vast department store near Bond Street tube station. The shop was built in 1909 by the American Gordon Selfridge, and was the biggest shop in Britain.
The shop is so large that a printed floor plan is available near the entrance to help you navigate around.

Top Shop/Top Man
0171 636 7700
214 Oxford Street
DJ’s whip up the music blasts while the young-at-heart cruise packed rails of inexpensive, fashion-conscious clothes.

 

Designer Labels

Barrett Street

Jigsaw
0171 491 9169
Classic, contemporary women’s clothing and accessories with a design-led appeal

Gees Court

Paddy Campbell
0171 493 5646
Original English womenswear with classic references.

Prohibito
0171 409 2769
Designer labels for men and women.

Changing Room
0171 408 1596
Ladies designer fashions, including Ally Capellino, Issey Miyake, and Workers for Freedom

Mulberry
0141 493 2546
English clothing and accessories.

St. Christopher Place

Vicky Martin
0171 486 1102
Fab designs from this young British designer.

Droopy and Browns
0171 486 6458
Beautifully designed suits and special occasion wear, and a fantastic selection of hats.

Buckle my Shoe
0171 935 5589
Trendy shoes and clothes for kids.

Jane and Dada
0171 486 0977
Contemporary fashion labels including Fenn Wright and Mason

Nicole Farhi
0171 486 3418
Stylish womenswear from the famous designer.

Woodhouse
0171 486 1099
Large selection of menswear designer labels.

 

Covent Garden

Duffer of St. George
0171 378 4884
London is famous for its street-style the world over. Duffer’s has been at the forefront, supplying the city’s fashion victims for over a decade.
Also at 18 Haymarket, SW1 0171 930 3343.

Paul Smith
0171 379 7133
41-44 Floral Street WC2E
Paul Smith is one of Britain’s leading menswear designers. Loved by both young trendies and their dads. Clothes that are best described as classic with a twist.

Accessories

Osprey
0171 935 2824
British Handbags to die for.

Toko
0171 486 8332
Silver Jewellery specialist.

Amber centre
0171 224 2953
Beautiful amber and silver jewellery

Hair & Beauty

Yves Rocher
0171 408 2975
Natural beauty products and salon offering full range of treatments at competitive prices.

James Street

JF Lazartique
0171 529 6487
Specialist hair and scalp treatments.

SK Hair Salon
0171 935 0096
Specialist hair salon also offering shiatsu massage.

 

Covent Garden

Penhaligons
0171 836 2150
41 Wellington Street, WC2
Classic British fragrances for both men and women. An Institution.

Shoes

Armando Pollini Design
35 Brook Street
London W1Y
Tel: 0171 629 7606

Bruno Magli
207 Sloane Street
London SW1X
Tel: 0171 235 7939

Audley Shoe Makers
96 Mount Street
London W1Y
Tel: 0171 491 3441

Bertie Shoes
36 South Molten Street
London SW1Y
Tel: 0171 499 7524

Clio of Bond Street
75 New Bond Street
London SW1X
Tel: 0171 499 7524

Jimmy Choo
20 Motcomb Street
London SW1X
Tel: 0171 235 0242

Kalliste
37 Brook Street
London W1Y
Tel: 0171 491 8562

Kurt Geiger
49 New Bond Street
London W1Y
Tel: 0171 491 8562

Manolo Blahnik
49 – 51 Old Church Street
London SW3
Tel: 0171 352 3863

Jimmy Moke
398 Kings Road
London W2
Tel: 0171 225 0663

Sergio Rossi
12 Beauchamp Place
London SW3
Tel: 0171 225 0663

Wannabe at Patrick Cox
124 Sloane Street
London SW1X
Tel: 0171 730 8888

 

Health & Beauty

Nicky Clarke
130 Mount Street
London W1
Tel: 020 7491 4700
A salon of renown, Beauty & grooming rooms

Martyn Maxey
Hairdressing
18 Grosvenor Street
London W1
Tel: 0207 629 6161
This beautiful salon in situated in Mayfair

Molton Brown
54 Rosslyn Hill
London NW3
Tel: 020 7794 2022
Pioneers and innovators in the world of hairdressing

John Frieda
4 Aldford Street
London W1Y 5PU
Tel 020 7491 0840
Very exclusive, high profile clientele

Crispin
10 Abingdon Road
London W8 6AF
Tel: 020 7938 9977
One of the longest established salons in the area
Aromatherapy treatments available.

Regent Street

Aquascutum
0171 734 6090
Burberry’s ancient rival in the raincoat stakes.

Burberry’s
0171 734 4060
165 Regent Street.
There is a far greater range of clothes than the raincoats and scarves with that unmistakable check

James Street

T Burrows
0171 935 9275
Exclusive men’s casual wear . Famous for bathing shorts!

Wigmore Street

Robert Clergorie
0171 935 3601
Much covered designer shoes for men and women. Shoes are hand-cut from the best French leather.