Dette gjør du også gratis i London

Dette gjør du også gratis i London

Somerset House
Vakre Somerset House kan du besøke sommer som vinter. Den store gårdsplassen og enorme Georgianske bygningen har utsikt over Themsen fra balkongen og et lite, men velkjent, galleri i kjelleren. I sommerhalvåret er det de dansende fontenenene på gårdsplassen du bør få med deg, mens på vinteren er hele gårdsplassen gjort om til skøytebane, og er et populært utfluktssted for Londons lokalbefolkning på jakt etter vinter- og julestemning.
Adr: The Strand.
https://www.somersethouse.org.uk/

Ceremony of the Keys
I 700 år, hver eneste kveld, har vaktene ved Tower of London utført det verdenskjente «Ceremony of the Keys» ritualet når portene lukkes for kvelden. Ikke én eneste gang har seremonien blitt avlyst, kun en forsinkelse under 2. verdenskrig. Om du har lyst til å være tilskuer til dette «showet» må du sende inn en søknad online.
Adr: Tower of London. Hver kveld kl 21.30-22.05.
https://bit.ly/2WRY5Bz

Temple Church
Alle som er fan av Dan Browns Da Vinci Koden kjenner til denne lille kirken – som er datert helt tilbake til 1100-tallet. Kirken, som ligger midt mellom travle Fleet Street og elven Themsen nede i City, ble bygget for å være Tempelriddernes engelske hovedkvarter.
Adr: Temple, London.
Det koster å komme inn som turist, men alle seremoniene er selvfølgelig gratis.

Alfies Antiques Market
Alfies Antiques Market i Marylebone er et must for alle som elsker antikke, vintage og også mer moderne møbler. Åpent 10-18 tirsdag til lørdag.
Adr: 13-25 Church St.
https://www.alfiesantiques.com/

Vaktbytte på Buckingham Palace
Jo da, alle andre turister dukker opp for å se på det samme, men det er likevel en opplevelse du burde få med deg om du er i London. Fra mai til juli er det vaktskifte hver dag klokken 11.30, mens resten av året kan du se denne seremonien på mandager, onsdager, fredager og søndager.
Adr: City of Westminster. Hver dag kl. 11.00.
https://bit.ly/3aLKJik