London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

London buss look left

Det er lett å gjøre dumme turistfeil når man er utenlands. Og det er mange av dem! Vi har lagd en liste på hva de fleste turister i London gjør feil. Kjenner du deg igjen?

Ikke gå eller stå på feil side
Det er fryktelig irriterende for Londonere når turistene står på feil side i rulletrappa. Og de sier gjerne høyt ifra. Når du skal gjennom en gangtunnel og opp en trapp, da går du på den venstre siden. Når du skal ned – da går du også til venstre. Samme regler som i Norge.

Ikke stopp midt på Oxford Street
Ikke gjør den vanlige turistfellen og stopp midt på gata for å lese kartet. Stopp heller ved sidegaten og ta en pause. I London vil du oppleve folk i hurtig tempo én vei, og folk går rett frem – uansett hva de støter på. Londonere vet hvor de er på vei og hva de skal.

Ikke gå til Buckingham Palace og tro at du skal se dronningen
Det kommer ikke til å skje. Bare glem det. (Hun er nesten aldri der heller, men hvis flagget er til topps på slottet er hun innafor).

Ikke tro at du skal betale på museum
Nei, du skal ikke betale for å besøke Londons populære museer. De fleste museer i Storbritannia som mottar offentlig støtte, tilbyr enten gratis eller superbillige inngangsbilletter. Blant disse er det British Museum, Tate Modern, National Gallery og National Maritime Museum i Greenwich.

Ikke glem paraply
London er London – det kan regne når som helst. Ta med paraplyen og vær alltid forberedt på at været kan skifte fra sol til nedbør.

Ikke tro at du kan betale bussbilletten med mynter
I 2014 ble det forbudt å bruke mynter eller sedler for å kjøpe billett i bussen. Alle bussene i London tar kun Oystercard eller debitkort, så ikke skrap frem de myntene du har for å kjøpe billett i bussen!

Ikke klag på London så de fra byen hører det
Londonere er veldig trofaste, og stolte av byen sin, så hva enn du gjør: ikke diss eller sleng en negativ kommentar om byen deres foran dem. Ikke klag på hotellet, nabolaget du bor ved, eller hva som helst om London egentlig. Dessuten, bør du ikke bli overrasket om du får et «peace»-tegn med håndflaten foran deg. Det betyr alt annet enn «fred på jord» for å si det sånn.

Ikke kjøp en halvliter midt på dagen (eller tro at du ikke kan spise på puber)
Det er ikke noe feil å kjøpe pils midt på dagen i London, men til lunsj går du for half a pint. Gjerne to. Men en av gangen. For øvrig – puber har best mat i London. Ikke McDonalds.

Ikke shop på Oxford Street
Oxford street er en berømt shoppinggate i London, men her er det mange som gjør feil. Det florerer av mennesker i disse gatene, og de butikkene du finner her som Zara, Topshop og H&M, finner du også andre deler i London hvor det ikke er så hektisk. Eller, ta deg heller tid til å utforske markedene i London, som Boxpark Shoreditch, et slitent shoppingsenter med kjedebutikker, så vel som lokale-og småbutikker. Spitalfields Marketer også en må-se! 7
Der finner du smykker, klær, og ting til hjemmet som er laget av lokale kunstnere.

Ikke kjøp te fra en turistbutikk
De søte tepakkene med det britiske flagget på som du finner i turistbutikkene er ingen annet enn til pynt. Teen oppi er som de du finner i matbutikken, men de kan ha stått der en stund i den støvete hylla.. Om du er opptatt av teen, bør du kjøpe den et annet sted. Om du derimot er opptatt av boksen, da kan du kjøre på. Kjøp heller ordentlig britisk te fra en av de lokale sjappene som Fortnum & Mason – den mest popuære te-sjappa som finnes i London.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no