London Blog

Vi kan vårt reisemål

London Blog

Vi kan vårt reisemål

Dalston er ikke førstevalget blant turister til London, men bydelen er spådd å være «up and coming» og en favoritt blant hipstere. Jeg tok en tur for å sjekke ut forholdene og fikk meg et par overraskelser!
Dalston ligger i Hackney, altså dypt inne i Øst-London, som kanskje er mest kjent for relativt fattige innbyggere, blant dem mange immigranter. Det første som slår imot meg, er at bussen til Dalston nettopp kjørte gjennom Islington, som er blitt veldig upmarket, men 10 minutter senere er det en helt annen verden. Utenfor bussen virker det som de fleste husene ikke er pusset opp siden 1800-tallet og folkehavet i gatene er mildt sagt fargerikt. So far so good!

Jeg gikk av ved Dalston Junction, som er en ny jernbanestasjon på Overground, og det er en av grunnene til at denne bydelen blir spådd en lysende fremtid. Rett på den andre siden av gaten ser jeg noe jeg bare må sjekke ut nærmere, Dalston Eastern Curve Garden. Jeg hadde ingen anelse om hva som befant seg bak plankegjerdet, men det viste seg å være en hage (navnet ga jo et hint)! Dette er en community garden, som er åpen for alle, og cafèen i hagen har en svært uvanlig utsikt. Inntektene fra salget går med til å finansiere driften av hagen, fikk jeg vite.

En slik felleshage var nytt for meg, men det er sikkert kjekt i en by, der de fleste knapt nok har plass til en potteplante i vinduet. Det var også noen andre produkter på salg av typen håndverk og kunst, så ta en tur innom og sjekk det hvis du er i nærheten. Nå var det slutten av september, så ganske rolig i hagen, men mye blomster og planter så det er sikkert en del mer liv om sommeren. Forøvrig arrangeres det også konserter og events i denne Community Garden.

Like ved finner man Ridley Road market, som er kanskje mer det jeg forventet å finne i denne delen av London. Det var svært folksomt til tross for at det var en vanlig ukedag. Det bugnet av varer av mange forskjellige typer, så om dette markedet har noen spesiell profil var litt uklart for meg.

Nå skal det sies at jeg også så mye rare mennesker i området. Og i London er jo det meste tillatt og nesten vanlig fra før, så når jeg skriver rart, mener jeg virkelig alternative mennesker. Jeg har sett mye rart, men likevel ble jeg overrasket over hva folk kunne finne på å gå med, eller stikke i håret for den saks skyld.

Når det er sagt trenger man ikke gå langt før man tydelig ser at det er i ferd med å skje en regenering i Dalston. Like ved Dalston Junction har det dukket opp noen av byens mest moderne boliger og lokaler, kombinert med noen fancy restauranter. Så om noen år er dette området kanskje også blitt som Islington. Ikke at jeg har noe imot nabobydelen, jeg synes faktisk den er veldig sjarmerende, men alt trenger jo ikke være pusset opp og moderne. Men, det er gjerne den veien det går når regeneringen tar fart og de med litt penger flytter inn.

Så, du må kanskje forte deg hvis du skal oppleve Dalston slik det er i dag, det skal finnes mange alternative utesteder her også men det la ikke jeg så mye merke til. På den annen side er ofte det noe av poenget med slike hipster-miljøer, de er gjerne ganske anonyme for å ikke tiltrekke seg feil klientell. Men, det multikulturelle er godt synlig i Dalston, med butikker som tydeligvis henvender seg til et niske-klientell, noen ganger på et språk jeg ikke kjenner igjen. Men, jeg fant heldigvis et is-sted: The Italian Gelato & Dessert co. Bare navnet tilsier jo at området er i endring.

Dalston er overraskende vanskelig å komme til, ettersom området er utenfor tbane-kartet, men buss 30 og 38 går hit fra henholdsvis Marble Arch og Victoria, begge to går gjennom sentrale deler av London. En annen måte å komme seg hit på er Overground, som den nyeste delen av London Underground. Det er som navnet tilsier en jernbane som stort sett går over bakken og den går i ring rundt London, men den er avmerket på tbane-kartet så sjekk det så finner du ut hvor du bør bytte.

NYESTE INNLEGG

Legoland Windsor Resort er et fantastisk feriested som kombinerer moro, eventyr og magi for hele familien. Beliggende i den vakre byen Windsor, er dette resortet

Besøk denne praktfulle 17 hektar store eiendommen ved elvebredden midt i hjertet av Greenwich Maritime, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Billettene inkluderer tilgang

British Music Experience (BME) er et dynamisk museum og besøksattraksjon i London som tar deg med på en spennende reise gjennom Storbritannias musikkhistorie. Museet, lokalisert

Blenheim Palace ble bygget mellom 1705 og 1733 for John Churchill, den første hertugen av Marlborough, for å feire seieren over franskmennene i slaget ved

Museum of London Docklands er et museum som forteller historien om byens havn og industri. I 2023 åpnet museet en ny utstilling kalt Fashion City:

Tower Bridge: En praktfull bro med en rik historie Tower Bridge ble bygget mellom 1886 og 1894, og var den første hevebroen i London. Broen

Om Oss

Bloggen er et bidrag til å gi deg tips og råd for en minneverdig reise til London. 

Alt fra anbefalte reiseruter og de beste tidspunktene å besøke berømte attraksjoner til lokale spisesteder og kulturelle arrangementer. Enten du er interessert i kunst, historie, shopping eller gastronomi, vil vi veilede deg gjennom Londons mangfoldige tilbud.

Vi er dedikert til å gjøre din London-opplevelse uforglemmelig, og vi håper vi kan være din trofaste følgesvenn for å utforske denne fantastiske byen.

Bloggen drives som et supplement til Londontown.no.
Benytt den ekspertise vi har opparbeidet etter mer en 30 år som leverandør av reiser til London og England.

Følg meg

Siste innlegg

© 2000-2023. All Right reserved by Londontown.no